Четвърти смъртен случай от усложнение на грип в Пазарджик

55-годишният се самолекувал, дъщеря му също е в тежко състояние
31 яну 2019 12:52,
14
Четвърти смъртен случай от усложнение на грип в Пазарджик
Снимка: архив "Булфото"

55-годишен мъж е починал от белодробни усложнения в спешното отделение на болницата в Пазарджик, съобщи нейният директор д-р Васил Вълчев.

Още по темата

Това е четвъртият смъртен случай в пазарджишката болница след обявяването на грипната епидемия в региона. Първоначално починаха мъже на 42 и 62 г., а в сряда лекарите не успяха да спасят живота на 2-годишно момиченце от Велинград.

Починалият мъж, който е от село Априлци, е бил докаран в Спешна помощ от дъщеря си в изключително тежко състояние, след като от близо седмица се е самолекувал от вирусна инфекция. Въпреки усилията на лекарите той е починал.

Докато медиците се опитвали да спасят живота му 26-годишната дъщеря на пациента колабирала. Оказало се, че и тя е с дихателна недостатъчност, вследствие на вирусна инфекция.

Младата жена е настанена в реанимацията на болницата и лекарите се борят за живота й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 5 години
Жертвите на грепа се увеличават!
10
2
 
5
 
! Отговори
От ЕВРОПА лично преди 5 години
Птичия грип и неговите различни щамове са в много случаи със смъртен завършек.В България от няколко години вилнее птичи грип, който е характерен с симптоми на силна бронхо- пневмония с петно на белия дроб при рентгенов преглед снимка,висока температура 5-6 дни наред, лечението е системи с антибиотика общо 3 различни вида 7 дни подред ,докато се разбере кой антибиотик е подходящ, бактерията беше неспецифична , за нормален грип.Спасиха ме със зор.Дано помогне на някой ...
9
2
 
2
 
! Отговори
МИЛЕН преди 5 години
ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ
8
3
 
5
 
! Отговори
ДОКТОР преди 5 години
До Анонимен РАЗБИРА СЕ 4Е НЕ Е ГРИП А Е БИОЛОГИ4ЕСКИ ОПАСЕН ВИРУС ИЗХВЪРЛЕН ОТ СОПЛАТА НА ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ НА ЕДНА ДЪРЖАВА НА КОЯТО НАШАТА Е КОЛОНИЯ
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По селата няма лекари, транспорт, аптеки и хората са принудени да се самолекуват. Някой може ли да обясни как един болен човек от село ще отиде до Пазарджик на n-та км, трябва да виси по спирки или да се моли на някой да го закара. Трагедия и пълен ужас.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тук не прочетох, че е доказано, че човекът е имал точно грип. нито пък има такава информация за дъщеря му.А за другите двама изрично се писа, че не са имали грип. Даже в този сайт има информация за това.https://***.bg/regioni/plovdiv/dvamata-pochinali-myzhe-ot-pazardzhik-niamali-grip-2143898Трябва да съдят вече злосторниците за всяване на паника сред хората. Много са вредни.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво става в Пазарджик???? Бройката на починалите хора за януари вече надвишава 90 човека общо?????
4
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, става реч за съвременна комбинация от Микеланджело и Торментор.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да кажат какъв е този грип, да го го проучат и да дадат информация. Преди години не е било чак така, тук хората си заминават за дни?
2
4
 
31
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
къде си бе борисов хората измряха от грип в 21 век ти ни залъгваш с магистрали
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя път ни нацвъкаха с нещо страшно.Никой до сега не е казал,как всяка година Януари идва грипа.От къде идва и защо в западна Европа и Англия няма грип.В Англия от порязване до колабиране знаят само Парацетамол.Друго лекарство не знаят