Неволи преди Великден: Да си 3 часа прав в малък автобус

Фирма продала 38 билети, местата - 35
28 апр 2019 09:50, Петя Славова
103

Неприятна случка преди Великденските празници се случва в междуградски автобус, пътуващ от София за Гоце Делчев.

Зрител пусна видео, в което ясно се вижда, че по маршрута се возят правостоящи пътници в продължение на 3 часа.
Причината - компанията качила 38 души в 35-местен автобус , предаде Bulgaria ON AIR.

На видеоклипа се вижда недоволството на пътници, които седят прави в междуградски автобус заради липса на места.

Събитията се развиват на Разпети петък. "Пътувам от София до Гоце Делчев. Пътуваме прави, има индиценти, хората си траят, но като се случи инцидента е много лесно.", обяснява пътникът.

Според нормативната уредба превозът на правостоящи пътници е забранен на разстояния над 30 километра. Мъжът допълва, че касиерката обяснила, че има места и затях. Затова и те си купуват билетите.

От фирмата - превозвач обясниха, че вече извършват проверка по случая. "Трябва да се установи кой точно е продал тези дублирани или повече билети. Това може да е или шофьорът, или човек на касата", обясниха от там.

Оказало се, че билетите са били продадени от каса на превозвача на редовна цена. Според фирмата - превозвач при такива случаи се стига и до уволнение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо махнаха казармата.... Ах на мама джендърчето недоклатено....
72
1
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
В държавата на "нишите духом" всичко е ТАКА, "тяхно е царството небесно"!
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни интересува
70
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 5 години
До АнонименНе проблемът в 50 ст.. и сега имат достатъчно приходи, но отиват за нови коли, силикони и прочие... те гледат на бизнеса си като доилка... никакви ри-инвенстиции нищо....
69
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това и БДЖ не се развива, за това и летището на Пловдив все не може да тръгне както трябва от не знам колко години вече а технически всичко му е изправно. Все план все нов администратор все измислен проблем.. като сардини в консерва сме с този транспорт. Ако си от Южна България трябва да циклиш чак до София за елементарен самолетен полет и то най-добре вече с БДЖ защото автобусите са опасни. Но пък и влаковете вече са.. абе... който може бяга
68
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този хем се жалва, хем се е ухилил. Търси сензация. Нещо като сексуалния тормоз на Суши. НЕ ОПРАВДАВАМ ПРЕВОЗВАЧА, ама той се е качил доброволно съзнавайки ситуацията. Можел е просто да откаже да се качи, да поиска да му върнат парите за билета, да сигнализира някъде за проблема и да чака автобус в който да пътува седнал.
67
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пак ли проблеми с тези Юнион ивкони? Тия са най-големите мизерницине само тези *** юнион ами всички са така
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арда Тур държат огромни части от Южна България и това което хората пишат за Ивкони ми напомня за тях. Преди 10 години се движехме в по-добри автобуси, сега все едно сме 70-те. Тотални бракми които се разпадат по пътя и вътре хората се тъпчат и се друсат защото автобусите са на прага да грохнат. Как е възможно даже да изкопаят такива бракми направо не знам. Преди години имаше конкуренция сега най-вероятно линиите са подарени на ДПС за дето мълчат в парламента.
65
10
 
13
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 5 години
Тея па како да тръгнали по Гоце делчев.то байряма не е почнал.
64
11
 
4
 
! Отговори
Шенол преди 5 години
Ам дан патуват ве Ко ревът.у Фейсбука е пълно САС страници за споделено пътуване. Ас кат си ходя по Делиормана земам трима амджика и ми излиза без пари пътя
63
12
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 5 години
Всички Автобусни Шофьори в България са Турци .Замислете се защо и КОЙ .
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1-2 седмици трябваше да пътувам с тях от Русе до София. Еми облегалките на повечето седалки не можеха да се задържат изправени и като се облегнеш, буквално лягаш. Да не говорим, че бяха кърпили стените с някакви шперплати, а между стъклата имаше сигурно половин литър вода. Не мога да разбера такава свинщина - ако вдигнат с 50ст. билетите, още след месец ще имат допълнителни приходи, за да си ремонтират най-проблемните автобуси.
61
1
 
20
 
! Отговори
! преди 5 години
пак ли проблеми с тези Юнион ивкони? Тия са най-големите мизерници
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автобусите на тази фирма по линиите в Югозападна България за доста зле. Все някакви раздрънкани и без климатик - вчера 4 часа и половина във фурна... А не е да няма климатик, шофьорът го беше пуснал, шумът от него беше оглушителен, но просто не работеше. Дано и ходовата част на автобусите им не я поддържат така, че ще стане голям сакатлък някъде...
59
8
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Знаете ли ?Автобусния Превоз в България е РЪЦЕТЕ на ДПС и ДОСТ .Заради тази Сделка , между ГЕРБ и ДПС и ДОСТ , не се развива БДЖ и постоянно има Терористични Атаки в БДЖ .
58
0
 
13
 
! Отговори
Teo преди 5 години
1.Явно фирмата няма ресурс за повече пътници.Не защитавам никого,но на запад НЯМА да те пуснат,ако местата са свършили! Ще чакаш следващия. И така е правилно, защото ако се наложи внезапно спиране ще има наранени пътници. 2. За празниците всеки трябва да си направи сметката и да си организира транспорта предварително. Единствената вина на компанията е, че е качила тия трима пътници. И в случая компетентните органи трябва да вземат отношение. 3. Едно време в БДЖ по тия празници беше същото!
57
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
A защо по празниците се пуска 35 местен автобус?
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе петя, как се СЕДИ.... ПРАВ? неграмотнооооост!!!
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57Нормалните фирми се управляват така.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 55Бе всяка фирм им "борд н директорите" където гонят "главният шеф". Много филми гледаш.