Убийството на Плъха: Лекари пак в защита на д-р Димитров

Днес се разглежда делото, майката иска тежка присъда
19 мар 2019 09:55,
56
Убийството на Плъха: Лекари пак в защита на д-р Димитров
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пловдив се събужда с поредното дело за убийството на  Георги Джевизов – Плъха. Пред Съдебната палата на града са се събрали съседи в защита на на рентгенолога доктор Иван Димитров, съобщава "24 часа".

Още по темата

От своя страна майката на убития се обяви с искания за най-голямата възможна присъда. На 2 март 2018 година нейният син бе застрелян при опит за кражба в гаража на д-р Иван Димитров. Лекарят го убил с незаконно притежаван пистолет "Валтер".

Пред Съдебната палата е шефът на УМБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров, където работи д-р Иван Димитров. Има и други лекари от болницата, които са дошли да окажат морална подкрепа на лекаря. 

Медиците са събрали подписка, която ще бъде внесена в Окръжния съд в Пловдив.

"Доктор Димитров работи в УМБАЛ "Пловдив" от 2007 г. Сред колегите си е познат като коректен и всеотдаен професионалист, проявяващ загриженост и внимание към пациентите", се казва в подписката. В нея се посочва още, че докторът многократно е споменавал пред колеги, че съжалява за случилото се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
14
 
! Отговори
Свобода за доктора преди 5 години
..не работи адекватно и гори сили и средства , за да гони деца и работещи хора за една цигара трева , ще се случват такива неща в стремежа на хората да предпазят имуществото си и своите семейства .Ако админите ми истрият двата коментара , само ще докажат ,че са лицемери и купени от властта .Лек ден
17
0
 
35
 
! Отговори
Свобода за доктора преди 5 години
Аз считам ,че неможем да разменим животът на един доктор , за този на един плъх . Искаме справедливост за доктора , защото от далече си личи ,че е всестен мъж и професионалист .Проблемът е ,че никой няма да знае как да реагира в такъв момент и се допускат грешки в паниката и притеснението .Колкото до този *** "плъхът" , от него има още дооооста , и докато онези *** в парламента не вземат мерки относно развъждането им , ще има още такива случай.РТрябва да се разбере ,че когато полицията ..
16
0
 
27
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Нещо не разбрах. Убил е плъх. Защо го съдят като за човек?
15
6
 
3
 
! Отговори
до Sata N.д преди 5 години
Добре , че си ти .... да не съм най-простото
14
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Плъха бе там където му е мястото, този доктор нямаше сега да бере ядове. А някой ще провери ли роднините на Плъха за съотвествие на доходи и стандарт на живот?
13
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докторе ще придобиеш още една специалност, освен рентгенолог ще те направят и "гастроендокринолог"
12
0
 
19
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Да го минат като незаконна дератизация.
11
7
 
12
 
! Отговори
Rucifer преди 5 години
Закона над всичко. Но един и същ за всички. Нали искаме законова държава.
10
6
 
37
 
! Отговори
до Sata N. преди 5 години
Ромолюбецо .... мисленето не е за теб!Не ти се удава хич!
9
58
 
13
 
! Отговори
Sata N. преди 5 години
Този фалшив доктор не е защитавал собственост.
8
51
 
11
 
! Отговори
Sata N. преди 5 години
Със сигурност е бил грубиян и .....Няма начин фин и хуманен човек да се ожени за 25 г по-млада психарка, да държи незаконно оръжие и да дава лъжливи показания, а после да реве пред камерата.
7
0
 
64
 
! Отговори
Мда преди 5 години
При съществуващото законодателство няма как докторът да се измъкне сух.Обаче присъдата може да варира много и тука е важно какво послание ще бъде отправено.Освен това ще има и претенции за обезщетение.Съвсем очевидно е,че са необходими спешни мерки за облекчаване на самозащитата и вкарването и в съответни рамки(по-адекватни от сегашните).Категорично трябва да се изключи правото на обезщетение на нападателите,в случай,че пострадат при самозащитата и защита на собственост!
6
2
 
70
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Майката иска максимална присъда ... да попитам - къде беше майката , когато му сложиха 9 ВИСЯЩИ ДЕЛА???Сетила се мара ... да се побара - защо тогава майката - не и дремеше за закона???Аааааа....сетих се - била е на "бране"!СВОБОДА ЗА ТОЗИ БЪЛГАРИН - ПОКАЗАЛ КОХОНЕС!В САЩ щяха да извикат ветеринарната служба - да събере мощите на плъха!
5
26
 
7
 
! Отговори
+- преди 5 години
Става страшно когато улицата диктува на съдебната власт каква присъда да наложи,но някои видимо не им стига сивото вещество да разберат това.ТАКВОЗ ЧУСТВО ИМАМ ,ЧЕ ДОЛНИТЕ 4 коментари са писани от 2 човека.
4
3
 
58
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Такива достойни и смели хора които освобождават България от не нужни ***,трябва да се награждават, а не да бъдат съдени.
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** са скъп и ценен електорат за Суджука и Ушев Цецо, ако убитият беше българин хич нямаше и да се чуе.....Жалко за докторчето - предумишлено убийство с незаконно притежавано оръжие - кофти.....
2
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СВОБОДА ЗА Д-Р ДИМИТРОВ!Това е един достоен българин, който показа как трябва да се действа, когато нагъл негодник влезе в твоя частна собственост, спечелена с честния ти труд!
1
1
 
53
 
! Отговори
Мефистофел преди 5 години
ДОКТОРА - лечителя на плъхове.!.