След побоя в Габрово: Масови проверки на ромски фамилии

Мерките за сигурност в града са увеличени
Обновена: 11 апр 2019 08:09 | 11 апр 2019 08:09, Петя Славова
273

Напрежението в Габрово ескалира след нанесения побой над продавач в магазин от трима роми.  Жандармерия и полиция цяла нощ бдяха да не се се стигне до по-сериозни ексцесии, след като вчера бе организиран протест в града.

Напрежението се увеличи още, след като протестиращите тръгнаха към ромската махала в града. Нанесен бе погром на няколко къщи, в които обаче нямаше хора. Повече от четири часа продължи обиколката на протестиращите, които скандираха, че искат строги присъди за безчинстващите роми и настояваха властта да вземе по-строги мерки срещу тях.

Кметът на града Таня Христова разпореди масови проверки по всички райони, в които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент в Габрово, след побоя над служител в магазин в града.

Междувременно мъжете, нанесли побоя, бяха задържани повторно, след като бяха освободени без повдигнати обвинения след 24-часовото задържане.

В неделя около 22.30 часа, Венцислав и Царина са на смяна в денонощен магазин в центъра на Габрово, когато в обекта влизат трима мъже, а на касата избухва спор с друг клиент.

Още по темата

"Видях, че стана напрежение и за да избегна тази ситуация, казах на колегата Венцислав да ги помоли най-любезно да напуснат обекта, каза продавач – консултантът Царина Пашова.

"Виждам как въпросните трима души са хванали друго момче да се закачат с него, направих забележка, че не трябва на входната врата да се случва всичкото това нещо, да има сбиване и побой в магазина, разказа потърпевшият Венцислав Иванов

В резултат тримата мъже буквално се нахвърлят върху Венцислав.

"Удариха ме няколко пъти, аз започнах да се защитавам, 7-8 минути, стигна се до бой между нас", добави продавач-консултантът пред Bulgaria ON AIR.

По това време в магазина е и 18- годишния Даниел Ненов, който става свидетел на всичко случващо се. Той посочи, че Венцислав се е опитал да говори с момчетата и да ги помоли да напуснат магазина, но може би от имидж или репутация, те се нахвърлили върху него.

В резултат на побоя Венцислав е получил комоцио и охлузни рани по цялото тяло. Нападателите му са задържани за 24 часа, но след изтичането на мярката излизат от ареста без обвинения.

Днес по обяд обаче отново бяха задържани.

Междувременно кметът на Габрово Таня Христова разпореди мерките за сигурност в града да бъдат увеличени.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако все още някои не са разбрали ние и сега живеем в комунизъм, стига казвахте "по комунизма това било, демокрацията лоша". Ние никога не сме били в демокрация, при нас винаги е имало върл комунизъм с капиталистически елемент. Така наречената "демокрация" е само пясък в очите.
137
2
 
54
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Браво Габрово!Български град!
136
1
 
37
 
! Отговори
събуди се... преди 5 години
...ейййй то имало народ в тая държва бре....,НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ......
135
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите ако не са трима на един не скачат ;)))
134
1
 
31
 
! Отговори
Адонис преди 5 години
По комунизма кви неща ставаха бедна ви е фантазията ,но имаше правосъдие ....Край Поморие на безиностанцията група младежи отвличат касиерката след побой и гавра я палят жива.Единият е син на виден комунист бащата лично ги предава и издейства присъда -разстреляни са след месец....
133
6
 
20
 
! Отговори
Вие му мислете преди 5 години
Индианците са бъдещето на България.След 30 години те ще управляват тази ''държава".Добрата страна за мен е че след 30 години няма да ме:)
132
0
 
32
 
! Отговори
чичи преди 5 години
За второ и н - та степен провинение - максимална присъда и присъдата трябва ДА ВЛИЗА В СИЛА ВЕДНАГА. Единият бил осъден, но имало 1 месец прозорец до влизането и в действие. В затвора - задължително да им осигуряват работа до дупка.
131
0
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
отивам тихо да плащам още данъци че индииците са гладни. и децата ими тока тихо ще платя и водата им.вече 30 г. плащам тихо
130
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пребиваш хора по улици и магазини и наказанието е 24 часа в ареста!? Правосъдие един път. Ако случая не се беше раздухал, тези и днес щяха да си бият, но какво пък, важното е да сме толерантни и солидарни с утайките, те са ни най-важни.
129
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора пазете се от номера с майсторите на покриви правят сена умрели лисици с ниски цени а после заплашват и искат много пари а вие нямате избор полицията и прокуратурата нищо не правят.
128
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сутринта по БНР водещата ги защитаваше не било правилно да ги обвиняваме може и българи да направят това!
127
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гостпри комунизма такива неща не ставаха.Живота беше спокоен.
126
3
 
41
 
! Отговори
гост преди 5 години
Браво габровци! България ще я има. Въпреки комунистите с чужд ген-*** дето ни продадоха за жълти стотинки. Вс. има начало и край.
125
1
 
13
 
! Отговори
Бачкатор родулюбец преди 5 години
До АнонименВсички ,които задават въпроси Анонимно и чакат одговор са от ония 20% дето вярват ,че Земята е плоска....
124
0
 
33
 
! Отговори
ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ преди 5 години
*** народ, избира си управници за геноцид
123
0
 
23
 
! Отговори
фейкнюс преди 5 години
Какво е виновен средностатистическия 180 кг. *** барон занимаващ се с продажба на амфети на децата за действията на други "хора" ? Дискриминация !!!
122
23
 
5
 
! Отговори
Чукур преди 5 години
Доста хиперболизирате случая.На камерата се вижда ,че голия ром пази Венци от другите роми .Аз разтървавах в тоалетната на бар в Ливърпул един англичанин който се биеше с един от от техните етноси ирландец ли шутландец,велсец ли не знам, но се псуваха на нации и след като ги разтарвах ми се нахвърлиха заедно.Добре ,че бях с една глава над тях и ги сложих да си легнат всеки в отделна кабинка на нужника..
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бачкатор родулюбецА ти откъде знаеш, след като няма и ред в медиите? Ти ли ги организираш или си обикновен участник?
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен.....уреди условни присъди.......За измъкване не може да става дума, дори да се измъкнат от първото сбиване, от второто няма да стане. Но и без някой да ги урежда, съвсем не е сигурно дали въобще присъдите им ще са лишаване от свобода, било то ефективно или т.нар. "условно"). За престъплението алтернативно се предвижда пробация, не-за-ви-си-мо дали в момента някой от тях е с "условна". Огромно значение ще има поведението на продавача, неговите реплики, показанията на свидетелите.
119
7
 
34
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
Не хулете ромите, защото те са електоратът на ГЕРБ. Не клатете правителството. Не рушете етническия мир. Нека стоически търпим всички унижения в името на евро.ейските ценности и на светлото бъдеще, което вожда ни обещава. Бъдете търпеливи и толерантни.