10 задържани на най-мащабния протест в Габрово до сега

Съставени са им актове и са освободени
Обновена: 14 апр 2019 09:48 | 14 апр 2019 09:47, Нели Христова
108
10 задържани на най-мащабния протест в Габрово до сега
Снимка: БТА

Най-масовият протест в Габрово, който се състоя снощи, не се размина без арести. 10 души са били задържани още преди началото му на на символичните КПП-та към пл. "Възраждане" в Габрово. Те са носили опасни предмети - боксове, две метални палки, два ножа, съобщиха от полицията.

"Някои бяха и без документи за самоличност. Обясняват, че носят предметите за лична защита, но това може би са лица, които търсят провокация", обясни шефът на жандармерията старши комисар Красимир Добрев. На нарушителите са съставени актове за административно нарушение и по-късно са освободени.

В протеста снощи са се включили около 2000 жители. Малка част от тях са били от други градове, не са пристигали организирани групи.

Комисар Добрев отрече информацията, тръгнала сред протестиращите, че коли с различна от габровската регистрация са били спирани на входовете на града.

За втора поредна вечер жандармерията свали каски и щитове пред демонстрантите в знак на толерантност. Плътният кордон бе изграден на подхода към улица "Батак", където има няколко цигански къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на габровци-най-прогресивната част от населението на територията.И след освобождението те първи развиват промишленост,а не чакат началниците какво ще кажат.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Образование му е майката, има образовани роми които са си хора и българи отвсякъде, а *** има едни такива необразовани и те наистина са си напас.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много дребен началник оставиха да се оправя.Няма ги тв звездите да дават пресконференции.
18
0
 
37
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Раята се надига веке!Писна и от робство чорбаджийско, чорбаджийско още мутренско.
17
6
 
22
 
! Отговори
НР преди 5 години
За съжаление религията и национализмът са вървежни в Близкия Изток и Балканите и на практика се превръщат в реален политически инструмент. Скандалът с изказването на турския външен министър за намеса във вътрешните работи на България и *** проблем в Габрово успяха да изместят "апартаментгейт" от медиите и един вид реабилират ГЕРБ. А медиите са на Пеевски и ДПС, така че сами преценете кой за кого работи. А от цялата работа дивиденти извличат и уж патриотите на България. Цирк!
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е че има българи които са като въпросните *** по поведение. По принцип при българите са редки но ги има. При такива събития обикновено се проявяват.Да не забравяме че протестите са за това че роми и българи са еднакви пред закона.
15
0
 
47
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Общината на Габрово е вдигната с народни пари - от данъците на отрудените габровци- След като Кметицата се прави на ощипана мома (журналистка в ю туб 2016 прави репортаж за агресивни роми в центъра на Габрово и деца къпещи се в фонтаните на общината) И ТЯ Кметицата и Държавата не предприемат НИЩО ! То Габровци имат пълното право да съборят тази Община -С тяхни пари построена и невършеща нищо освен ЗЛИНИ!!
14
0
 
9
 
! Отговори
Невинна КМЕТИЦА преди 5 години
За 2019 г Габрово е най добрият град за живеене !! (според най неизвестното оторизирано за такива ПРИЗОВЕ-ДАРИК РАДИО)Да живее ГАБРОВО и АЗ !!
13
5
 
20
 
! Отговори
от щаба на ГРОБ преди 5 години
И от това прибрахме парички.Актчета!
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магазинера заема гражданска позиция да защити 2 хлапета и нормалната работа на търг. обект от агресивни роми, ясно се вижда, че не той удря пръв. Това е един от многото случаи на ромски произвол, който щеше да бъде потулен и да затвърди чувството на безнаказаност сред ромите. Протеста е за това-законите да са за всички, полиция и съд да си вършат работата - не да толерират роми. Вашите родители, деца или вие утре може да се окажете в същата ситуация.
11
10
 
8
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Народа е плашещо лесен за манипулация :(
10
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КПП-та ли?! Да не могат българи да отидат до български градове? КПП-та трябва да има на входовете и изходите на ромските гета!
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да арестуват наред Българи аутисти, инвалиди, пенсионери деца, само тъмноко жите да ги толерират и пазят. Скоро ще са мнозинство с по 26 деца и внуци, българите ще избягат в чужбина
8
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези протести и размирици са ужас за местните КАТеричоци. Нито лев рушвет дни наред е голям проблем. А и де що има кияк на държавна хранилка не се чувства спокоен, не може да краде на воля и да се отчита на началника, на баш суджука. Абе ужас си е.
7
2
 
52
 
! Отговори
Сомбреро преди 5 години
Ако някой го беше защитил в магазина . Сега медиите и НПО чеха да гърмят азащитникът щеше да е в затвора. Заедно с бития продавач.Мндааа.
6
1
 
56
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 5 години
Важното е да гласуват на евроизборите за светлото си и безплатно бъдеще ! Българите-кучета ги яли !!! Да попитам : Откога недоволните от правителството ги наричате хейтъри ???!!!
5
8
 
48
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 5 години
В Турция ползват коктейли мoлотoв срещу полицията. Чупят витрини на магазини и полицията ги арестува. Тук ревете за липсата на свобода и демокрация в Турция. Същевременно в собствената ви страна невъоръжени хора не са допускани да протестират само защото имат чужда адресна регистрация. В Турция спират Фейсбук и Туитър вие тук направо спират целия нет за "профилактика". И не стига това а се появява Роско Банов и говори за липсата на демокрация в Русия.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даа и бирата само в пластмасови бутилки.
3
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много смели балканци, видяхме как мишкуваха пред бабаитите в магазина, да бяха действали тогава. На българите само *** са ни проблема, махнем линги, ставаме богати, всичко се нарежда, така да знаете! Смели са българите само като са много, от тях явно и ромите са прихванали.
2
4
 
38
 
! Отговори
Смирен депутат преди 5 години
Толерантност смиреност премеримост пред ромския произвол.