Боксова легенда мизерства в каравана в несебърско село

В Холандия организират кампания за спасяването на Руди Люберс
48

Легендарен холандски боксьор живее в каравана без ток и вода в несебърското село Кошарица. 73-годишният Руди Люберс, който е издържал 12 рунда срещу Мохамед Али, в момента мизерства. А в Холандия се организира благотворителна кампания за неговото спасяване.

В караваната в полето на Кошарица няма ток, вода и никакво отопление. Мизерията е ужасяваща. Съпругата на боксьора Риа е тежко болна и лежи в караваната върху картони. Двамата се грижат за 25 бездомни кучета.

Холандският боксьор, който се състезава на Олимпийските игри през 1964 и 1968 г., е в България от 7 години.

"С удоволствие бих останал в България, но в момента помощта, която бих получил в Холандия, ще е много по-добра и очаквам да ми помогнат. Откраднаха ми кредитната карта, паспорта и последните пари. Имам само шофьорска книжка", сподели боксьорът пред Bulgaria ON AIR.

През 1973 г. в Джакарта Руди Люберс се изправя на ринга срещу легендата Мохамед Али. Губи, като издържа цели 12 рунда.

"Аз съм единственият бял боксьор, който се е боксирал с него и не е нокаутиран. Изгубих по точки. Останахме приятели с него. Бил съм 25 години шампион в Холандия, никой не ме е побеждавал на ринга", отчита шампионът.

През 80-те години Руди лежи в Португалия за трафик на наркотици. След като излиза от затвора се чувства самотен и забравен, затова започва да скита по света. Притеснява се, че в родината му Холандия все още се носи славата му на наркотрафикант. Но след дълги години скитничество по света, Руби се надява най-накрая да се върне в страната на лалетата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
Фггхх преди 5 години
Боксьор. Толкоз.
42
2
 
6
 
! Отговори
W преди 5 години
В България е много хубаво, стига да не живееш там.
41
1
 
7
 
! Отговори
Е. Е. преди 5 години
Има всякакви пенсионери. Едни бедни, едни богати-хвъляйки пари от балконите по най-наивен начин.
40
3
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Има ли гражданска отговорност караваната?
39
4
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 5 години
Прав си, предимството, изоборът му и разликата му е, че не е живял в светло социалистическо общество, все пак. Това предполагам е намека ти.
38
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Холандецът обаче има избор за разлика от българския пенсионер в изкуствено превърнатата ни България в *** от родолюбците в нея.
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А няма ли кой да нахрани изгубените тролчета на днесбеге? А, има, има...
36
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте какво става - троловете изведнъж се сетиха за българските пенсионери. Но не защото ги е грижа, а защото ги използват за да тролят чужденеца пенсионер. Тук е пълно с недорасли тролчета, които си мислят че са страшни мъжаги.
35
1
 
5
 
! Отговори
до Шоп преди 5 години
Шоп - моралист... ха-ха-ха
34
24
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
"Двамата се грижат за 25 бездомни кучета." -- ***! Нямат пари за ядене, улично гадини гледат!!
33
2
 
1
 
! Отговори
до varg преди 5 години
Охооо, *** ти от Шумен ли си бре, душко? Ти да видиш. Сериозно ли мислиш че изглеждаш "страшен" с тия две китайски ламаринки? На Илиенци има интересни нови китайски модели, що не наминеш?
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпълзели троловете на днесбеге да четат морал. Трябвало било да се помага на българските пенсионери. Абе *** смешни, стига сте мрънкали и циврили - като искате да помагате, помагайте.
31
5
 
17
 
! Отговори
бг преди 5 години
наще са го нокаутирали :)
30
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо чернокосата дама не насочи човечността и усилията си да помогне на някой български пенсионер!? Има ги много! Само андрешковци в днешно време! Заради този манталитет сме на това дередже. Дано лелката е спечелила някакви дивиденти! Унизително поведение от нейна страна!
29
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя на младини мислил ли е че ще дойде ден в който ще остарее. По всяка вероятност даже не сее замислял. Щото ако се беше замислил с парите които е изкарвал като боксьор сега щеше да си живее като дърт Цар. В момента този е много по добре от хиляди българи които нямат и покрив над главата си а спят където замръкнат. И какво прави тук в тикволандия в Холандия за такива като него държавата се грижи. Социалните им подсигуряват храна покрив и облекло. Хиляди са на социал в Холандия от източна европа
28
8
 
32
 
! Отговори
българин преди 5 години
Българските пенсионери не живеят по-добът живот от този чужденец. Разликата е само в това,че ДрагалЪвския Ай дук и четниците му не успяха да приложат до край плана"Ран-Ът" и да ги принудят да продадат къщите и имотите си,за да живеят на кредит и в каравани.Анатена на ДрагакЪвския Ай дук!
27
4
 
34
 
! Отговори
Аз преди 5 години
За бивш наркоман трафикант този живот е напълно удачен . Сам си е избрал да го е срам в родната му държава. За жена му вече е друга история.
26
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре ще му е в Холандия,там не си изоставят хората и старците на улицата и да стоят гладни.Жалко само за кучетата,че сега ще загубят стопанина си.
25
2
 
27
 
! Отговори
Това каравана ли е ? преди 5 години
....................то бива, ама чак пък толкова....иначе жалко за човека.
24
10
 
4
 
! Отговори
Снимай си влакчетата преди 5 години
До vargМАЛКО СА НИ ШУМЕНСКИТЕ *** КАТО ТЕБ...