Дончев в Габрово: Държавата ни да не бяга от час. Трябват мерки!

Не трябва да генерираме измамно спокойствие, заяви вицепремиерът
Обновена: 12 апр 2019 08:14 | 12 апр 2019 08:14, Петя Славова
229
Дончев в Габрово: Държавата ни да не бяга от час. Трябват мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Усилията ни не могат да са само за въдворяване на ред, а трябват мерки. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг в Габрово по повод размириците в града след  побой на служител на местен магазин от трима роми. Той уточни, че не може да се позволява хаос, заплахи за здравето на когото и да е. По думите му, държавата е взела всички мерки във всички посоки без да се съобразява с етническия произход на никого.

Още по темата

"Целта ни днес не е да генерираме измамно спокойствие. Жандармерията не е тук да пазят една част от обществото от друга част на обществото, а да пазят обществения ред", каза още вицепремиерът

Дончев категорично заяви, че ако няма закони, обществото може да се самоунищожи. "Първата цел е да се възстанови редът. Илюзия е, че ще продължим по старому. Едва ли очаквате да го кажа, но гневът на хората е справедлив. От усещането на някои хора в обществото, че други имат повече права от тях." заяви той.

По думите му, всеки български гражданин има правото да протестира, на уточни това да става по мирен начин.
Вицепремиерът не скри, че създалата се ситуация е заради трупани с години грешки. По думите му, усилията не могат да са само за въдворяване на ред, а са необходими и точни мерки за постигането им и държавата е добре тук да не бяга от час.
 
Томислав Дончев уточни, че при снощната операция в Габрово са участвали 50 служители от областната дирекция на Габрово, 100 жандармеристи. На мирния протест в града са се събрали над 800 души. Задържани са четирима, срещу трима от които  ще се образуват досъдебни производства. Пострадал е леко и един служител, на когото е оказана медицинска помощ.

Кметът на Габрово Таня Христова също уточни, че от миналата година са съборили къщи на самонастанили се ромски семейства и са закрили напълно сегрегирано училище. "Тази седмица разпоредих да бъдат приети спешни мерки за опазване на реда и сигурността в нашия град. Сформиран беше и координационен щаб. Мерки за решаването на поблема сме предприели", отсече тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този говори, все едно не е бил на власт последните 10г.
38
13
 
7
 
! Отговори
Granik преди 5 години
Всичко е режисирано, от уж заяждане то с клиент, уж намесата на служителя. Боят,който е много съмнителен, трима бият един но някак си леко. А преди това двама смляха военен командос. Ясно е че се цели отклоняване на вниманието от кризата с апартаментите. Министрите са готови на всичко, залога е голям.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде честно , кой е гласувал за тоз , Лиляна,Теменужка ,Деса и тн ?преди 10г Всички гласувахме за Борисов - той ги назначава той ги уволнява .
36
1
 
27
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 5 години
Г-н Дончев ,това "трябва" , "ще" ,"дайте да дадем" и други такива ,ги знаем още от соц-времената.Направете нещо конкретно ,действайте адекватно ,без да обяснявате надълго и нашироко как няма да свършите нищо !За съжаление, комунистическата школа си казва своето.
35
0
 
17
 
! Отговори
СОРОСКИ АГЕНТ преди 5 години
Кадър на СОРОСКОТО ОТРОВНО ОБЩЕСТВО не беше ли главния подсрекател на Ц.то заедно с ХЕЛЗИНСКИТЕ ЛАПАЧИ
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Илюзия е, че ще продължим по старому...." Много предизборен фалш има в тази закана. Не му вярвам затова няма да гласувам за неговата партия. Проблемът в нашата страна е че не виждам за кого да гласувам. Обърна се "наляво" - бивши комунисти. Обърна се "надясно"- мафия. Погледна "направо" - пустош и мъгла. Има ли некорумпирана партия? Останали ли са в нашата родина непокварени хора за които да гласувам?
33
0
 
