Под прикритие: Данъчни играха хоро, други попаднали сред нудисти!

Забавлявам се с прикритието на колегите в Марково, заяви Горанов
Обновена: 8 мар 2019 15:14 | 8 мар 2019 15:10, Красимир Ангелов
160
Под прикритие: Данъчни играха хоро, други попаднали сред нудисти!
Снимка: БТА

Данъчни под прикритие играха хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав в пловдивското село Марково, че не издават касови бележки за по 1,50 лв., съобщава БНТ.

Случаят е от 4 март и за него потвърдиха от Националната агенция по приходите.

В тайната операция "Хоро" се включил екип на Агенцията по приходите в Пловдив. Разработката започнала по подаден сигнал, че самодейна трупа за народни танци от село Марково нанася щети на държавния бюджет. Това наложило двама данъчни да се представят за любители на фолклора и да се включат в репетициите на състава.

Близо два часа двамата инспектори под прикритие усвоявали народните танци. Когато заниманието приключило, всички започнали да събират дребни суми между един и два лева, за да покрият част от разходите. Данъчните също се включили.

След като събрали парите обаче, те поискали да им бъде издаден фискален бон. След като не получили бележката, те се легитимирали и започнали проверката.

"Нелепата ситуация идва от това, че е по жалба, подадена от местни жители", посочи пред БНТ Пламен Кабаков - кмет на село Марково. По думите му навсякъде в България е ясно, че читалищата нямат пари и под някаква форма тази дребна сума, която се е събирала, се е събирала за подпомагане на самата група.

Очаква се самодейците да дадат обяснения по случая в Агенцията по приходите и да разберат дали хореографката ще бъде санкционирана.

По повод случая с данъчни, които са танцували под прикритие народни танци, за да проверят самодейна група в пловдивското село за неиздаване касови бележки, министърът коментира, че всички способи за контрол са позволени. Горанов разкри и друг комичен случай, в който данъчни са се озовали случайно на нудистки круиз.

"Забавлявам се с прикритието на колегите в Марково, те са преиграли, но всякакви способи се използват. Миналото лято са качвани служители на приходната администрация на круизни кораби. Имаше една забавна ситуация, в която навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени", разказа Горанов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
32
 
! Отговори
рп преди 5 години
Държавата отдавна е откачила...
37
0
 
37
 
! Отговори
ooooooooo преди 5 години
Гей-клубовете дали си плащат данъците, аааа?
36
19
 
2
 
! Отговори
Красю преди 5 години
Браво. Почва се от малките. Да треперят сега а големите - Лукойли, мини и д-р.
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доносниците на Бойко дебнат зад всеки ъгъл.
34
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Поне можеше да си мълчат и да не се хвалят по медии и социални мрежи. Чак и под прикритие отишли да бяха извикали жандармерия и хеликоптер за подкрепление.
33
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23Значи опрощават на мюфтийството данъци и такси 12 милиона--опрощават, за да продължават още по-усърдно да баламосват неграмотните, които по дефиниция гласуват "правилно"
32
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"мене би ме било срам да ги издъня тези хора от читалището..."----А като има сигнал и са изпратили проверяващи по този повод те какво да направят, да излъжат ли? В нормална ситуация никой не би ги закачал.
31
0
 
23
 
! Отговори
<<< преди 5 години
До Анонименнудистити оп--------ли ли са ги
30
2
 
40
 
! Отговори
shit преди 5 години
Днес изтеглих от банкомата 50лв. и си ги сложих в портфейла...но забравих да ги отчета като приход в данъчната си декларация. Мога ли да ги отчета със задна дата, някой знае ли колко е лихвата за закъснял ДОД, мерси? Не искам довечера да ми разбият вратата ДАНСАджиите
29
43
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроса е принципен може да са 10 стотинки но данъка трябва да е начислен и платен. Раята, ако си развява байрака до къде ще я докараме?
28
1
 
53
 
! Отговори
Сигнал до НАП преди 5 години
Днес в училището на сина ми децата събирали пари за цветя за класната за 8ми март, но момичето, което събирало парите, не е издало нито една касова бележка. Моля НАП да направят проверка, Не може от 10 годишни още да се учат да крият данъци.
27
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По повод случая с данъчни, които са танцували под прикритие народни танци, за да проверят самодейна група в пловдивското село за неиздаване касови бележки, министърът коментира, че всички способи за контрол са позволени."А позволено ли е като министър на финансите да укриваш данъци от държавата?
26
0
 
40
 
! Отговори
anon преди 5 години
мене би ме било срам да ги издъня тези хора от читалището...
25
0
 
45
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Оня ден дадох на един уличен музикант пред ЦУМ два лева и той не ми даде касова бележка, мисля да го докладвам , много ми приличаше на мафиотски бос.
24
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** "държава"!затова ВСИЧКИ мислещи я МРАЗЯТ и няма да си мръднат пръста за нея!за 1.5 лв тия нещастници дебнат?! Слушай ве горанов, ко -пеле мръсно, ти ли ще кажеш дали и как двама души да си обменят стоки и/или услуги?! къде се намираш ти ве, ***?!с боко тиквата е свършено - няма и да избута третия мандат!защо в момента мачкат лозан панов? защото вади кирливите ризи на цялата тая мафиотска паяжина!Долни престъпници, крадци, разбойници изедници!
23
37
 
1
 
! Отговори
Шенко преди 5 години
Само така, трябва да се излавят мушенници, биле те и малки. Създаването на усещане за законност в случая е по важно от размера на укритата печалба
22
0
 
52
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Значи опрощават на мюфтийството данъци и такси 12 милиона , а на българите ловят самодейци в читалище с хоро ! Бойко въвежда лека по лека турската власт!
21
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"и да хванат членовете на самодеен състав в пловдивското село Марково, че не издават касови бележки за по 1,50 лв."Ударът на века.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е възможно писалите да плащат данъци, защото работещите са с правата на роби.
19
1
 
47
 
! Отговори
ужасТ преди 5 години
Когато опростиш на мюфтийството 7 млн. а се заяждаш с хора изкарали 15 лева днес. Но нека бе, гласувайте пак за Бойко, видими резултати за всички. Богатите ги галят с перо, за бедните няма прошка. И с цялата си наглост дава интервюта ,,Аз вдигнах заплатите, най-добре сме в Европа!''