Спипан след самохвалство: Шофьор, летял с 280 км/час из Велико Търново

Шофьорът тествал мощния си Nissan GT-R през уикенда
Обновена: 5 фев 2019 13:05 | 5 фев 2019 13:04,
79

Полицаи от Велико Търново намериха автоджигит, който преминал с 280 км/час по улица в областния град.

Служителите на реда са се самосезирали след клип в социалните мрежи и незабавно са започнали издирването на шофьора на мощния автомобил.

Шофьорът е засечен да вдига 280 км/ч с тунингования си Nissan GT-R на западния изход от града в посока София.

На видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда, че бясната гонка започва от бул. "България" в града. Спътникът на шофьора пък заснема "теста", докато колата преминава на червено на светофарите.

Дръзналите да пресекат булеварда пешеходци пък са наречени "ненормални" от участниците в скоростната отсечка.

Бордовият компютър на таблото на колата показва 18:07 часа, когато движението в града все още е оживено. Стрелката на километража пък стремглаво отчита нарастващата скорост, която при излизането на автомобила на главния път София-Варна достига главозамайващите 280 км/час.

"След като се запознахме с клипа, незабавно предприехме действия. В понеделник вечерта установихме извършителя. Той бе открит в София. Призован е веднага да се яви за показания в полицията във Велико Търново. След като бъдат събрани достатъчно доказателства за скоростта, с която се е движил, всички материали ще бъдат предадени на прокуратурата. По случая ще бъде образувано досъдебно производство", заяви пред "Труд" директорът на ОД на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

При разследването се оказало, че през уикенда, софиянецът е бил на гости на свой приятел в старата столица. На тръгване в неделя вечерта, той и търновецът са решили да тестват мощната кола на излизане от болярския град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Возил съм се в такъв Нисан в ролята на пътник. Хич не бях очарован. Много твърда возия, имаш чувството, че си почти седнал на асфалта, при висока скорост (250 - 280 км.) осевата линия ти се върни обратно, главата ти е почти опряна на тавана.В такава кола кеф може да изпитва само шофьора и то ако наистина е опитен и преследва високите скорости.А това да форсираш такъв звяр в населено място и се направо престъпление и тоя е за затвора!
23
1
 
15
 
! Отговори
Горан преди 5 години
После ***, че разправяй на някого колко са умни представителите на рода Homo Sapiens Sapiens. Не стига това, че си тествал Nissan GTR-а, по оживен път, ами и клип заснели и го качили в социалните мрежи :)))
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** какво се хвали, баба ми ако сложа и и кажа натискай баба *** до долу, ще се получи същия ефект.....не е толкоз сложно, басси, просто е идиоттско поведение......
21
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nissan GT-R е колата с една от най-аеродинамични форми, сериен спортен автомобил,чудо на техниката, но като попадне в ръцете на олигоФФФрени всичко отива по дяВволите......
20
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14Минал на червено???Една жИнЪ на пазара ли ти каза.Как се свързва клипа в нета с колата и шофьора??НИКАК!!Ако има поне малко акъл ще го почешат по ташките.Нищо не могат да му направят.А за скоростта изобщо няма какво да коментираме.Само СЕРТИФИЦИРАН уред доказва скорост.Ама нали всички сте рЪзбирачи........То и в МиеВиеРие-тУ са такива.
19
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички гдето пишете тук сте българи ***. Назад в Азия!
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17А това, че прелетя през 3 пресечки, които са по 100 метра за 7-8 секунди, брои ли се? Каква ще им е защитата? "Господин съдия - Ние променихме скоростомера, но после го оправихме, но успяхме, да си прикрием следите, така че екпертите ви, да не открият доказателства. Освен това, направихме и видео монтаж, на който ясно се вижда, че минавам разстояние от 200 метра, за 4-5 секунди". Да, успех със защитата!
17
0
 
16
 
! Отговори
Не съм експерт, но.. преди 5 години
Е какви показания да дава??? Как са му тунинговали Нисана ли??? Да го обуват мъжката и толкова...
16
5
 
5
 
! Отговори
чарли преди 5 години
И какво като е спипан ?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до ДимовЕ да, ама не. Не си мисли, че всеки съдия пасе трева.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В съда няма да мине според мен, защото показанията на километража може да не са верни.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13И какво като не са от София? Опази се софийската чест и достойнство? Спи спокойно!
12
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как точно го спипаха?Спипаха го за ***@ ли?Нищо не могат да му направят.
11
5
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Минал е на червено на няколко светофара. А показанието на скоростомера се доказва с експертиза и виновния ще си я плати, ако е сгрешена ще я платят от МВР. Това че в МВР са мързеливци не значи че нямат начини да се заядат стеб.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами чуйте особеностите на говора, (диалекта), пък после....Двамата "юнака" не са от София, туй-то.
9
0
 
7
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
сега ще ходят в метрологията
8
23
 
25
 
! Отговори
Димов преди 5 години
И при обжалване веднага ще падне в съда.Това какво пише на дигиталното табло не е никакво доказателство.Това е софтуер, който се манипулира.Ако пише 1000, значи ли, че е карал с 1000 км/ч.Ако не е засечен с регламентирано в закона средство за контрол - дреме му на к*ура :D
7
0
 
11
 
! Отговори
А3 преди 5 години
Жалко че не е имал крила, щеше да ви избяга.
6
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интерсно ми е, какви ще са последствията? 50 лева глоба и 2 точки?
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама честно ... За 500 лева на мамера, ще може да имаме такива, хубави камерки, които снимат, разпознават номера, разпознават лицето на момента, да бъде глобен и то тежко. И тази информация, трябва да е публична.