Митрополит Йоан дари 17 500 лв. за лечение на 9-годишно момче

Парите са събрани за юбилейния му рожден ден
14 мар 2019 15:52,
17
Митрополит Йоан дари 17 500 лв. за лечение на 9-годишно момче
Снимка: "Булфото"

17 500 лева дари Варненският и Великопреславски митрополит Йоан за изследвания на детския диабет, както и инсулинова помпа за 9-годишно момче. Парите са събрани вместо подаръци за рождения ден на митрополита, съобщава БТА.

Още по темата


Митрополит Йоан коментира, че юбилеят му е бил удобен момент, за да призове за милосърдието на гостите и да направи дарителска кампания. Митрополитът също страда от диабет.

Със събраната сума ще могат да бъдат изследвани 80 деца за диабетни антитела, каза ръководителят на клиниката по педиатрия в университетската болница "Св.Марина" във Варна проф. Виолета Йотова.

Майката на детето, което получи инсулиновата помпа, Биляна Иванова, сподели, че тя ще направи живота на сина й много по-лек. Помпата не е никак евтина, а здравната каса не поема подобно лечение, допълни Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Ивелина преди 5 години
До АнонименДраги Анонимен,Майката Биляна Иванова бе онемяла от този жест на Човечност и благодари с цялото си сърце, както и близките на детето. Друг е въпросът доколко събитието бе обективно отразено от българските медии и с какъв фокус. Опитвам се да разбера изначалната Ви интенция за коментар в защита на духовенството, но моля - не нападайте една Майка, която полага ежеминутни грижи за детето си. Низко е.Желая на всички Човеци сбъднати Чудеса.
16
3
 
2
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 5 години
Точно дарения се правят поименно, защото всички помним как отлетяха едни евра от дискоса на,, Ал. Невски''...
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото, Държавата прави всичко според силите си за благото и доброто на народа. Така че НЕ е редно и НЕ е справедливо да обвиняваме Църквата, Държавата и политиците (управляващите) за всичко и за НАШАТА небрежност и нехайство!Децата страдат заради САМИТЕ НАС, т.е РОДИТЕЛИТЕ!Прочети още на: https://dnes.bg/stranata/2019/03/14/mitropolit-ioan-dari-17-500-lv-za-lechenie-na-9-godishno-momche.404618#comment-newest
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между другото, Държавата прави всичко според силите си за благодо и доброто на народа. Така че НЕ е редно и НЕ е справедливо да обвиняваме Църквата, Държавата и политиците (управляващите) за всичко и за НАШАТА небрежност и нехайство!Децата страдат заради САМИТЕ НАС, т.е РОДИТЕЛИТЕ!
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" Даренията от сърце се правят без да казваш кой, без да искаш публичност си и с лични средства.... ама как и да е, дано поне помогнат на някого. "От теб, "скромния" мнение НЕ искаме. Хубаво обаче ще, когато получаваш от някого помощ, да казваш " Благодаря". Тук, в тази статия, майката явно е забравила за това. На такива кокошки им е Лесно е да се вземат парите, трудно им е обаче да благодарят, защото това НЕ е на тяхното "майчинско" и "женско" "ниво "!!!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даренията от сърце се правят без да казваш кой, без да искаш публичност си и с лични средства.... ама как и да е, дано поне помогнат на някого.
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Мисля, че започваш да нападаш и клеветиш невинни хора. Не съм съгласен. НЯМАШ никакво право да нападаш духовенството. И между другото, НЕ Църквата, а Държавата трябва да се занимава с това - да с егрижи за народа.
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А майката на болното дете, поне казала ли е едно " Благодаря" на Негово Високопреосвещенство? Защото като чета статията си мисля, че много РЯДКО има жени (даже и бременни млади жени), които да казват думите: "Моля" и "Благодаря" на хора. А коментиращите по -долу мога да им кажа да си спестят мръсните си коментари и да НЕ пишат нещо против БПЦ и духовенството.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО. За пръв път да чуя църквата или конкретно някой от висшия клир да направи нещо подобно....други си купуват Ролекси.Браво!
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дядо поп повече го е страх от клиниката на др Емилов а, отколкото от пъкала.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така трябва да постъпват духовните водачи.Църквата е за това а не клира да живее в разкош.А мюфтията ял,пил и се веселил,заплати не изплащал на имамите сега дълговете данъкоплатеца да ми издължава.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дедо попе, като гледаме бая кифтета си излапал, що така бе? Спазваш ли великденските пости?
5
10
 
11
 
! Отговори
saki преди 5 години
Защо е с наднормено тегло ? Пост и смирение, ограничение.......?
4
12
 
3
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 години
Какво им става на поповете напоследък? Да не е тръгнала и БПЦ да иска опрощаване на дългове?
3
4
 
28
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Браво,отче!
2
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста е откраднал мазния поп.
1
6
 
29
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Браво. Е това е хубава постъпка. Един мюфтия иска да му опрощават, а един поп дарява