Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?

Министърът ще сезира прокуратурата за случая
5 юли 2019 15:50, Анисия Иванова
209
Ангелкова пита: Кой сложи платена бариера на Русалка?
Снимка: БТА

По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова ще бъде сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на Русалка с платена бариера. За ситуацията се получиха сигнали в публичното пространство, съобщиха от Министерството на туризма.

Компетентните органи трябва да проверят дали са правомерни загражданията и кой ги е поставил с цел да ограничи достъпа към ивицата.

Плажовете са изключителна държавна собственост и по закон достъпът до тях не може да бъде ограничаван. Общините са длъжни да осигурят свободен и безплатен пешеходен достъп на гражданите до плажа.

По този повод Министерството на туризма отново изпрати писмо до кмета на община Каварна Нина Ставрева: "В съответствие с правомощията Ви по чл. 44, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, е необходимо да организирате изпълнението на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за осигуряване на свободен и безплатен достъп до морски плажове "Русалка - малък плаж", "Русалка - голям плаж", "Русалка – Хелинга", "Русалка – Каяк“, "Русалка – централен“, "Русалка - Бейби плаж", община Каварна, област Добрич, като за резултатите да уведомите Министерство на туризма“.

По повод на постъпвали жалби от граждани, Министерството на туризма и преди е извършвало проверки и е изпращало писма до кмета на община Каварна Нина Ставрева, на чиято територия се намират плажовете, както и до областния управител на Добрич Красимир Кирилов, с които ги информира за оплакванията на граждани и се изисква предприемане на действия по компетентност.

Плажовете на Русалка са неохраняеми. Според Закона за устройството на Черноморското крайбрежие за неохраняемите плажове следва да се грижат областните управители и в техните правомощия е да предприемат мерки срещу всички нарушения по тези ивици до влизането в сила на новия ЗУЧК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
20
 
! Отговори
Кобила Ангелкова преди 4 години
Ще видите вие кон боб яде ли ?
33
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да искам да отида с колата в Албена, защото плажа е изключителна държавна собственост ,а те ми ограничават достъпът. Съгласен съм да има платени паркинги ,но не и такса 20лв за да влезеш в курорта
32
0
 
38
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
На къмпин Градина а Черноморец - дълги години имаше охранав нивите към плажовете - искаха по 2 лв за да стигнеш до плажа - Собствениците на нивите били Баневи! Появиха се НАП да проверяват заведенията и -охраната се скриха !! Билетчетата които даваха за преминаване бяха - Билет за БАНЯ!!! Сле4д всички тези години рекети и абсурди - нормално е сега това - което виждаме - ПРАЗНИ ПЛАЖОВЕ- ВЧЕРА БЯХ НА ПЛАЖ (ПОНЕЖЕ СЪМ БУРГАЗЛИЯ) ПЛАЖЪТ Е ПЪЛЕН С ХОРА КАКТО НА 1 ЮНИ!!НЯМА НИКОЙ!
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз знам кой я сложи бе - Орешарски.Видях го като я слагаше.
30
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой пак им ..ра в гащите на герберастите ?
29
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама то и тука има мн места дето спираш и не те търсят бе селчоо от провинцията. Тука говорим за частни компекси. Влизаш с кола на комплекс, който се поддържа нормално е да платиш. Като не искаш спри отвън и слез пеш.
28
3
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Тая направи две cвupku на Рамбо и човека избега , трета не поиска
27
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таз ако е овца ще умре от глад щото от тоя големия нос няма да може да пасе!И много добре знае,че само на хартия плажовете са държавна собственост,докато реално всеки с връзки,подкупи и рекет си е заграбил и заградил където му е скимнало и скубе народа както си знае а калинките като тая нехаят!
26
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Тасос- спираш си колата където да не пречиш на движението- и няма да се появи Паяк! Плажовете са буквално 20% заети с чадъри и шезлонги- който иска плаща -цена в повечето случаи е - поръчваш си нещо на нормални цени за острова- бира кафе - сервират ти го на масичка до шезлонга и ти дават безплатно и минерална вода - общо 5 евро и КРАЙ - повече никой не те безпокои! Таверните са на нортмални цени -калмари пане 9 евро (огромна порция) Октопод на скара с зеленчуци -10 евро,голяма бира 3 евро
25
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ам, ха, де! И ние това се питаме. Кой съсипа Черноморието, кой напълни с л..айна морето? Кой го превърна в Бетономорие и изгони туристите? И кой ще събаря сега хотелите?
24
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой не го поддържа това русалка за 5 год, ще стане трънак безобразен. Едвали тея дето реват тука, ще се хванр да го окосят безплатни че да ходим и ние после. На думи всичко е лесно... На дела не.Това място е на майнатаа си дори не знам, как намират хора за работа там. Утре инвеститора си тръгва и после ти ли ще го гледаш? ***
23
1
 
34
 
! Отговори
sss преди 4 години
Николай Банев я сложи и кво
22
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що да няма вход на Албена? Държавата не им поддържа вътре комплекса. Те сами си плащат за поддръжка. Защо трябва да влезеш, без пари и да спреш колата си до плажа?Ами отиди с рейс и влез безплатно? Ами не ви разбирам недоволството.. За мен се излагате. Няма логика в думите ви. Това са частни компекси и някой плаща за тяхната поддръжка. Ама не държавата.
21
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая е егати смешния министър. Даже Валерката правеше повече.
20
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахахаха, тая разследващ журналист ли или Министър ?!Оставка, мутресо !
19
5
 
35
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
А ДОБЪР ДЕН! (до Ангелкова) Решението на проблема е -- Държавата да плаща на концесионерите по 100 - 200 К и да упражнява контрол всяка седмица - какво е направил концесионера- спасители шезлонги чист плаж -и всичко да е безплатно !! Това е решението ! Изгонихте БЪЛГАРИТЕ!! За чужденците не говоря - те са - днес ги има утре ги няма !! Българите са хората с капитала с основните пари които да се завъртят в икономиката- Бях на Тасос - 2 шезлонга с чадър- поръчах си бира и кафе- 5 евро общо И КРАЙ!
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Албена има три цени за входПърво до Автожарата е 5 лв и е далече от всико.Втория вход е 10лв , ако обаче се ползва паркинг се заплащаТретия вход е преминаване през две бариери и се плаща 20лв
17
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази бариера я има от десетина години.
16
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангелкова, просто си подай оставката и се разкарай! Толкова си некадърна....
15
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вземат ти 6лв защото искаш да спреш на асфалтиран паркинг частна собственост. Защо не спреш в нивите горе преди комплекса?Значи хем искаш някой да ти поддържа паркинга и плажа, хем да не платиш. Е аз да дойда да ми свършиш нещо без пари, като си такава пак дева Мария... Де да знам...Значи или държавата започва да поддържа всичко и става безплатно или всеки да си плаща на частници. Няма как и двете.