17
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Браво , Дончев.Призовавам Фъндъкова , веднага да се задейства инда евкуика ромите от Габрово .Нека да ги засели в празните апартаменти в кварталите Витоша , Ст. град.Манастирски ливади и др.Жилища има работа също .Докарайте ромите в София
32
0
 
31
 
! Отговори
ДОНЧЕВ преди 5 години
Ти не беше ли кмет на ГАБРОВО. Защо си измиваш ръцете с други. Да не би тия Ц. да са се заселили миналия месец. Я застани пред габровци и да видим дали няма да получиш някой домат по сурата
31
22
 
3
 
! Отговори
За Мария Габриелова преди 5 години
Нека ако трябва и г-н Борисов да излезе и да каже на хората да се успокоят и да спрат с протестите. С протести нищо не се решава, а с работа. Много нещо има да се свърши, докато успеем да интегрираме малцинствата и да им предложим по-добър стандарт на живот. И това става с работа, а не с протести.
30
0
 
21
 
! Отговори
Балансьора преди 5 години
Когато видиш повече шведи от българи пред гишетата на НАП и повече българи от шведи пред спешна помощ, значи нещата потръгват на добре.
29
0
 
28
 
! Отговори
ТИКВАТА Е ДЪРЖАВАТА преди 5 години
нещо става ли без краля-слънце. Кажи го в прв текст. НИЕ ОТ ГЕРБ СМЕ ВИНОВНИ. Включително и ти бе ДОНЧЕВ
28
1
 
24
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Ех тия лоши българи, развалиха ви рахата. Защо протестират, не виждат ли видимите ви резултати? Оставка пребоядисани комунисти, чеда на бивши номенклатурчици !!!
27
0
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Чудесно, господин Дончев, но първо напуснете мутро-милиционерското правителство на ГЕРБ, което по чужда поръчка размножава ромите и унищожава българите, и чак тогава ще Ви повярваме.Другото си остават приказки за лека нощ до следващия "битов" инцидент , при който роми ще убият или пребият българин.
26
17
 
1
 
! Отговори
волевист преди 5 години
Нека да се потърси отговорност от БСП защо се е допуснало да се стига до такива проблеми. Защо БСП не е решило проблема когато управляваше с тройната коалиция, а сега ние трябва да го решаваме.
25
0
 
9
 
! Отговори
Мярка 4 преди 5 години
Когато се научите да броите до 4, ще ви я кажа,калинки!
24
0
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Мерките са ясни,ама няма кой да ги вземе!Р**ските гласове са по-важни за властта от тия на белите работещи хора,които крепят държавата....Иначе не е толкова сложно-строг контрол над популацията и поведението,ограничаване на гласуването.И за трите неща има законни начини да стане,само трябва воля да бъде направено!
23
33
 
2
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 5 години
Браво, добри думи на вицепремиеряа ни г-н Дончев. Държавата ни трябва да наваксва с лошото наследство оставено ни от тройната коалиция, сега има да се работи много по въпрса с ромското включване и интеграцията на малцинствата, за да не се стига до такива инциденти. Държавата ни трябва да отдели повече средства за това, да може да се интегрират ромите и да се подобри живота им, за да няма такива проблеми.
22
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мерки трябват, ама когато хората започнат да ги прилагат, веднага пращате жандармите нали. Жалък герберастки ***
21
0
 
39
 
! Отговори
Мярка 2 преди 5 години
Спрете да говорите за перфектната работа на полиция и прокуратура! Такава няма-факт!
20
0
 
44
 
! Отговори
Асеновград преди 5 години
Тук ромите имат около 10, че даже и 12-13 ромчета. Раждат буквално, като зайци, а ние българите имаме по около 1-2 деца. За 10 години станаха от малцинство в мнозинство. Тази държава върви към ръба на огромна пропаст. Бароните получават милиони от държавата и чужди фондове.