Станишев с рекордна подкрепа за евроизборите

Втора се нарежда Елена Йончева
14 мар 2019 07:30,
195
Станишев с рекордна подкрепа за евроизборите
Снимка: Reuters

В рекордни 150 от 168 червени структури, които са провели събранията си до момента, Сергей Станишев е най-желан за водач или има най-голям брой номинации за евролистата на БСП.

Още по темата

След президента на ПЕС по предпочитания на соцактива се нарежда депутатката Елена Йончева. Това сочат данни от проведените до момента общински събрания, съобщава "24 часа".

Конференциите продължават до събота, а в неделя Националният съвет на партията ще трябва да определи водача и да посочи местата за гражданска квота и коалиционни партньори в евролистата.

Много от структурите са заявили желанието си първият да е партиец, а не гражданска квота. Заради вътрешните битки в БСП по темата пък част от местните организации не са посочвали водач, а са класирали предпочитанията си по брой номинации.

В Плевен например Станишев е първи, следван от депутата Румен Гечев, който също си прави кампания. Президентът на ПЕС е желан за водач в 6 от 10-те общини в Шуменско, както и в областите Кюстендил, Перник и Видин. 50% от 7000-те социалисти в Монтанско също застават зад него. Води в някои от варненските общини, където след него и Елена е класиран Борислав Гуцанов.

В една от общините в Пловдив-област пък Станишев и Йончева са с равен брой гласове, но в решението си червените изрично са записали, че не искат депутатката за водач на листата.

В Шумен и Казанлък обаче Йончева има повече номинации от бившия си приятел.

От “Позитано” 20 налагат в листата и депутата проф. Иво Христов. Почти сигурно обаче втора ще е зам.-шефката на БСП Деница Златева.

Сред новите имена в номинациите се появява това на бившия дипломат и експерт в борбата с тероризма Боян Чуков. Българският представител в Съда в ЕС доц. Александър Корнезов, който е син на ексдепутата Любен Корнезов, също е изненада.

Номинации имат още депутатите Антон Кутев, Валери Жаблянов, Петър Витанов и Димитър Данчев, както и евродепутатът Петър Курумбашев. Много от структурите желаят за водач лидерката Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
1
 
! Отговори
besepeto преди 5 години
ми закуех се нема ли го
142
5
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Макссъмнявам се дали "бесните бг пенсии" го избират!!!!!!СЪВРЕМЕННИТЕ "бг пенсии" са ДАЛЕЧЕ от ония времена,които непрекъснато дъвчите!!!!!!"съвременните бг пенсии" са "ДЕЦА" на...НЕСКОНЧАЕМИЯ "преход"!!!!деца,вече ДЕСЕТГОДИШНИ, и на яловото "герп"!!!!!!!!...........в какъв свят живеете ще си остане загадка и за тия,които ви яхат..
141
3
 
8
 
! Отговори
Макс преди 5 години
Докато Бесните Страшни Пенсии го избират - Станишеви с нов дворец в Олтен, Швейцария.
140
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАТКО......
139
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова беше срещу него заради истанбулската а сега пак се извъртя. Политиката е корвенска работа.
138
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не знае какво точно направи Станишев за 4 години в Ес освен че се готви за нови избори и изкадрува и Йончева.
137
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не може да убеди здравомислещ човек с акъла си, че Станишката е най-харесван, като се почне от някакви третораздялни регионални ***, та да се стигне до самата Нинова.
136
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може по роднински и ще влязат всички шуреи и балдъзи, синове и щерки.
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момчил Неков е изхвърлен.
134
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако казаното в този материал отговаря на действителното състояние на нещата, значи в низовите организации на БСП членува предимно сенилни старци.
133
5
 
6
 
! Отговори
Да, бе! преди 5 години
Надявайте се точно Станишко и бившата му любовница да получат всенародна подкрепа.Но всъщност подобни съобщения целят да окажат влияние върху общественото мнение.Само че кой ли им вярва ...
132
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербестите ще активират патеричката Слави на следващите парламентарни избори.
131
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избирам по-малкото зло, даже не за Станишката, за Г О В Е ДО БИХ ГЛАСУВАЛ, САМО И САМО ДА СЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ прекрасното управление на герба, съжалявам, че няколко пъти гласувах за тях.
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво Волен, същите *** сега не смеят ред против него да напишат, стана удобен, защото е коалиционен партньор. А преди даже го биеха пред камера разни
129
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трънския гербав кмит успя да постигне немислимото - той има машина на времето, успя да сключи договори и с умрелите да им обработва земите и пак е невинен а освен това в джипа му се е блъснало и дете, настигайки го отзад в движение и така се е ударило, че си е пръснало далака, и пак е невинен човека. Трябва да сме благодарни на гарантираното от герба правосъдие, за да знаем, че виновни са само от опозицията, така е справедливо, а освен това и децата летят като Батман.
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега Иванчева ли трябва да лежи в ареста, за да отметне и лежането на подсъдимите гербави номенклатурчици? Не е ли закона еднакъв за всички? Ако само тя ще лежи в ареста, нека се продадът другите килии на търг, за складови помещения за краставици, да не стават зян...
127
5
 
3
 
! Отговори
отвратен преди 5 години
Елена,Волен .... как ги допускат такива хора дето имат взимане даване с Темида? Това ли са достойните българи които плюха срещу ЕС и сега на там са се запътили. Както бащата на Станишев ни говореше за загнилия Запад а синчето му не ще и да чуе България!
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са паветата, питаме, профилактично така, защото има много улици които са кални, нека се използват тия вечни павета.
125
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Фандъкова що си не даде оставката, толкова ли е бедна, или само вечен кмет може да работи, защо е тоя зор? Абе да питам тия гронитните павета, завменени с изкуствени при ремонтите, къде са сега, искам да си купя ако не и требват на гербавата община?Щото те са вечни, а бетоновите павета след пет години няма да са павета, а прах...
124
1
 
8
 
! Отговори
парадоксално преди 5 години
Абе кво Прави Теменужка Петкова, нали си даде оставката, заради другарката и Върбакова, сега оти е още на власт? Какво прави Делян Добрев, нали си даде оставката, защо още е депутат?Какво прави зам. кмета на Фандъкова, дал си оставката, че има дело срещу него за ремонта на Граф игнатиев и не е задържан и за секунда в ареста.Абе кзво прави Миро Боршошов, който е следствен за десетки милиони и пак не е в ареста,а какво прави депутата със суджуците, който е подсъдим и пак не е помирисвал ареста