Дончев в Габрово: Държавата ни да не бяга от час. Трябват мерки!

Не трябва да генерираме измамно спокойствие, заяви вицепремиерът
Обновена: 12 апр 2019 08:14 | 12 апр 2019 08:14, Петя Славова
229
Дончев в Габрово: Държавата ни да не бяга от час. Трябват мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Усилията ни не могат да са само за въдворяване на ред, а трябват мерки. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг в Габрово по повод размириците в града след  побой на служител на местен магазин от трима роми. Той уточни, че не може да се позволява хаос, заплахи за здравето на когото и да е. По думите му, държавата е взела всички мерки във всички посоки без да се съобразява с етническия произход на никого.

Още по темата

"Целта ни днес не е да генерираме измамно спокойствие. Жандармерията не е тук да пазят една част от обществото от друга част на обществото, а да пазят обществения ред", каза още вицепремиерът

Дончев категорично заяви, че ако няма закони, обществото може да се самоунищожи. "Първата цел е да се възстанови редът. Илюзия е, че ще продължим по старому. Едва ли очаквате да го кажа, но гневът на хората е справедлив. От усещането на някои хора в обществото, че други имат повече права от тях." заяви той.

По думите му, всеки български гражданин има правото да протестира, на уточни това да става по мирен начин.
Вицепремиерът не скри, че създалата се ситуация е заради трупани с години грешки. По думите му, усилията не могат да са само за въдворяване на ред, а са необходими и точни мерки за постигането им и държавата е добре тук да не бяга от час.
 
Томислав Дончев уточни, че при снощната операция в Габрово са участвали 50 служители от областната дирекция на Габрово, 100 жандармеристи. На мирния протест в града са се събрали над 800 души. Задържани са четирима, срещу трима от които  ще се образуват досъдебни производства. Пострадал е леко и един служител, на когото е оказана медицинска помощ.

Кметът на Габрово Таня Христова също уточни, че от миналата година са съборили къщи на самонастанили се ромски семейства и са закрили напълно сегрегирано училище. "Тази седмица разпоредих да бъдат приети спешни мерки за опазване на реда и сигурността в нашия град. Сформиран беше и координационен щаб. Мерки за решаването на поблема сме предприели", отсече тя.
 


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 2 месеца
Какво означава, че е било закрито "напълно сегрегирано училище"???Закрито е училище за бели, или училище за ***? Койе точно училище е било закрито? Това признание за сегрегация в областта на образованието в България ли е, публична, защото иначе, няма основания за закриване на училища изобщо, освен ако няма преки административни причини, обвързани с броя на населението, доколкото зная, и още някои неща, навярно?!
168
1
 
0
 
! Отговори
tt преди 2 месеца
От 10 години ги слушаме тези глупости но всичко си продължава по старому.Не е илюзия.
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи "държавата да не бяга от час. Предлагам заместник министър председателят заедно с министър-председателят да оглавят протеста срещу бездействието на държавата.
166
0
 
0
 
! Отговори
Iozeff преди 2 месеца
До Анонимен

Външни сили от Индия!Ти откри топлата вода!Браво!
165
1
 
5
 
! Отговори
ooooooooo преди 2 месеца
Егати па лячото
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На тоя образ.Помня 1 вият му работен ден.И си мислех тогава.Леле какви "звезди" се появиха. И днес след толкова време.Пак същата физиономия.Се "изхожда" по въпроси на дневен ред в държавата. Сега си мисля следното..Много сме зле българино! Зле всякак уви! -:(
163
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Довиж-да-не",викаха габровци на специално изпратения да потушава недово.ството им местен вицепремиер Томислав Дончев. Положението напомня Варна 2013 преди първото сваляне на Борисов. Властта дори спря след полунощ и интернета в Габрово след излизането на снимки на насилие на полицията над протестиращите и информации за ранени. За размириците кабинетът обвини кметицата от ГЕРБ."
162
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
защо държавата ни,питам аз др.вицепремиер,ти на Македония ли си вице,аз ако съм премиер,за това изказване на др.дончев,бих му поискал,веднага оставката.
161
1
 
1
 
! Отговори
И кой каза преди 2 месеца
До Анонимен
че ще дойдат БСП?
160
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Историята се връща и връща като БСП и герб но дойде и каракачанов който с етническите инсценировки ще върне и османското време!!! Политиката не е за Глупаци
159
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пуснаха ги защото беше инсценировка преди изборите
158
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не изпълнителната, а съдебната власт е виновна, те да излезат и да кажат защо мислят за справедливо пукането на престъпници!
157
2
 
6
 
! Отговори
фактология-2 част преди 2 месеца
Подпалилият Райхстага Ван Дер Любе е оранжев

Холандците са едни от най-големите англофоби в целия свят дори и в днешни времена
Знаят си нидерландците кой е истинският откривател на концлагерите

Та парашутиста Рудолф Хес се явявява нещо като доброволно самопризнание на Адолф Хитлер че лично той е наредил да бъде подпалена Райхстага

Чарлз Дикенс е казал:"Не съм видял да има нито един американец-джентълмен!Господ да ми прости че съм поставил тези думи една до друга"

Либералп"росташки рай
156
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора, външни сили искат да дестабилизират България на етническа основа. Не им се вързвайте на номерата.
155
2
 
23
 
! Отговори
дс преди 2 месеца
Дончев, един от твоите депутати те похвали, колко бързо си реагирал. Как за 6 - 7 часа си отишъл в Габрово. Да, ама ти отиде в Габрово, когато българите се вдигнаха на въстание, а не когато манговците пребиха българина. Пребиването на българи вече не е ли важно събитие? К'во пък толкова, пребили българин?! Ей, да знаеш, не можете вкара АлЙо в европарламента и Посолството ще ви дърпат ушите.
154
1
 
26
 
! Отговори
Аха преди 2 месеца
А интернета в Габрово "съвсем случайно спря" по време на протестите. Изобщо не генерирате измамно спокойствие. Ама изобщо!
153
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-лошото е, че след престъпниците от ГЕРБ ще дойдат престъпниците от БСП. Хората забравиха какви безумия имаше и по време на тяхното управление. Историята се повтаря и държавата никога няма да се оправи.
152
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дончев,като си толкова принципен,защо още стоиш в тази партия?Ех,както се пееше в една песен:"Винаги ще съм с таз,която е на власт".
151
6
 
14
 
! Отговори
До 144 от 142 преди 2 месеца
Не си бил при социалните по соца да видиш какви помощи на брой извънбрачни деца получаваха ромите!
1988 година, третото ми дете навърши 2 години и останахме без минималната заплата. Една сружителка в общината ме посъветва да подам молба за еднократна помощ. Каза ще ти дадат 200 лева и някак си ще изкарате зимата, да не ходи по ясли.Получих писмо, че съм одобрена за помощи. Дадоха ми 15 лева - по 3 на дете? На ромката пред мен на гишето дадоха 500 - по 100на дете.Подиграха се"Ти можеш да работиш"
150
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Целта ни днес не е да генерираме измамно спокойствие."

Че какво правите с мощната информационна цензура, която налагате поголовно по медиите и новинарските сайтове? Трият се мнения. Не се дава възможност да се пускат линкове от протестите - неподправени и неорязани. Бай Тошовото време ряпа да яде пред вашата цензура!