Няма нарушения на "Алепу", извършено е брегоукрепване

Категорични от Регионалната дирекция по национален строителен контрол
5 мар 2019 13:22,
31
Няма нарушения на "Алепу", извършено е брегоукрепване
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Няма установени нарушения на плажа "Алепу". Не се извършва строителна и монтажна дейност, а само брегоукрепване. Това каза пред журналисти началникът на Регионалната дирекция по национален строителен контрол - район "Югоизточен" Милен Ненчев, съобщава БТА. 

Още по темата

Днес той на място инспектира района. Проверката бе предизвикана след сигнал от граждани, че през почивните дни там е възобновено строителството на вилния комплекс и на брега се излива бетон.

Изгражда се укрепително съоръжение за спиране на свлачищните процеси, на този етап инвеститорът спазва предписанията, каза Ненчев. По думите му Община Созопол е издала заповед за спиране на строителството на вилните обекти, разрешения има само за брегоукрепителните дейности на мястото.

След укрепването ще извършим цялостен мониторинг, който да установи дали действително съоръжението изградено по този начин от инвеститора ще доведе до трайно и стабилно укрепване на ската и дали действително е спряна активната свлачищна зона. И ако този мониторинг докаже че целта е постигната, тогава би могло инвеститорът да работи по следващия етап - изграждане на ваканционния комплекс, добави Ненчев.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Укрепеното" селище! За всеки строителен инженер и архитект, като го погледне е ясно, че се строи жилищна сграда! Това не е укрепване, вие сте излели нулев цикъл и сте направили кофража на първата плоча. Укрепването трябва да е там,където е оградата. Явно играят много пари.Интересно като построите ваканционното селище Всичко е проядено в тая държава.
25
0
 
1
 
! Отговори
ЗАКРИВАЙ преди 4 години
Миленчо и той вече е в списъка на работниците за урановите мини...да си знае ;)
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забранено ти е да строишПредизвикваш свлачище и правиш "укрепване" + ваканционно селище и всичко е законно
23
0
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Хората просто и ясно са написали - първо се укрепва терена за хотела и после строят и хотела. Сега строеж няма - ще има пролетта.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами много ясно, сега укрепват брега, а после почва строежа, мога да се хвана на бас
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това се казва наглост! На гербаджиите вече и от Народа не им пука, явно последно крадене и узаконяване!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
масажи с щастлив край,след укрепване
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я пак, няма да се строи ваканционен комплекс, а само брегоукрепване, но ако брегоукрепването е направено по предписание, се преминава в следващ етап - ваканционно селище.... Защо направо не напишете какво се строи, а ни правите на балами?
18
0
 
11
 
! Отговори
rm преди 4 години
Самаряни, усложливи хора са се загрижили за брега, да не падне, излей бетона - спаси брега!
17
0
 
14
 
! Отговори
Мен преди 4 години
АХАХАХАХАХАХАХАХАХ АХАХАХАХХАХХАХАХА АХАХАХАХХАХАХАХАХАХАПодиграват ни се уникално нагло...
16
0
 
17
 
! Отговори
БЛЯК преди 4 години
ДО КОГА ще лъжете бе, ДО КОГА ще ни правите на падащи от Луната... Абе за какво ни вземат тези бе, АЗ НЕ СЪМ КРОМАНЬОНЕЦ И НЕ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ ЛЪЖИ! Драги журналисти, разследвайте и пишете какви ги вършат тези престъпници! България е наша, не е на шепа самозабравили се политици и общинари..
15
0
 
18
 
! Отговори
a преди 4 години
Как пък няма един път в който да прочета статия и да има нарушения , да има глобени , задържани и тн. Вечно след всяка проверка няма виновни , няма доказателства , всички ги пускат и пак по старо му. Загубена държава , управлявана от нагли крадци.
14
0
 
20
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Този Милен Ненчев изглежда си мисли, че говори пред аборигени. Разбира се, че ще извършват брегоукрепителни дейности. Нали после искат да строят почивен комплекс. Няма как този комплекс да бъде построен върху свлачище. А този имот е продаден от община Созопол точно за да има хотел там . Ала-бала е за пред публиката, че ей така някой е решил да укрепва брега, но тъй-като ще струва много пари да вземе да си посрои и хотелче, че да не му е толкова скъпо.!
13
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
МНОГО БЪРЗАТЕ. ОТ ПОКАЗАНОТО ОЩЕ НЕ Е ЯСНО КАКВО Е ТОВА. СЛЕДВАЩОТО ЛЯТО ЩЕ ВИДИТЕ ЕДНО КИТНО ХОТЕЛЧЕ КОЕТО В ДОКУМЕНТИТЕ Е УКРЕПИТЕЛНО СЪОРЪЖЕНИЕ. НЯМА ИЗМАМА ИМА ФАКТИ.
12
1
 
15
 
! Отговори
M213 преди 4 години
Гарантирано от ГЕРп
11
0
 
18
 
! Отговори
M213 преди 4 години
Да ви укрепат в малашевци дано!
10
2
 
5
 
! Отговори
Кърмит преди 4 години
Стига сте ни занимавали с псевдо новини. Пишете з най-страшната новина в БГ- яденето нна братчеда в Рила от чужденец. Още ли е на совбода страшилището на Рила и България Беър ГРиилс?
9
0
 
16
 
! Отговори
Генералът преди 4 години
някакви жалки нещастници ще посещават този хотел
8
0
 
27
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Как ще има нарушения, та това е територията на беззаконието.
7
1
 
21
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Никъде не пише, че укрепването не може да е с хотелски комплекс! Значи всичко е законно...