Причината за смъртта в свинарника - отравяне със сероводород

Разследването продължава
20 май 2019 16:22, Габриела Джекова
7
Причината за смъртта в свинарника - отравяне със сероводород
Снимка: pixaBay

Смъртта на 52-годишния Борис П. и 53-годишния Пенчо Д. Е е настъпила вследствие на отравяне със сероводород. Това са показали резултатите от аутопсията на телата на главния механик и неговия колега, които са извършвали ремонтни дейности в септична шахта там, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

На 18 май тази година главният механик Борис П. бил извикан заради повреда на помпата на септичната яма. Мъжът се спуснал в шахтата, но се задушил от отделящите се газове. Притеклият се да му помогне негов колега Пенчо Д. също се задушил. Телата на двамата мъже били извадени от септичната шахта.

Образувано е досъдебно производство по случая от Окръжната прокуратура в Силистра за причиняване смъртта на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. 

Назначена е съдебномедицинска експертиза за тежката трудова злополука. Действията по разследването продължават.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А защо никъде в държавата никъде няма предпазни средства за работниците? Тези са били на майната си, но масово в предприятия и химически институти има само на документи, ако въобще някой се е напъвал да пише.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да пукнеш от смрад на *** никак не е добре ......
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи съседите на глиган смеевски, са изложени на висок риск.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И животинските и човешките *** съдържат сероводород. Това означаваа, че всеки ден вдишваме в тоалетната от въпросното токсично вещество. Не случайно явно в далечното минало хората са се изхождали навън, на чист въздух и са живеели и по-дълго...
1
4
 
7
 
! Отговори
tv entertainment преди 10 месеца
Бaти ужасът - да умреш от прекалено вдишване миризма на cвинckи ***..!