Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?

Министърът ще сезира прокуратурата за случая
5 юли 2019 15:50, Анисия Иванова
209
Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?
Снимка: БТА

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на Русалка с платена бариера. За ситуацията се получиха сигнали в публичното пространство, съобщиха от Министерството на туризма.

Компетентните органи трябва да проверят дали са правомерни загражданията и кой ги е поставил с цел да ограничи достъпа към ивицата.

Плажовете са изключителна държавна собственост и по закон достъпът до тях не може да бъде ограничаван. Общините са длъжни да осигурят свободен и безплатен пешеходен достъп на гражданите до плажа.

По този повод Министерството на туризма отново изпрати писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева: "В съответствие с правомощията Ви по чл. 44, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, е необходимо да организирате изпълнението на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за осигуряване на свободен и безплатен достъп до морски плажове "Русалка - малък плаж", "Русалка - голям плаж", "Русалка – Хелинга", "Русалка – Каяк“, "Русалка – централен“, "Русалка - Бейби плаж", община Каварна, област Добрич, като за резултатите да уведомите Министерство на туризма“.

По повод на постъпвали жалби от граждани, Министерството на туризма и преди е извършвало проверки и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до областния управител на Добрич Красимир Кирилов, с които ги информира за оплакванията на граждани и се изисква предприемане на действия по компетентност.

Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
40
 
! Отговори
Пръц преди 4 години
Само Русалка ли ? Да ви изброя поне 10 затворени от разни наши и руски бизМесмени ? Всеки наглец си руши, затваря, загражда Черноморие за себе си и челядта. Навсякъде бетон и бариери. До още 2-3 години ще си почивт само те и украинските наемни работници. Ама важното е да е стабилно ! ;))))
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там имаше учения на НАТО към Шабла може те да са я турили питайте в централата на НАТО дали не са те.
12
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как няма да бягат хората от морето само като я видят тази и беж.....
11
2
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
В бъдеще не само плащане ще искат за да излезеш на брега на морето и на плажовете нашите умници ще искат да им платиш и затова,че имаш изглед и си погледнал към морето.
10
40
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не разбирам нещо. Много хора ( не всички има и умни хора) реват на всякъде, че било платено, било не зна си какво.Ами ако не е платено, кой трябва да се грижи за това място? Да чисти пясъка, да поддържа тоалетни, да има спасител, да е чисто. Нещо не мога да схвана, какво точно се иска и от кой. Значи концесионера плаща големи такси за плажа обаче всеки да влиза безплатно и да лежи безплатно? Е къде отиват парите на концесионера? Не защитавам никой просто разсъждавам.
9
1
 
26
 
! Отговори
Berba преди 4 години
Скуби и Шаги. Свидетел съм как я монтираха.
8
4
 
30
 
! Отговори
Гробар преди 4 години
Като морска сирена, току що излязла от водата. Омагьостваща.
7
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълен цирк и само приказки. А затворения плаж на НОИ Варна/точно след Дружба/ от Дънката и съдружника му, и няма достъп до плажа - никой нищо нали. Кучетата си лаят,...Защо на мен никой не продаде плаж и да си го заградя ...
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката виждате министърката докато води строева подготовка на плажа.Уникален кадър!
5
2
 
37
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ДОБЪР ДЕН Г-Ж АНГЕЛКОВА
4
2
 
63
 
! Отговори
Защо преди 4 години
върви туризма в Турция. Преди години един такъв "бизнесмен" в Турция беше решил да сложи бариера и да събира паркинг от туристите, щото имота бил негов - с очите си видяхме как пристигна жандармата с автомати и камионетка и срина бариерите му и каза, ако пак ни прави проблеми веднага да им се обадим.
3
0
 
64
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Ха-ха случайно ли показвате тази снимка страхотна е вижте и т.пата физиономия.
2
1
 
56
 
! Отговори
Баце от Банкя преди 4 години
Късно е либе.Докато мине проверката ще свърши и сезона!
1
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ммм каква плажна нимфа на снимката!