За 30 дни: Забраниха улова на бели пясъчни миди в Черно море

Целта е да осигурят оптималните условия за размножаване й
22 май 2019 17:22, Анисия Иванова
7
За 30 дни: Забраниха улова на бели пясъчни миди в Черно море
Снимка: Черно море

Забранява се уловът на бели пясъчни миди в Черно море, съобщиха от Министерство на земеделието, храните и горите /МЗХГ/.

Оттам уточняват, че от днес със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева не е разрешен риболовът на бели пясъчни миди от видовете Donax trunculus и Chamelea gallina в българската акватория на Черно море.

Забраната се въвежда за срок от 30 дни. Тя цели опазване и осигуряване на оптималните условия за размножаване и развитие на популациите от бели пясъчни миди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
МИЧКО преди 4 години
До Уче: Да , ама безработицата ще скочи на 30 процента и ликвидаторите от СДС-ГЕРБ много добре знаят това.Нищо, че въобще не им бърка далаверата това.Сега и в най малкото черноморско селище повечето хора се препитават от улов на миди и рапани и общо взето се чудят как да вържат двата края.До там ни докараха далавераджиите от СДС и ГЕРБ.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да има и да няма забрана, няма значение. Турците тралят колкото и както си искат... Тралят за всичко, което мърда или не мърда...
4
0
 
9
 
! Отговори
наивен преди 4 години
Дебелата селска принцеса от сливенските села Деситу Танева , едва ли различава бялата мида от рапан ,ама нали стана министър.Глей кви заповеди подписва.
3
0
 
12
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Пясъчна мида не съм виждал от години в морето. Има черна мида само, където не са орали поне 2-3 години и по буните/камъните. Едно време като се гмурнеш и виждаш попчетата да щъкат, сега нищо няма - само медузи, парчета от пласмасови *** и водорасли. От мидарниците носят едни дребни миди, да не изтърват сакъм някой и друг ден.. абе нещата не са на добре.
2
0
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До УчеЧерно море е едно от най замърсените морета в света. Много ми е смешен въпроса от гърция ли ще внасяме? Ами там има многоооо почече риба, освен да вземем ние да изнасяме?
1
0
 
11
 
! Отговори
Уче преди 4 години
Не само за 30 дни. Забраната трябва да е много по-дълга. Траленето също трябва да се забрани. Цаца не остана в морето. Като се трали се разваля флората на дъното, храната на много видове зависи от това. И цаца ли ще внасяме? Сафрида ни е гръцки вече, скумрия черноморска няма от много години. Смешно ми е като гледам хората да взимат скумрия внос и си мислят, че е черноморска...