След 15 години опити: Семейство вече си има момиченце

Дарителите на яйцеклетки се увеличават, нуждите обаче също
18

След 15 години борба, семейство от Велико Търново сбъдна мечтата си да има дете. Дарина успява да забременее с помощта на донорска яйцеклетка и така на 4 март малката Ивайла проплаква в ръцете на майка си.

Дългият път на Дарина и нейния съпруг започва още през 2004 година, когато Дарина все още не е диагностицирана, но през 2009 година разбира, че има ендометриоза, запушени маточни тръби и шанса за естествено забреняване е невъзможен.

Следват редица операции и ин витро процедури. И така на 2 юли Дарина вижда така мечтаните две черти на теста. 9 месеца по-късно, на 4 март, тя прегръща своята дъщеря Ивайла.

Д-р Кайрякова споделя, че бременността при Дарина е минала изключително спокойно и безпроблемно. И съветва жените, които имат нейната съдба, да бъдат спокойни, да бъдат сигурни и да се доверяват на лекарите.

А броят на жените, които имат нужда от донорска яйцеклетка продължава да расте, но даряващите също се увеличават.

Всяка жена до 34 години, включително с поне едно живородено дете, може да дари, съобщава в свой репортаж телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Най-накрая една добра новина!
11
3
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Още колко статии ще пуснете за този казус?
10
5
 
31
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Да им е живо и здраво детето и да ги радва. А проста-шките коментари по-долу доказват, че има мутирал биологичен материал от който се пръкват абсолютни *** и
9
3
 
2
 
! Отговори
Хммммм преди 5 години
Тази съдба ми е позната. Да не Ви е помогнал д-р Сигридов? Само той го умее това....
8
9
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
Минко е наминал на гости ... с мандолината
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пак съм азЗащо? Мислиш ли, че искат балкански Шрек за дете?
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е зле освен апел за "даряване" да се разкаже и за мезицинските рисковете, които може да има при "даряване" на яйцеклетки. И за запллащането за тях. И за нуждата на децата да знаят един ден кой е донора, на кого приличат, имат ли полубратя и сестри и т.н...
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя "брат-чед" дето пише тука с големите букви, сигурно сега ше се изхвърли, че и този човек е "***" щом "няма качествата на жребец, на кинг-конг от пещерата" който тупайки се в гърдите "АЗ-АЗ- *** ***-бизнесмен", не е успял да заплоди жена си, тъй като и двама са физически изтощение , предостваяйки енергията си на ханку брат, докато му работят "на заплата"?
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имах едни колеги които казваха на един колега да си намери жена а те ще му направят дете!
3
7
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С жена ми се пробвахме в продължение на 6 години преди да успеем. Два пъти се налагаше да прави аборт в третия месец, като при втората бременност имаше риск за живота й. Имаше периоди, в които ме умоляваше да пробваме пак, но страх не смеех, загубихме две деца, не ми се рискуваше на третия път да загубя и нея. Пръснахме една камара пари по частни клиники, докато разберем, че проблемът е в щитовидната й жлеза и преди 5 години най-накрая успяхме- момче. Възхищавам се на успоритостта на тези хора.
2
4
 
26
 
! Отговори
Мачо преди 5 години
Проблема е в жената бе пич. Или ти явно имаш яйцейлетки.
1
48
 
12
 
! Отговори
Пак съм аз преди 5 години
А можеше да ми звъннат, да не се мъчат 15 години...