Остава забраната да се пие отровената вода в Генерал Тошево

Тя ще важи поне до вторник
27 апр 2019 14:47, Александър Попов
6
Остава забраната да се пие отровената вода в Генерал Тошево
Снимка: Булфото, архив

Остава в сила забраната за ползване на вода за питейно-битови нужди от домакинствата на квартал "Пастир" в Генерал Тошево след замърсяването на водопреносната мрежа с пестициди. Тя ще остане поне до вторник, каза кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров, цитиран от "Фокус".

По думите му водоподаването в града не е прекъснато, но продължава прочистването на системата с цел да не се допускат остатъци от попадналия препарат за растителна защита.

Още по темата

"Очаква се в първия работен ден от РЗИ в Добрич да разпоредят дали водата вече ще може да се ползва за питейно-битови нужди. Това ще стане факт, след като станат ясни и резултатите от лабораторните проби, изпратени за анализ в здравната инспекция във Варна. В момента за жителите на квартал "Пастир" са осигурени две водоноски, от които населението да се снабдява с вода за битови нужди", обясни още кметът.

Той допълни, че за пиене хората трябва да ползват само минерална вода.

Засега не е постъпвала и информация за пострадали вследствие на употреба на замърсената вода хора.

Кметът на Генерал Тошево допълни, че след случая, здравна помощ е оказана само на един мъж с лек обрив по ръцете. Впоследствие обаче се е оказало, че той не е причинен от замърсената вода.

Населението е предупредено да не ползва вода за битови и питейни нужди, като засегнати от инцидента са около 200 домакинства. Районната прокуратура в града, под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич, води досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
демокрация либерализация и евроинтеграциязя сега вървят успешно но не са използвани още всичките методи за изтриването на населението от земята ни сега и внос на работници които ще работят за без пари защото мутренското управление не иска да плаща на българите колкото трябваайде честитооо
5
5
 
0
 
! Отговори
! преди 5 години
Комунистите умишлено замърсяват водата та да обвинят ГЕРБ преди изборите. Нормална комунистическа тактика.
4
0
 
5
 
! Отговори
Без име преди 5 години
Напишете кой е виновен.
3
0
 
5
 
! Отговори
Свилен преди 5 години
Силно ме интересува кога ще отпадне забраната да се пие отровна вода!
2
1
 
9
 
! Отговори
Профан преди 5 години
Отрови, пестициди, радиация, тикви мутанти, мигани със секири... СТАБИЛНОСТ, европартньори, истанбулски ценности... Народе!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тия от Хасково вече могат ли да пият.?