Ужасът на една майка: Дете за продан, на 9 години, за булка!

Жената успяла да избяга от своя спътник и да се спаси в полицията
Обновена: 7 мар 2019 09:39 | 7 мар 2019 09:07, Александър Попов
104
Ужасът на една майка: Дете за продан, на 9 години, за булка!
Снимка: Pixabay

Баща е опитал да продаде дъщеря си за булка, като това че е на 9 години въобще не го притеснило. Тя била най-голямото дете в неговото семейство и единственото, което не е от него.

Още по темата
Майката обаче се противопоставила на мъжа си и го напуснала.

Майката и по-малките деца ще бъдат настанени в звено "Майка и бебе", обясни Анна Конукова от Държавна агенция за закрила на детето – Варна пред Нова тв. Част от децата може да бъдат настанени и в приемни семейства.

За опита за продажба на детето стана ясно, след като майката потърси полицейска закрила във Варна на 3 март. Жената е от Добрич и потърсила закрила за себе си и своите шест деца. Според районната прокуратура мъж, с който тя живеела на семейни начала, е искал да продаде 9-годишното момиченце. Целта е била брак.

Сигналът е подаден на 3 март, когато жената от Добрич, която е била обект на домашно насилие, е потърсила закрила за нея и шестте й деца.

"Семейството е живеело в сравнително разбирателство. Имало е понякога конфликти, но не се е стигало дотам тя да напуска семейството. Този път обаче най-голямото момиче трябвало да бъде продадено или са му търсили място, където да бъде извън семейството с цел брак", коментира Конукова.

Това е шокирало  майката, която се е опитала да се противопостави на партньора си. Засега не е ясно къде и на кого е трябвало да бъде продадено момичето.

Майката признала, че "от време на време е имало физическо насилие", според нея не било това причината да се разделят с мъжа й.

Самото дете е притеснено, но то не се е срещало с потенциалния си "съпруг" и няма травми. С всичките деца ще работят психолози и социални работници. Социалните служби пък ще търсят начин майката и децата да бъдат дистанцирани от нейния бивш спътник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
11
 
! Отговори
И Аз до 41 преди 5 години
Работя,плащам си данъците и това...в замяна. Тия *** закони са само в интерес на малцинствата. Не работят,плащам им тока,водата,гледам им децата на държавната ясла,ами то за моето не остана... /БХК ще се самосезира да ме погне,ама те добре печелят от това :)/малцинствата със сигурност взимат 3 пъти колкото мен и с удоволствие са го превърнали в бизнес.Държавата ви.....Аз второ дете няма да родя за тази държава на всякакви абсурди.
50
2
 
11
 
! Отговори
И Аз до 41 преди 5 години
Не за друго,а и за всички писали до 41Да ти обЯсним,че в целия цивилизован свят-детски НАДБАВКИ се получават за ВСЯКО дете-независимо от социалното положение на родителите.Това не е социална помощ,а реверанс...Отглеждам синът си сама и никога не съм взимала детски надбавки по простата причина,че все надхвърлях допустимият изискуем финансов минимум с 2-3 лв. А,това е така щото за за това по закон ми взимат Брутния трудов доход...Интересно- в банката за искан кредит ми взимат нетния...
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Аз отговарям на майтапчийския призив на 41.Моето е само едно, защото за толкова мога да поема отговорност. Не чакам никой да ми го храни, възпитава и т.н. Не получавам нито лев надбавка, не разчитам на никакви помощи, а единствено на труда на семейството.
48
4
 
