В Поморие гневни на идея да дарят 5000 евро за "Нотр Дам"

Предложението така и не бе гласувано в Общинския съвет
19 апр 2019 09:15, Петя Славова
175

Общинският съвет в Поморие отказа да гласува 5 000 евро дарение за възстановяването на парижката катедрала "Нотр Дам". Предложението беше внесено от кмета на морския град, предаде Bulgaria ON AIR.

Причината за отказа е, че в социалните мрежи се появиха негативни коментари за това , че общините трябва да помагат за нашите светини, а французите ще се справят сами.

Още по темата
В морското градче приемат дарението повече като символичен акт на съпричастност за опазване на културно–историческите и религиозни ценности. Осъзнават, че на фона на събраният милиард за реставрацията на катедралата сумата е малка, но е от сърце.

Според художника Милчо Талев обаче, общините трябва да се грижат и за нашите духовни средища.

В същото време студенти от специалност "Архитектура“ във Варненския свободен университет изявиха желание да се включат в реставрацията на храма. Те вече са изпратили писмо до кмета на Париж Ан Идалго.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, те защото турците и французите са ни големи "приятели"....? Винаги са ни ощетявали, грабили и искали да навредят на българите. Историята е красноречива! Спести си лицемерието и не ползвай турски в български сайт!
32
33
 
2
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Че къде се е видяло и чуло българин да дарява? Българинът е създаден да лъже, краде, граби, убива, да взема но да не дава.Никога и никъде по света няма нещо което да е създадено от българин или от дарения на българи. Те, българите дори и своите църкви не могат да ремонтират по села и градове. Мразят османците , но се молят на Бог в църкви построени ОТ ОСМАНЦИТЕ...Робска-скотска душа е тази българска душа. Душа на народ пред изчезване..Слава на Всевишния...Светът ще се оттърве от една напаст...
31
32
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
На българите са довони прекалено много помощи от западните страни , но българинът и стотинка не дава за тях !На турски има една поговорка за българите - приятелството на българите е само върху коленете ! Тоест повърхностно приятелство , лицемерно приятелство , приятелство което всеки момент ще се търкулне от коленете и ще падне на земята ! Това е смисъла на поговорката ! Ще ви я напиша и на турски език да знаете как звучи -Булгарларън достлуу диз юстюнде !
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Поморие управлява ГЕРБ - кмета е от ГЕРБ, а в общинският съвет от 21 души, 9 са от ГЕРБ, още 4 от ДПС и ето го управляващото мнозинство. БСП е с двама общински съветници.
29
2
 
23
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 28Най забавното е, че неданъкоплатци сте първи кипри да ревете, че видите ли с данъците на другите трябвало да се помага на Франция и на ромите. Катедралата е ангажимент на Католическата църква и на Франция! Те взимат пари от тази сграда и те трябва да си я възстановяват. Какво се врем ние там? Малко ли пътища имаме за оправяне? Малко ли културни паметници са пред сриване в България? Малко ли мизерия се шири в България, че да харчим пари за горката бедна Франция и бедна Ватикана?
28
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соц манталитета не прощава Словакия отказа да дава пари на Гърция ,защо били на бедните в Еврозоната Унгария и Полша дори по един бежанец не взеха И разбира се и българите не закъсняват ,в никакъв случай не може да помогнеш па дори и с едни 5 хиляди евроМиз^рници
27
1
 
20
 
! Отговори
хм преди 5 години
Къде се бутат и тия....явно искат малко известност!
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се окаже, че покривът на някоя църква в Поморие тече?Мхм! Ако целта е да се покаже, че сме овладяли западналото лицемерие, дори са малко пет бона
25
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си,че през 90те имаше някаква социална програма за възстановяване на сгради в България.Парите дойдоха от Франция, Испания, Германия и т.н.Спомням си също каква разруха цареше тогава,и как за около една година тези сгради грейнаха.Човешко е да се помага.Какво са 5000 евро за една община? Просто,ние сме лоши и дребнави хора.
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти какво и колко си дал за българските църкви и архитектурни паметници, че се правиш на щедър и ревеш на чужд гроб?
23
7
 
1
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Абе , изяжте ги и изпиште на след 30 -дни на евро изборите.Как ще ги дарявявате , не че и без това не са дошли от почивките на дошлите да почиват западноевропейци.
22
7
 
5
 
! Отговори
Дженди преди 5 години
Трябва да дарим пари и да приемем плана Макрон българина обича Макрон и и новия си дом Нотрдам.
21
3
 
42
 
! Отговори
Долна държава сме! преди 5 години
У нас недостроени църкви стоят с години, защото няма средства за довършването им( нашите богаташи се ослушват), а управляващите са готови да даряват пари на чужди държави!? Това ако не е слугинаж, а на нас кой ще помогне?
20
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намирам пишещи тук за изключителни миз^рнициНие можем само да вземаме но дойде ли ред да дадем нещо на среща не може
19
3
 
30
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 14Драги *** от младежкото БКП (Герб).1. да си чувал за инфлация? Не е важно колко взимаш, а каква е покупателната ти способност! Защото по твоята логика 96 като сме взимали по 100 000 сме били богаташи.2. Даа, Франция страшно ни помага с "плана Макрон" и всякакви подобни дивотии!
18
36
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Не може да очакваш съпричастност и дарения от народ ,който е свикнал само да скуби ЕС с разни помощи , субсидии и прочие , тоест самият този народ плаща някакви си киррливи 250 милиона евро членски внос , а скуби ежегодно над 5 МИЛИАРДА ЕВРО под формата на безвъзмездни помощи ! Този народ ми прилича на едни румънски циггани ,които постоянно ги виждам по улиците на Германия с пластмасови чашки в ръцете и просят ,като много нагло леко разклащат чашката и я насочват към поредния минаващ германец
17
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започва малко да става банално с нотр дам, по света има исторически постройки които са унищожени и никой не събира дарява пари в Алепо беше унищожена цяла епоха по стара от нотр дам някой да е дарил пари за реставрация.
16
33
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Не може да очакваш съпричастност и дарения от народ ,който е свикнал само да скуби ЕС с разни помощи , субсидии и прочие , тоест самият този народ плаща някакви си киррливи 250 милиона евро членски внос , а скуби ежегодно над 5 МИЛИАРДА ЕВРО под формата на безвъзмездни помощи ! Този народ ми прилича на едни румънски циггани ,които постоянно ги виждав по улиците на Германия в пластмасови чашки в ръцете и просят ,като много нагло лека разклащат чашката и я насочват към поредния минаващ германец
15
3
 
35
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
5. Католическата църква е една от най богатите институции в света! Те да си я оправят! Защо да се харчат пари на данъкоплатци от която и да е страна за да се оправи нещо от което църквата печели? Папата и Ватикана да дадат парите за ремонта, а не да ги харчат за педофилщина!6. Целия рев е, че на католиците им изгоряла колекцията с педофилско порно, да се оправят сами!
14
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо хората в България не умират в мизерия Някой помним 90-та и 96-та Сега в Пловдив и София безработица дефакто и няма и второ заплатите са средно 1000 +Аман от дребни душици ,съкан да не дадем едни 5 хиляди евро но утре ако ни потрябва помощ франзуците ше са първите ,при които ше отидем да молим за помощ