Животновъди на протест, затвориха Подбалканския път край Калофер

Причината - забраната да ползват високопланинските пасища
9 юни 2019 20:51,
7
Животновъди на протест, затвориха Подбалканския път край Калофер


Протест затвори Подбалканския път край Калофер. Блокадата продължи до 12 часа. Организаторите са от сдружение "Калоферски животновъди", съобщава Bulgaria ON AIR.

Причината е забраната да ползват високопланинските пасища, защото влизат в природен парк "Централен Балкан".

Основното искане на протестиращите е да имат достъп до всички онези пасища, които са ползвали през последните години.

От няколко години достъпът до тези места е ограничен. Протестът е заради липсата на диалог с управляващите, обясниха организаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто ЕС започна да дава пари/субсидии за ,,подпомагане'' на земеделие и животновъдство,нямаме нито земеделие,нито животновъдство.Първото условие беше да се изколят всички животни от породата ,,балканско ***'',понеже тази порода не боледува и не се нуждае от задължителните ваксини,без които хибридните породи не могат да оцеляват.По този начин животновъдите стават зависими от производителите на ваксини.Всичко е навързано,уж те спонсорират,а всъщност премахват силната балканска конкуренция.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въжното е да има НПО рекет, пък че се съсипват цели региони, че се съсипват стотици хиляди човешки животи, няма значение.
3
3
 
16
 
! Отговори
V преди 4 години
Само глупости в тая държава . Кво ще и направят на природата кравите ?Ще опасат тревата и после тя пак ще поникне. Човека е част от природата .Нали няма да правят химически завод там?
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Овце, пасете ли асфалт?
1
6
 
26
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Овчарите къде са тръгнали да пасат стоката - в този район има един куп къщи за гости и резиденции с огради като на Римски Крепости , там почиват властимащите и богоизбраните да работят с Парите от Данъците ни , и от Евросубсидии .