Под прикритие: Данъчни играха хоро, други попаднали сред нудисти!

Забавлявам се с прикритието на колегите в Марково, заяви Горанов
Обновена: 8 мар 2019 15:14 | 8 мар 2019 15:10, Красимир Ангелов
160
Под прикритие: Данъчни играха хоро, други попаднали сред нудисти!
Снимка: БТА

Данъчни под прикритие играха хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав в пловдивското село Марково, че не издават касови бележки за по 1,50 лв., съобщава БНТ.

Случаят е от 4 март и за него потвърдиха от Националната агенция по приходите.

В тайната операция "Хоро" се включил екип на Агенцията по приходите в Пловдив. Разработката започнала по подаден сигнал, че самодейна трупа за народни танци от село Марково нанася щети на държавния бюджет. Това наложило двама данъчни да се представят за любители на фолклора и да се включат в репетициите на състава.

Близо два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали народните танци. Когато заниманието приключило, всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили.

След като събрали парите обаче, те поискали да им бъде издаден фискален бон. След като не получили бележката, те се легитимирали и започнали проверката.

"Нелепата ситуация идва от това, че е по жалба, подадена от местни жители", посочи пред БНТ Пламен Кабаков - кмет на село Марково. По думите му навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подпомагане на самата група.

Очаква се самодейците да дадат обяснения по случая в Агенцията по приходите и да разберат дали хореографката ще бъде санкционирана.

По повод случая с данъчни, които са танцували под прикритие народни танци, за да проверят самодейна група в пловдивското село за неиздаване касови бележки, министърът коментира, че всички способи за контрол са позволени. Горанов разкри и друг комичен случай, в който данъчни са се озовали случайно на нудистки круиз.

"Забавлявам се с прикритието на колегите в Марково, те са преиграли, но всякакви способи се използват. Миналото лято са качвани служители на приходната администрация на круизни кораби. Имаше една забавна ситуация, в която навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени", разказа Горанов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
другия път на круиз за ***
57
0
 
25
 
! Отговори
да да преди 5 години
Е дотам ли се унижиха.*** глупаците простил
56
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Забавлявам се с прикритието на колегите в Марково, те са преиграли, но всякакви способи се използват."Забавно ли ти е? И на нас ни е забавно, че в качеството си на финансов министър укриваш данъци от държавата и злоупотребяваш с властта си за да не те погне прокуратурата.
55
0
 
6
 
! Отговори
Срам и куче ? преди 5 години
60 коментара ?
54
0
 
39
 
! Отговори
Срам и куче ? преди 5 години
На фона на откраднатите милиарди, не се ли срамуват от себе си ???
53
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте,пийте народа черпи.
52
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ше ми купува тоя търбух 8 самолета за милиарди, ще бомбардирал тойтръби ше ми прокарва - за да взима комисионнагьолове ше ми строи за милиарди----------и всичко това над чертата, ще го плащат -ХОРАТА, а печалбата в джобовете на всички, имена на които са известни и на малките деца, които от сега знаят, кои са разбойниците!Къде се намираш ти ве, търбух?
51
0
 
38
 
! Отговори
az преди 5 години
айде сега тия усърдни данъчни за награда да отидат да проверят защо рафинерията ни е на загуба и не плаща данъци , а едни хранителни вериги вече 20 години също са на загуба и не плащат , пък работят.Пълним хазната със стотинки , пък милионите са безотчетни.При тая схема , много ясно че ямата в бюджета е огромна
50
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Близо два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали народните танци."И надниците на двамата служители за тези 2 часа със сигурност надвишават в пъти хонорара на състава, което означава, че инспекторите са набутали държавата с тази "спецакция".
49
0
 
37
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
Дригият път, ги пратете на maнaфckа конференция. Ще се прибератс по 2 цола по - широки ауспуси :)
48
0
 
8
 
! Отговори
dada преди 5 години
avtomontiorite koga shte gi proverqt ? близо 3 милиона автомобила
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така ли беше при соца?при демократизъма е ясно!
46
0
 
40
 
! Отговори
128 преди 5 години
Щеше да бъде много смешно, ако не беше тъжно.
45
42
 
1
 
! Отговори
Шенол преди 5 години
Стига сте плюли. Живейми в законова даржава. Правилата са за сички. Браво на властите за пресечената схема
44
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама вие още ли плащате данъци на мутрата Борисов? Повече не плащайте никакви данъци и сметки. Освободени сте от всички такси.
43
0
 
28
 
! Отговори
А главата на рибата? преди 5 години
Горанов лично е хванал към 50-60 *** които са му извълршили услуги без да му издадат касова бележка с необходимия QR код по Наредба 18. Хвала на таквиз министри и хвала на такъв министър-председател намерил толкова самоотвержен финансов министър. Всичко дава в името на фиска, дори и семейството си е продал за да хване кръстника си на който е платил към 500 хил. лева наеми а оня ми3ерник не си е платил данъка за тях и е принудил Горанов да лъже че живее без наем. Хвала и на прокуратурата
42
0
 
21
 
! Отговори
А главата на рибата? преди 5 години
Горанов лично е хванал към 50-60 *** които са му извълршили услуги без да му издадат касова бележка с необходимия QR код по Наредба 18. Хвала на таквиз министри и хвала на такъв министър-председател намерил толкова самоотвержен финансов министър. Всичко дава в името на фиска, дори и семейството си е продал за да хване кръстника си на който е платил към 500 хил. лева наеми а оня *** не си е платил данъка за тях и е принудил Горанов да лъже че живее без наем. Хвала и на прокуратурата
41
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Въпроса е принципен може да са 10 стотинки но данъка трябва да е начислен и платен. Раята, ако си развява байрака до къде ще я докараме?--"раята" ше ви *** май-ката много скоро!за да посегнеш на 1,5 лв ти трябва да си ИЗ.РОД в червата!Никой нищо няма да ви плаща и няма да ви слугува! Запиши си го много, ама много дебело! Къде се намираш ти ве? кой си ти, че си позволяваш да бъдеш съдник на чуждия живот и как той да го живее? къде се намираш ти ве? Земята не ти е бащиния! САМИ СТЕ!
40
0
 
0
 
! Отговори
tsvetan lazarov spas преди 5 години
До Анонименmi to v bulgaria povecheto ste negramotni a ostataka ot gramotnite ste lughci izmamnici vruskari i zavisnici
39
0
 
52
 
! Отговори
Горанов преди 5 години
Друго си е да живееш в недекларирано жилище без да плащаш данък.