Започват ремонти по магистралите. Ще има ли тапи?

Ще се обновяват тунели и мостове по "Хемус" и "Тракия"
28 мар 2019 07:54,
18
Започват ремонти по магистралите. Ще има ли тапи?
Снимка: Архив, Булфото

И през това лято по пътя към морето ще има тапи, заради извършвани ремонти по съоръжения и на двете магистрали към родните летни курорти – "Тракия" и "Хемус".

От днес стартира обновяването на платното за Варна на виадукта при 19-ти километър в близост до с. Потоп. За улеснение на трафика в петък и събота движението ще е по две ленти към морето и една към София, а в неделя и понеделник сутрин две от трите ленти ще са в посока столицата.

Двупосочно в платното за София се осъществява и движението между 33-ти и 40-ти километър на "Хемус" заради ремонт на два виадукта – "Коренишки дол" и при 37 км. В близост до Варна ремонтират още 10 км от аутобана в платното към София.

Три моста ремонтират и на магистрала "Тракия" – при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. Виадуктите не са обновявани над 30 години. Предвижда се обновяването им да приключи преди началото на активния летен сезон.

Ремонтират и моста над река Тополница на същата магистрала. Обновяване има и при моста над река Елешница, пише "Труд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да има тапи - ще се прелита над участъците в ремонт!Абе, вие наред ли сте????Почти 4 години така прелитаме над мостовете и тунелите на Хемус, и всяка година ни обясняват, как сегааа ще ги ремонтират и как тапи няма, движението било нормално, но сме се оплаквали!Време е тия ***автоцензура*** да бъдат изметени! Не само полюциите, имащи се за политици, а и останалата чиновническа ***, натресена ни от горните!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези участъци и съоръжения от магистралите, които сега ГЕРБ ще ремионтират без ремонт ще издържат поне още 30 години, а след ремонта на ГЕРБ ще издържат най-много още една година.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам всички български данъкоплтци: - знаете ли колко вида асфалт има и на какви цени, знаете ли каква е минималната дебелина на асфалта за магистрали, знаете ли какво е нужно да има под асфалта за да не се руши и т.н., и т.н., и накрая, знаете ли, че асфалтирането и строежът на магистрали когато се дадат в ръцете на строители на магистрали-измамници, се дава карт-бланш на тези организации да откраднат стотици милиони без да може да се докаже кражба ? Разсъждавайте вече !
13
2
 
0
 
! Отговори
Симеон III преди 5 години
Тапи НЯМА ДА ИМА, защото своевременно от КАТ и АПИ ще осигурят нужната организация и необходимите обходни маршрути - всички в перфектно състояние, (Винаги когато гласувате за правилния човек ).
12
1
 
9
 
! Отговори
Чичко Тревичко преди 5 години
От както съм се върнал в БГ 2011 година, ремонта по Хемус не е спирал. Междувременно в Турция правят 10км магистрала за 2 седмици. Наистина видими резултати, пак ще се гласува за ГРОБ.
11
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Пак ще се краде като за последно и след ремонта на ГЕРБ, магистралите ще са по-зле от преди ремонта
10
0
 
9
 
! Отговори
Моля? преди 5 години
Като прочета АУТОБАН и ми става лошо...
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Започват"?!!!Че те не са свършвали! Още щом се отреже лентата и ремонтите почват, понеже такъв е контролът и такова е строителството у нас! На Витиня от 20 години не помня някога пътят да е бил без ремонти и стеснявания, например. Срамота!
8
0
 
17
 
! Отговори
dwsfsf преди 5 години
Магистрала Хемус да се преименува на магистрала РЕМОНТ!
7
0
 
13
 
! Отговори
Пепи преди 5 години
До За пореден...Съгласен съм с вас напълно. И много ме дразни ,че пак искат винетка и пътен данък за това нещо наречено магистрала, че и се навъдиха някакви ТОЛ смешници с камери ... остава и такса да искат ( и след всяко излизане на магистралата си предвиждам посещение в сервиз за преглед на окачването)
6
1
 
15
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
ли?? "Почват"?? Ами те не са спирали последните 10 години! Аман!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея вече 19 г. в Испания около Мадрид има 4 пръстена от 8 лентови магистрали / по 4 ленти за посока / кога са строени тези магистрали не зная аз ги заварих / и до ден днешен не съм видял ремонтни дейности по тях, а пътувам всеки ден, в перфектно качество са, никакви дупки, никакви пукнатини въпреки високите температури тук / над 45 градуса през летният сезон / а в България на нови магистрали ремонт, това го няма в никоя държава от ЕС ! Много се краде при вас от магистрали и от ремонтите им !
4
0
 
21
 
! Отговори
За пореден... преди 5 години
...път повтарям - трилентовата 70 километрова отсечка от София посока Северна България, наречена още "Хемус", не е магистрала! Престанете да заблуждавате хората! Това са долни лъжи и не ви прави чест! Поредният фейк нюз!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само на мен ли ми прави впечатление че тези ремонти продължават вече 10 години?Смисъл те никога няма да спрат може ни когато Г-н Бойко Борисов почине от старост.
2
1
 
7
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Ще се образуват задръствания и пак ще има недоволни
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Нека да се ремонтира и участъкът от Тракия между Чирпан и Стара Загора, строен некадърно от крадливата тройна коалиция на БСП с лидер сергей станишев !