КНСБ настояват: Майчинството за втората година - 415 лв.

Синдикатът с още промени в проектобюджета за 2020 г.
Обновена: 10 юли 2019 22:05 | 10 юли 2019 22:03, Петя Славова
7
КНСБ настояват: Майчинството за втората година - 415 лв.
Снимка: pexels.com

Увеличение на майчинството за втората година, поискаха от КНСБ. От синдиката настояват сумата да стане 415 лв, а минималното дневно обезщетение за безработица – 12 лева.

Още по темата

Асия Гонева, изпълнителен секретар на синдиката коментира искането за увеличение на майчинството и обезщетението за безработицата:  "Предлагаме досегашното съотношение, което в годините се е сложило между това, което се плаща на майките във втората година с минималната работна заплата, да се запази и при новия размер на минималната работна заплата, тоест и там да има движение напред."

Също така от там поставят въпроса и за дневния размер на обезщетението за безработица, което миналата година беше вдигнато от 7 до 9 лева.

"Но то е доста след принципа, който е заложен в закона, а той е 60% от конкретната заплата. Ако аз получавам 610 лева, поне 60% от този размер трябва да бъде обезщетението ми за безработица", обясни още тя, цитирана от "Дарик".

От синдиката искат също така да се увеличи тежестта на всяка година осигурителен стаж от 1.2 на 1.27 процента, но само за стажа на трета категория труд. Като мерки за осигуряване на повече приходи, с които да се поемат завишените разходи, се предлага вдигане на вноската за фонд "Безработица" с половин процент, увеличаване на минималния осигурителен доход за земеделските производители и самоосигуряващите се на 610 лева, както и на всички минимални прагове с 5.3 процента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
DEM По света има достатъчно държавни детски градини и ясли, тук в България няма! Кандидатствах в 4 и съм на 154, 132, 125,112! Айде кажи ми, как се гледа дете с 380 лева!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм осигурявана на 1000, първата година е добре обаче втората, като не успях да се доредя за ясла!!!Кажете ми, как се гледа дете с 380!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анонимен
4
5
 
4
 
! Отговори
DEM преди 4 години
А КНСБ ще каже ли къде по света има майчинстов 2 години? И защо по ягодите трябва да се източва НОИ по този начин? Вчера искаха по-високи данъци за богатите, днес искат майчинство 415 лева за втората година, утре ще искат някоя друга дивотия. И това са хора, които се издържат от членски внос на наивни овчици, които си мислят, че КНСБ и онова другото КТ Подкрепа се грижат да защитават правата на трудещите се. Нищо подобно.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КНСБ иска да наливаме пари на многодетни ромки. Трябва да бъдат забранени КНСБ и затворени лидерите им
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платено майчинство - само за жени, които са се осигурявали иза първо дете на студентка!Ако мърлата не учи, не работи, а е избрала професия безконтролно размножаване - на нея НИЩО! настаняване на детето/децата й в социален дом, а тя и осеменителят да отработват издръжката.Профсъюзи, парламент и НПО-та да не разпределят нашите пари на данъкоплатци, за да подпомагат развъждането на па.ра.зити!При добра управленска воля е възможна всякаква разумна промяна на законите.
1
0
 
16
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
КНСБ защо не покаже измамата с обезщетенията за безработни ?Максималния Осигурителен Доход се вдигна на 3 000 лева , а максималното обезщетение се запази на 2600 лева ?