Ще остане ли болницата във Видин без медици?

Проблемите са отдавна поставени, решение - няма
30 юни 2019 13:30, Петя Славова
38
Ще остане ли болницата във Видин без медици?
Снимка: БНТ

 Видин може да остане без медицински специалисти от септември месец. С това заплашват работещите в местната болница и вече са уведомили ръководството на лечебното заведение. Причините са непосилните, според тях, условия за работа.

Недоволни са повече от 100 медицински специалисти, които заявяват, че заплащането за труда им е унизително. Протестите им стартираха още през март и дори за седмица спряха работа за по час на ден, но явно още няма решение на техните искания.

Още по темата

"Понеже никой не ни чу и никой не направи нищо, за да промени ситуацията, в която е изпаднала нашата болница, решихме да подадем уведомление за колективно напускане.", заяви акушерката Владислава Славова пред БНТ.

Недоволните не приемат и предложението на здравния министър за преструктуриране на болниците в региона.

 "За министър Ананиев тук не стоят човешки животи, а цифри и коефициенти и отчети и решението като преструктуриране е само да се махнат част от проблемите.", обясни Ангелина Тодорова, която работи в клиничната лаборатория на болницата.

Според д-р Жанноел Иванов от нервно отделение, трябва да има някакви актуализации на отделенията и на лечебния процес, защото нуждите на хората се променят, но в никакъв случай това не трябва да означава затваряне и унищожаване на дейности.

Катина Иванова, председател на Съюза на диабетиците във Видин държи в най-кратки срокове да се разрешат исканията на медиците, да бъдат удовлетворени и желанията на медицински сестри и лекари, а не да се мисли за обединяване, за затваряне на лечебното заведение.

"Има отделения, които и сега не работят добре заради липсата на специалисти или защото не са финансово рентабилни", коментира директорът на болницата Цветан Василев. Според пациенти и медицински специалисти, ако се стигне до закриване на отделения, регионът, който е с най-застаряващо население в страната, ще бъде лишен от качествени медицински грижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
Език се учи за 1 година постоянно занимаване, говорим за добро ниво, не нивото необходимо за общ работник. Т. Е. Една година без доходи а си ангажиран постоянно, но на втората година работа ще спечелиш да си платиш дълговете и да се издържаш, през тези 2 години които ще са повече отколкото ако си на ниска заплата 2 години.Както виждаш език не е никаква пречка особено когато е икономически оправдано. Времето което учиш език ти се заплаща по добре от някои работни заплати.
33
1
 
1
 
! Отговори
З преди 4 години
Да ходят при Гайдарски.Нали е комунист.... Да работи безплатно за народа, бе...!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 33----------------------------------Ще отворят частни кабинети и ще ви покъсат от плащане.
31
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
що, къде ше идат, в София, или в чужбина - за чужбина най малкото изискване е да знаят език, най голямото - трябва да работят и да разбират какво работят! аре стига с тия кьор фишеци, стига с това изнудване на държавата!!! като не им изнася да напускат, и на полето, там винаги се търси работна ръка.
30
0
 
3
 
! Отговори
проз преди 4 години
До Анономенправиш ли разлика между спешна помощ и спешно отделениеили какво ти кажат това пишеш
29
0
 
0
 
! Отговори
проз преди 4 години
До Анономен
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Управляващите комунисти искат да ни избият до крак!
27
1
 
16
 
! Отговори
клетва от видинлия преди 4 години
Дано партийците наши по време предизборно като се довлекат във Видин,тук инфаркти или инсулти да ги покосят а спешната помощ по 4 часа до София да ги тътри из резервата наш северозападнал.И до София живи да не стигнат дано!Дано след изборите на власт дойде някой като Пиночет,а не като Борисов и всичките до 9-то коляно в панделата да вкара и оттам доживот да не излязат!А останалите живи тук във Видин да интернират!
26
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голема работа като няма болница . Който е болен ще се обърне към лекар с частна практика. Лекар с частна практика ще го намери и на адрес домашен или с 43651 кабинет.
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбирам , че в болницата е сплотен колектив от 100 дявола в бели престилки. И те крепят болницата. Но нищо не се пише за целокупното население на Видин. То на какво мнение е за болницата.
24
8
 
4
 
! Отговори
Валонеца преди 4 години
А бе не ме ли чухте бе прав им път!
23
0
 
22
 
! Отговори
видинчанин преди 4 години
Шокиращо е да сравниш паркинга на спешна помощ-3 стари линейки и паркинга на полицията-30 на нови джипа,нови патрулки с камери,без камери.В момента въвъ Видин пък тече рамонт на площада-сменяват старите камъни с нови-за 15 милиона.Иначе за болницата нито стотинка не можели да дадат!АКО ТОВА НЕ Е ГЕНОЦИД КАКВО ДРУГО Е?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро останалата България извън София ще стане резерват. Както виждаме от тая година и туристи вече няма по черно море. Е, нищо поне някой ден може от Дискавъри да направят филм за нас по подобие на филмите за Чернобил и Припят. Може даже и от снимал планетата да дойдат да снимат защото тука необезпикоявани от отдавна емигриралите или починали българи ще се навъдят разни отдавна изчезнали видове из буренясали те останки от градовете и курортите
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видин скоро няма да го има.
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 15Ще се преместят на квартира в София. Не виждаш ли че всичко се закрива по провинцията.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18Така. И?
18
8
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Ама в София болниците , лекарите и болните са повече от колкото във Видин , нали така ?
17
3
 
17
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Аз да те питам , ако *** или баща ти са от Монтана , Враца , Видин дали ще е толкова лесно и евтино да ходят през седмица да се лекуват в София ?
16
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14Моето изказване си е много добре, ама ти си *** кат гъс. В София процентът на пенсионерите е нисък, а във Видин сигурно е 70%.Средният осигурителен доход в София е 1300, във Видин е 800. На какво основание твърдиш, че се осигуряеат еднакво?
15
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видин, Монтана и Враца са малко население колкото Люлин и може да се прехвърлят за лечение към Пирогов или по болниците в София.