Смяната на времето засяга разписанията на 29 влака

Те се движат след 3 часа в нощта между 30-31 март
5
Смяната на времето засяга разписанията на 29 влака
Снимка: архив, БулФото

Преминаването от зимно към лятно часово време ще засегне разписанията на 29 влака в нощта срещу неделя, съобщиха от БДЖ.

Всички влакове, които се движат след 03:00 ч., ще генерират виртуално 60 минути закъснение в нощта между 30.03.2019 г. и 31.03.2019 г.

Смяната на часовото време тази година ще засегне 11 бързи влака, един международен влак, 9 пътнически влака, както и 8 крайградски влака. Тези композиции ще се движат с коригирани разписания, тъй като при разминаването с други влакове в еднопътни участъци, се предизвикват промени и в техните разписания от порядъка на 10-15 мин.

Поради тази причина няма да бъдат осъществени връзките на общо 8 влака, основно на пътуващите с нощните композиции, във възелни гари с влакове по други направления, които се движат в сутрешните часове в интервала между 05:00 ч.- 07:00 ч.

Влаковете, които ще се движат с коригирани разписания, пътуват по направленията основно на нощните влакове: София-Варна (през Горна Оряховица и Карлово), Пловдив-Варна, София-Пловдив-Бургас, Повеляново-Добрич-Кардам, както и единични влакове Мездра-Видин, Самуил-Силистра, Самуил-Русе.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано тази смяна да е за предпоследно!
3
1
 
4
 
! Отговори
ДИВАК преди 1 година
гледам снимката и ... виждам влака за село Носталгия , какво да правиш (:
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна трябваше да бъде премахнато лятното време. Освен че няма никаква полза,нанася и щети на икономиката и на човешкия организъм. Стреса от промяната на времето е и причина да се отключват и психическите разстройства
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е че тази смяна на времето започна по бай Тошово време от 1979 година. Но тогава имаше заводи фабрики текезесета и се усещаше. В днешно време тази смяна на кой му е в полза. Няма заводи да икономисват ел.енергия няма текезесета а чиновниците за тях е без значение смяната на времето. Някой от баш управляващите сеяндури имат ли топки и да спрат това издевателство над народа. Май топките им са ги вкарали на едно тъмно и миризливо място и чакат меките китки да им разешат.