Helpbook питане: Редно ли е да се плаща WC в бензиностанция?

Подадени са сигнали и за разрушени улици, изоставени коли, неосветени подлези
9 мар 2019 17:45, Анисия Иванова
74

Снимка: Helpbook

Трябва ли да се плаща за ползване на тоалетна на бензиностанция? Правило за това реално няма. Всичко зависи от собственика или наемателя. Въпрос дали това е редно постъпи в платформата на Helpbook.info:

“Искам да подам сигнал за нередност, с която се сблъсках в бензиностанция "Кристал" на бул. "Ломско шосе" № 207. На 4 март заредихме пропан бутан и бензин на обща стойност 20,58 лв. Наложи ми се да ползвам тоалетната, за което платих сумата от 1 лв. Редно ли е да заплащам, след като съм клиент на въпросния търговски обект? И ако да - 1 лв. за тоалетна нормална цена ли ви се струва? Прикачвам касовите бележки и моля за проверка.”

Продължаваме със сигнал за отчайващо състояние на улица и тротоар пред столична детска ясла. Настилката е напукана, разрушена, на места изцяло липсва. Тротоарът е пропаднал, изкривен, кален, с изкъртен и липсващ на места бордюр. Както на тротоара, така и на платното са се образували огромни кални локви, което представлява истинско изпитание за преминаващите автомобили и пешеходци.

Вечната тема за изоставени автомобили отново намира място в днешния обзор. В район "Красно село", според автора на сигнала, автомобил в неизправност заема паркомясто повече от десет години. Потребителят отправя апел към контролните органи да се вземат мерки по репатрирането му до автоморга.

В друг сигнал положението не е по-различно: "На ул. "Радул Милков", срещу сградата на "Агенция митници", в тревните площи се намират два изоставени автомобила. Единият е със спаднали гуми и стои там от доста време, другият очевидно е катастрофирал и е без обозначителни номера.“

Получихме снимки от новото кръгово кръстовище в кв. "Хладилника“, където на новия тротоар гордо е паркиран джип BMW. Вероятно за собственика на автомобила правилата не важат, а удобството му е над всичко.

Завършваме днешния обзор със сигнал, отправен към община Варна, за неосветен подлез от седмици с локация спирка "8-ми септември".

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
20
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Това за платените тоалетни в България,отдавна го бях забравил.Но след като днес тази тема се е вместила в програмата на сайта,иска ми се днес да разкажа на мои приятели ,как ако искаш да не се насереш или напикаеш,първо трябва да дадеш пари.и как вътре в тоалетните няма тоалетна хартия, а на входа ти се дават един два къса от нея,та като понечиш да се избършеш, може да си забиеш пръста в аналния отвор..............
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Безплатно е само=================Точно доктора не давай за пример,защото прегледът му струва 60 лв, ,а ти плащаш 3 лв.и имаш претенции да те лекува по европейски.И в неговия кабинет има разходи.
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сте собственик на бензиностанция и ви се изтърси цял рейс пътници, които само се изпикaват и си тръгват , ще ви се иска таксата да е даже повече. А това се случва доста често и вероятно точно затова са решили да взимат пари.
16
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
Няма такова нещо в търговията като "редно-нередно". Тези бензиностанции са със сравнително ниски цени - решили са да се плаща тоалетната - като не иска гражданина - да не заражда там.Въпрос на време е бензиностанциите да станат на самообслужване както е в нормалния свят с висока цена на труда.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VanioКлиентите мразят да плащат отгоре за неща, които според тях трябва да са безплатни.
14
7
 
7
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
До 11Ами аз и без друго като съм в обществена тоалетна независимо по малка или голяма нужда не пускам водата щото съм си платил.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Дори и на 100 метра да има тоалетна българина ще избере някое дръвче.
12
5
 
12
 
! Отговори
Vanio преди 5 години
В тази бензиностанция са едни от най-евтините горива в София, малка надценка и гледат да покриват разноските с допълнителни такси. В такъв случай подкрепям да е платено, особено ако е чисто, с тоалетна хартия и тн. Защото като знам безплатните какви са омазани...това едно левче го давам от раз.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В някой държавни институции, WC е заключено и да платиш е невъзможно. В тоя бензиностанция е просто могло да ти позволът. На OMV се изсипаха туристи бял автобус. Всички се набутаха по ТОАЛЕТНИТЕ И НИКОИ НЕ ПЛАТИ. Е някой нещо купи , но някой повечето ползват и бягат.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Деян КуцевКато искат да се плаща най-добре е да свалиш гащите и да се облекчиш пред входната врата безплатно.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Безплатно е самоСпоред мен е нагло да ти искат пари при условие, че си заредил колата. В моловете никои не не ти иска пари.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НяМА нищо като харата само там какво беше луканка ли ..от село Житница. А иначе за българина всичко трябва да е безплатно.
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е редно да се плаща за тоалетна. Във Сащ ходенето до тоалетна по заведения и бензиностации е безплатно.
6
8
 
12
 
! Отговори
Безплатно е само преди 5 години
сиренето в капана за мишки! Нали има разходи бензинаджията, как няма да иска пари. Значи за едно добър ден рли доктор, давате по 3 лв, а за друго не искате да плащате. Като не искаш да плащаш, пикаеш до някое дърво!
5
18
 
10
 
! Отговори
Деян Куцев преди 5 години
Бензина си е бензин ,но не може да идеш да се изкендзаш там и да ти мият и да не платиш.
4
26
 
15
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Аз имах подобен случай. Не бях клиент на бензиностанцията дори бях без кола тогава. Просто в този момент, когато минавах оттам ми се допика. Искаха да си закупя нещо от бензиностанцията, за да ползвам кода от касовата бележка за достъп до тоалетната. Предложиха ми да си купя дъвки или нещо друго дребно, но аз им казах че искам да пикая а не да дъвча дъвка. Съответно ми отказаха да ме пуснат и аз се изпиках пред бензиностанцията. На бул. Константин Величков 😁👌 Без да ми мигне окото.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За:Хорце - 1,50 лв.WeCe - 1,00 лв.
2
0
 
14
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
V izostanala darzava bez Kultura e normalno.Beter Afrika sme...
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никъде не е редно да се плаща за тоалетна. Редно е има общеествени тоалетни навсякъде, а публичното уриниране и дефекиране да се глобява.