Радев в атака: Управляващите искат служебна победа, къде са промените?

Притеснително е поведението на правителството
Обновена: 14 фев 2019 14:49 | 14 фев 2019 12:20,
350
Радев в атака: Управляващите искат служебна победа, къде са промените?
Снимка: архив "Булфото"

Това което се случва с избирателното законодателство е наистина много тревожно, коментира в Сухиндол президентът Румен Радев, съобщава БТА. 

Още по темата

Според него е видно, че управляващите не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в законодателния кодекс.

Отказът да се спази законът и да се избере нов състав на ЦИК, отказът да се ревизират избирателните списъци, отказът да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, отлагането на машинното гласуване, отмяната на дистанционното гласуване, въвеждането на механизма решенията в комисията да се вземат с обикновено мнозинство - всички тези неща уронват демократичността и прозрачността на изборния процес, отбеляза той.

Относно случая "Скрипал" и евентуалната връзка с отравянето на Емилиян Гебрев, Румен Радев посочи, че не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България.

Той допълни, че вчера е бил запознат от главния прокурор, МВР и председателя на ДАНС с известното до момента и че няма да коментира, докато случаят не се уточни.

Според президента случаят е в ресора на изпълнителната власт, където са службите и МВР. Тревожен е всеки един такъв случай, който касае здравето и живота на българските граждани, както и надеждността на нашата банкова система, защото тя е основен критерии за допускането ни до чакалнята на еврозоната, каза той.

Публичните дебати за новоназначените посланици и деленето на посланиците на "наши" и "ваши" уронва престижа, както на посланиците така и на страната, отговори на журналистически въпрос Румен Радев относно посланическите назначения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
19
 
50
 
! Отговори
НЕЩО СЕ Е СКРИЛ преди 5 години
Негово Тиквено Величество. Май е получил мъмрене от КОЗЯК. Забелязвате ли, как млъкнаха ГЕРБ да говорят за отклонение на ТУРСКИ ПОТОК. Явно американските м.екерета са го натропали пред КОЗЯК и сега не смее да се покаже. Клати му се стала. Щом и "незаменимата" БЪЧВАРОВА напуска каораба ПРОБОЙНАТА е голяма и ГЕРБ потъва
17
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТHE ПатриотАма гледай го колкото искаш :) президента освен да говори и да се прави на опозиция "по някаква причина" друго не може да направи реално :)
16
46
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако го познаваха малко повече хората, този тип нямаше да го изберат и за портиер на президентството
15
43
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз горкия още не си е научил правомощията.
14
28
 
53
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
герберастки тролчета и да спамите и да не спамите втория мандат на Радев ,така както го гледам е бетон :)
13
43
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е мегазле.
12
43
 
35
 
! Отговори
Moghul преди 5 години
Пълен.... Все някой му е виновен, все други са му криви. Като толкова ги знаеш нещата, хайде - прави партия, да те изберат и да те видим. Само мрънкане. Като Слави Трифонов е. Всички знаят как да управляват, ама не искат.. засега. С плюене е най-лесно.
11
29
 
47
 
! Отговори
РЕДЕВ Е МЪЖ преди 5 години
и не се бои да влиза в битка, даже когато знае, че всичко в държавата е в ръцете на ГЕРБО-ТИКВЕНАТА МАФИЯ
10
48
 
32
 
! Отговори
Хейтър преди 5 години
Колкото по-малко се обажда, толкова по-малко си личи колко е ***. И пак на комунистите взема страната. Жалък е.
9
47
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този прилича на един от тримата герои на Доньо Донев.
8
27
 
58
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Гласувах за Радев и не съжалявам ,ако продължава все така на следващите избори два пъти ще гласувам за него даже ако може:)
7
28
 
54
 
! Отговори
РАДЕВ преди 5 години
ако направи партия, че гласувам за него. И ще агитирам всички познати за същото.
6
32
 
25
 
! Отговори
Герчо преди 5 години
При тези правела, РадеФ и той ли спечели служебно? Нещо си противоречи. Излиза че Цецо го уреди на този пост.
5
22
 
17
 
! Отговори
Щом, преди 5 години
президентът Румен Радев одобрява назначаването на Бъчварова за посланик в Израел,какво повече да говорим.И той е от същия дол дренки като останалите политикани.Делата им говорят повече от празните им словоизлияния.
4
42
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** пак се изказа по запавед на Нинова.
3
47
 
34
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Нямам думи вече да коментирам поредното злонамерено изказване на този човек. Как не проумя, че именно той руши държавността, като плюе по парламента, правителството, ЦИК и т.н., припявайки на онези от Позитано!
2
35
 
51
 
! Отговори
НАЙ-ПОСЛЕ преди 5 години
един свестен човек за ПРЕЗИДЕНТ. То не бяха Селяни от Веселиново, бракоразводни адвокати изживяващи се като месии, мижитурки първанки и накрая едно НИЩО, турено да пази стола за ТИКВАТА.
1
22
 
47
 
! Отговори
ЦЕЦО ПРАВИ ИЗБОРИ преди 5 години
вече го гледаме водевила няколко пъти. Дано тоя път фалшификациите да са по-малко , че накрая ще сменяме ГЕРБ от власт със сопи