Кметът: Връщането на роми във Войводиново – провокация!

Провокацията била подтикната от правозащитни организации
10 фев 2019 11:26, Боряна Павлова
40
Кметът: Връщането на роми във Войводиново – провокация!
Снимка: Булфото, архив

Връщането на ромите в махалата бе провокация, инспирирана от правозащитни организации. Това заяви пред "24 часа" кметът на Войводиново Димитър Тосев.

Той уточни, че ромите са пристигнали отново в селото, след като по незаконните им домове са били разлепени съобщения, че са негодни за живеене. Даден е 7-дневен срок за обжалване.

Още по темата

"Предполагам, че ще го направят", добави Тосев. Кметът е категоричен, че незаконните жилища не са подходящи за живеене - в тях няма ток и вода.

Вчера 15 жени и деца, придружени от представители на правозащитни организации, са дошли в махалата, заявявайки, че ще останат. Връщането им обаче предизвика напрежение във Войводиново. Така се стигна до протест на местните, част, от които се опитаха да щурмуват махалата. В крайна сметка след дълги преговори кметът на Войводиново качи ромите в личния си бус и ги откара в "Столипиново".

Утре в 10.00 часа представители на инициативния комитет на Войводиново, на ромския етнос и правозащитни организации ще се срещнат в община Марица, където ще обсъдят варианти за излизане от ситуацията. Кметът на общината Димитър Иванов спешно се е завърнал по-рано от служебна командировка в чужбина.

"Притеснен съм от новата ескалация на напрежение във Войводиново. Тревожен е фактът, че се е стигнало и до гражданско неподчинение вчера - имало е спречквания на местни жители с полицията. До нарушаване на обществения ред не се е стигнало благодарение на адекватните действия на МВР", посочи Димиър Иванов.


40
Още от Страната
Питбули-убийци? В САЩ навремето са ги използвали за бавачки!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БХК е неправителствена организация, която целта им е, подмяна на населението на България
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В момента там гасят запаления неизвестно от кого цех за месо. Някои вече изказват предположения относно подпалвачите ...
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кои са НПО-тата?
18
0
 
14
 
! Отговори
Ау, нарушават права! преди 1 седмица
Сутринта разбрахме, че кметът на Войводиново е обяснил защо ромите нямат право да се настанят обратно в незаконните си коптори - нямат ток и вода.
А вчера научихме че столипиновските роми негодуват защото някой твърди, че те са равни на българите, които били свикнали на труд, студ, мизерия, глад. Ромите били нещо по-висше и не могат да живеят така!
А днес някакви правозащитници от Столипиново искат да унизят 15-те ромки и да ги накарат да живеят бедно, като българки.
На какво прилича това, бе?!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Неправителствени организации защитаващи външни интереси трябва да бъдат закривани, но след съдебен процес за пълно изясняване на вината им. Под външни интереси трябва да се разбират и общоевропейски интереси. Защото от някои общоевропейски интереси страдаме ние. За пример - Истанбулската конвенция /за джендърите/ , както и други.
16
0
 
19
 
! Отговори
Крайно време е преди 1 седмица
Ромките с децата им, които са заявили, че искат да останат във Войводиново, най-напред да кажат какво точно ще работят там, за да печелят парите, нужни за издръжка на децата им. Ако мислят да продължат да източват соц.фондове, няма да се разберем.
Работа в България има колкото щеш. За хората без образование тя е ниско платена, но те сами са избрали да не учат. Никой не им е длъжен.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Истината е всички някакви организации за правата на ромите да изчезнат. Това може да стане с проверка на НАП , ДАНС и т.н. Тези хора си живеят богато от някакви пари от Европа, за нещо . Всичко е пунта мара по Български .
14
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 15

Да уа... Ай стига прикаа глупости...
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 12

...WTF?
12
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шегите на страна, след този случай е време ДАНС да влезе в офисите на БХК и да разследват инспириране на етнически конфликт. А след това искане за екстрадиция на Сорос като поръчител на гражданска война.
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сорос подготвя гражданска война. Идеален повод за официален протест пред хамериканското посолство и искане за включване на октоподът от НПО-та наречен Отворено Общество в списъка с огранизациите поддържащи тероризма. Тръмп така и така е вдигнал мерника на Сорос, може и да се навие.
10
2
 
27
 
! Отговори
Tangra преди 1 седмица
Да защитим избирателите! Обикновените българи кучета ги яли.
Ако един народ няма самозащита той ще изчезва.
9
1
 
38
 
! Отговори
чакаме преди 1 седмица
Президент и премиер да направят официални изявления за ромските своеволията в държавата.
8
1
 
42
 
! Отговори
баста преди 1 седмица
...Вчера 15 жени и деца, придружени от представители на правозащитни организации...
---Типчно,също като талибаните,пробутват напред жени и деца,а зад тях "мъжете".Забрана на ромския хелзински комитет и останалите НПОта в България.Няма неправителствени организации финансирани от врагове на държавата ни да определят съдбите ни.Който не спазва законите на правова държава,няма място в нея-ромите да поемат на път.Търпението на българите към тях и политиканите се изчерпа.
7
1
 
38
 
! Отговори
Балансьора преди 1 седмица
Тия "право"защитни организации само създават напрежение. А защо не се провери от къде се финансират, защото извършват антинационална дейност. В някои държави ги изхвърлиха вече.
6
35
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ахмед Чанаколу
Е това е положението в бьлгария нито ромите спазват закона нито булгарите
тьй че бетер ромски истории.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До БОЙКО

Няма да гъкне.
4
3
 
16
 
! Отговори
Само питам преди 1 седмица
Кой уши байряка, кой му тури знака?
3
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво стана с "концепцията" (празните приказки) на Шкембе Войвода, който както винаги пуска някаква тема в общественото пространство, която избирателите му искат да чуят, после минава вре,е тя отшумява, и нищо по нея не се прави, въпреки че Шкембе Войвода е на власт, че даже е и вицепремиер?
2
5
 
53
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 1 седмица
Винаги след всяко престъпление Винету се скрива в миша дупка и мълчи

Та и сега тъй. Снишил се докато отмине бурята. Ама тя бурята именно поради това снишаване тепърва започва