Руснаци купуват имоти у нас? Брокери: Тенденцията е обратна!

Обедняването на руската средна класа я принуждава да продава
1 мар 2019 11:25, Анисия Иванова
41

Все повече руснаци проявяват интерес към закупуване на втори дом в чужбина, като България се оказва най-харесвана, сочат данни на руски медии.

Брокери у нас обаче твърдят, че тенденцията е точно обратната. Заради девалвацията на рублата руснаците масово продават жилищата си по родното Черноморие.

В Поморие има квартал, който се казва "Малката Москва". По последни данни в морското градче имоти притежават около 5000 руски граждани. Най-често това са пенсионери, които живеят постоянно там, или млади семейства, които са си купили ваканционен имот.

Данни на Руската федерация сочат, че около 500 000 имота в източните части на България са притежание на руски граждани. Бумът беше най-вече през 2005 и 2006 година.

Сега обаче интересът на руснаците е главно към имоти в покрайнините на морските ни курорти. В Поморие дори беше регистрирано удвояване на населението след заселилите се руснаци, а дори и сега в "Малката Москва" строителството продължава, което сочи, че все още има търсене.

Брокерите обаче отчитат, че обедняването на средната руска класа и девалвацията на рублата принуждават много от тях да продават своите имоти.

Руският почетен консул в Бургас също беше категоричен пред камерата на Bulgaria ON AIR, че тенденция за закупуване на нов втори дом няма, а по-скоро тя е към продажба на тези, които вече са си закупили такъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руска инвазия от танкисти и шпиони...това са кремълските "туристи" и "отпускари" !
9
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Анисийче, кога ще спреш да пишеш въпросителен знак след твърдение?
8
7
 
11
 
! Отговори
Рашка Пенсионкова преди 5 години
Пенсиите в Русия бяха 400-500 $-сносно да се живее в БГ.Сега има спад с 20-30 %,като в Годишния доклад на Пътя,се обеща растеж с 10 %, ама постепенно.Някои от крайморските имоти се ползваха за "карусель"-въртележка-почиват собствениците и роднините. Други се отдаваха нам БГ туристите-Поморие.Високите "такси подръжка" в руските комплекси се избиват само с целогодишно обитание,което е невъзможно.Обратите ще нанесат ущърб на пазара на имоти у нас.А кой ще купи тез имоти?Кой ще иде при ла..та?
7
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hansвън американофилите от БългарияКои американофили?Аз такива не съм виждал.Нито някой вее американски знамена, нито, някой носи тенисли с американски президенти като вас русофилите.Плюс това вие обичате само Русия и плюете по България.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски граждани ,закупили имоти в БГ-тото през 2006-2012 сега ги разпродават на други руски граждани с отстъпка и си купуват имоти в съседнаТурция.Наплив за новопостроени имоти на космически цени от чужди граждани просто по черноморието нямаЗатова и официално представените руски институции опровергават новинатаИма имоти които вече почти три години стоят по обявите и все още няма купувачиИма интерес и от румънски граждани но само по севернотоЧерноморие,но те са единични случаи.Такава е истината
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И имотен балон няма, всички ви вярваме безрезервно и безусловн и чакаме да видим даже как растат с 3-4 процента жилищата и тази година, верно че няма кой да купува, но цените е растат.. пук и смях :)
4
2
 
22
 
! Отговори
морски преди 5 години
Апартаментите, строени много бързо и с най-евтините материали, разбира се, са некачествени.Рускоговорящите, трябва да правят принудителни ремонти всяка годна.Собствениците бяха излъгани, че ще получават добри наеми годишно.Единствените купувачи (малко), са руски евреи, които купуват след безкрайни пазарлъци, а и задължително със обзавеждането.
3
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен.ще умретеот глад в черноморието без руснаците.те ви вдигат икономиката че обедняването насредната класав русия това е чиста лъжа както си беше дефалацията от 2014 г.ощеси е тека благодаря за лъжливите в новини няма кои да ви вярва
2
20
 
20
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Напред с братска Русия!
1
32
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотна новина!Вън руснаците от България!