Опашките на "Кулата" заради ръста в трафика, скочил с 25% за година

Един автомобил се обработва за 25 секунди, сметнаха от "Гранична полиция"
Обновена: 30 юни 2019 17:25 | 30 юни 2019 17:25, Веселина Йорданова
93
Опашките на "Кулата" заради ръста в трафика, скочил с 25% за година
Снимка: архив, БулФото

Причина за опашките по границата с Гърция е увеличеният трафик. Това каза директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков на ГКПП "Кулата" пред медиите днес.

Още по темата
С 25% се е увеличил потокът на автомобили и автобуси спрямо миналата година.

Само за изтеклото денонощие през пункта са преминали над 10 000 автомобила, посочи гл. комисар Кичиков.

Въведен е оптимален режим на работа, служители извършват проверка на три трасета, казаха от ГД "Гранична полиция".

Един автомобил се обработва за 20-25 секунди, ако в него пътуват деца максималното време за обработка е 50 секунди, каза още гл. комисар Кичиков, цитиран от БТА.

Забавяне се получава, когато пътуващите не са подготвили необходимите документи на едно място, както и когато не носят необходимата декларация при пътуване на детето само с единия родител.

През изтеклото денонощие 436 са случаите, когато придружаващият родител не е носел копие от декларацията и това е забавило проверката, тъй като се налага граничният служител да изготви необходимото копие.

Кичиков каза още, че се очаква през цялото лято да бъде натоварено, най-вече в дните петък, събота и неделя и призова пътуващите да използват и останалите гранични пунктове с Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
ss преди 4 години
ами то където и да отидат 20 000 човека ще стане опашка :) само глупости говорят и си правят сензациите ! Сега ще ревнат, че се чака 10 - 12 часа август от турция за българия ! и тогава пак ли е за черноморието ? само че тоз път не ги пускат да ходят там :) айде стига глупости !
66
0
 
2
 
! Отговори
експерт . преди 4 години
Не че трафика се е увеличил.Това с нищо не оправдава ДИРЕКТОРА НА гдгп за големите задръствания по Граничните пунктове .Причината е в недостатъчната компетентност и професионална подготовка на служителите .
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другаре,ама хотелите на властта са празни по Черноморието.Трябва да се напълнат!Заповед от Бац!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нарочно го правят да спрат българина да почива по Гърция.Да,ама не ,аз ще почивам там.По-евтино и по хубаво.
63
1
 
3
 
! Отговори
az преди 4 години
Златарево-Гевгелия-КатериниАма нали иска и мислене, не само ядене
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПотърпевшИ защо да не ги изберем пак?
61
3
 
6
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Който хвали българските курорти е агент на герб-авите и слугинаж на мутрите с хотелите. Всички знаем какво издевателство е на черноморието за българите и какво подлизурство е за чужденците още от татово време. Гърците може да са лоши като хора и работодатели, но знаят как да ти направят почивката приятна. За нашите "бизнесмени" от туризма пожелавам пияни ингилизи до откат и недоволни германци вовеки.
60
14
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Фрапе със безплатен шезлонг ?И тва ли е морето за Вас, опънат на шезлонга 7 часа, бири и цигари ?Има минерални бани с басейни в БГ, хотели в планината с басейни, аква паркове до София, язовири и реки за къпане .......
59
9
 
10
 
! Отговори
Az преди 4 години
НРБ има 6 пункта със Гърция, защо всички се бутат на Кулата и Маказа, откъдето минават и тирове, автобуси, бусове, сърби, македонци, ръмънци ?Ами тръгнете в полунощ или в 3 часа и стигнете без чакане.Язовир Доспат има прекрасни бунгала, вода, прохлада, риболов, мислете за други алтернативи, не като роботи или сноби - Гърция та Гърция.Съберете се три семейства и ще е весело и евтино.
58
1
 
7
 
! Отговори
и преди 4 години
И защо просто не разширят пътя и броя на постовете за проверка, поне за през сезона. Като при супермаркетите, просто има повече каси, които при нужда се отварят.
57
2
 
19
 
! Отговори
Потърпевш преди 4 години
Вчера висях 4 часа на Кулата, прибирах се от моренце.Истината за опашката ни я казаха митничарите. Ръководството наредило да се записват всички пътници. Това означава поне 5 мин на кола.После пак ги изберете.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи за една година "бедните "са се увеличили с 25%,..... баси!
55
1
 
19
 
! Отговори
Спасен от БГ-то преди 4 години
Що така никой не иска да плажува във отпадните води по българското чероморие
54
1
 
8
 
! Отговори
до Активист на БКП преди 4 години
Какво ти пука бре. Така или иначе с парите които изкарваш тук, няма как да отидеш на море. Сложи си един леген солена вода до компа и се плацикай в него.
53
8
 
5
 
! Отговори
До 57 Бай Ганьо преди 4 години
Не позна, тогава хората имаха гарантирана почивка със всичките екстри....Все пак не мога да говоря толкова уверено, все пак съм бил малък.Спомням си че батковците бяха край лагерен огън и свиреха на китара за да впечатлят мадамите :)
52
5
 
21
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Има нареждане колите да се бавят и да се откажат от почивката в Гърция ,а да се насочат отново към Черноморието.
51
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората последните години станаха по-богати въпреки ГРОБ, БКП и всички останали гадове. Заслужена почивка в Гърция 2 седмици и никво ходене по кафявоморето.
50
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** така е бе, при ГЕРБ хората имат пари, почиват. България може и да не е станала на 3 морета, но поне хората имат избор между 3 морета - всеки може да си избира къде да почива, и пътища има и пари и коли и свободно време...Преди 10 години при Тройната ламя не беше така, хората не можеха да си позволят почивки - само на село за компоти и лютеница, че и лютеница не можеха да си купят от магазина, даа-а-а!
49
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека пътуват хората, за да видят какво е истинска демокрация и качествен туризъм.
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
беломорие +25%церноморие -10%не е като да не се очакваше