9
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
Това, което пишете, е страшно, ако е истина и не се 5шегувате.Ромът е направил практичен избор. Такава жена ще роди деца с нейния здравословен проблем. И сой та гледай какви пари ще падат!Какво още трябва да се случи, за да се вземат мерки, ограничаващи възможността за размножаване на лица с умствена недостатъчност? Ами тази може още 20 да създаде, преди да влезе в климактериума!
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Анонимен 41Всички останали, и по 3 да родим, почти нищо няма да получим, освен ако не раждаме без брак.Тогава ще ни дадат само няколко лева повече надбавкиЧакай бе, ти чакаш от децата си да печелиш някакви пари ли бе?Аз мислех, че деца се правят с любов и за обич.Ето за това няма деца.*** вие сте бетер .. бе!Срамота е! - Защо да имам деца като нищо няма да получа? - това е направо ГНУСНО и позорно мислене!
46
3
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 41 преди 5 години
Тук, във форума, реват българи, може би и турци, евреи, арменци. защото са данъкоплатци.От интензивна раждаемост може би само турците ще получат нещо, но то в никакъв случай няма да е така щедро, както е за ромите.Турците обаче си правят сметката и предпочитат да осигурят с труда си и да възпитат 1-2 деца, отколкото цяла група недохранени и неграмотни.Всички останали, и по 3 да родим, почти нищо няма да получим, освен ако не раждаме без брак.Тогава ще ни дадат само няколко лева повече надбавки
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46Последствия има, но те са само от един тип - да измъкнат още облаги от джоба ни. Сега ще хрантутим известно време тази жена и децата й в социални заведения, където условията ще са по-добри от онези в нейното жилище.Ще даваме и луди пари на приемни семейства, за да вземат част от децата й. Тези семейства, разбира се, ще са техни роднини и ще живеят в съседство с въпросната "многострадална" майка. Парите ще си ги делят. При тях това е отработена схема.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е нито първият, нито последният случай. Също така, не е първият и последен случай, в който няма да има НИКАКВИ последствия. Ще има малко шум в медиите, вайкане, но този баща няма да бъде подведен под никаква отговорност, ще си живее с шестте си деца и жена си, ще почака това дете да стане на 12 г. и ще се опита да го продаде отново.Има ли държава и закони?
43
1
 
0
 
! Отговори
11 преди 5 години
44 от 90 - ашколсум.
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запознат съм със случая. Майката не е ромка. Българка е с лека умствена недостатъчност. Бащата е ром.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление в махалата на децата жената вика банкоматчетата на мама. Тези деца трябва да и се отнемат защото майката няма как да им осигури храна, образование, нормални условия на живот. Да раждаш деца само без да им осигуряваш необходимата грижа това даже при животните в природата го няма. Разбирам Анджелина Джоли с 6 деца, ама тя има милиони долари може да ги позволи, а бедната ромка не може!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... Чакайте да познаем от кой Варненски квартал са ........ "МАКСУДА" .......... ?!?! ....Ако беше си направил труда да прочетеш преди първосигнално да коментираш нямаше да има нужда да познаваш, то си пише- от Добрич са.
39
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Раждайте и смучете надбавки и вие бре, законът не ви го забранява, каквото само ми ревете тука?!?
38
6
 
4
 
! Отговори
авс преди 5 години
тази свободна демокрация отне всичко от народа а правителството само диктува и измислят най разни закони кака д привитизират повее пари (ДА КРАДАТ ) при соца това не е съществувало
37
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При демокрацията се върнахме в средновековието.Спри си нета, че да се върнеш в него.
36
2
 
16
 
! Отговори
Мислеща ДО 36 преди 5 години
Прав сте във всичко, освен в това, че тя си е избрала "професията". Нейната дъщеря е щяла да наследи същата съдба, ако тя не се беше застъпила за нея, но явно когато майката е била горе долу на същата възраст, за нея е нямало кой да се застъпи и тя е станала млада булка и майка. Тази незавидна съдба сполетява голяма част от *** деца за жалост!
35
6
 
17
 
! Отговори
Край преди 5 години
При демокрацията се върнахме в средновековието.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да я накараме да върне това, което досега е получилаЧудесно. Обзалагам се, че никой няма да я накара. Точно за три дни случаят ще е забравен.
33
3
 
30
 
! Отговори
1. На колко години е преди 5 години
тази, родила 6 деца без да е омъжена?2. До кой клас е учила? Грамотна ли е?3. Има ли поне един ден трудов стаж?Много по-положителен ефект за цялото ни общество ще има, ако вместо да се чудим какво още да й дадем, да я накараме да върне това, което досега е получила - надбавки помощи. Ако няма пари, да отработи.Докато работи кой ще гледа децата? Има ли кандидат-осиновители? Ако няма - осиновяване в чужбина!Какво сте я засъжалявали тази? Избрала си професия -ползвателка на готови пари!
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можа ли първо да завърши техникум и да почне работа?И що да почне работа, като й дават помощи?