Какво спъва морския ни туризъм? Намръщен персонал, евтин алкохол...

Скандалът с израелските туристи ще се отрази на бранша, заяви Богомил Николов
Обновена: 15 юли 2019 09:00 | 15 юли 2019 08:55, Александър Попов
168

Саморазправата на роден хотелиер с израелските клиенти е необяснима и недопустима и със сигурност ще даде своето отражение на летния сезон по морето, каза председателят на Сдружение "Активни потребители" Богомил Николов в "България сутрин".

"Предметът на спора няма значение, скандали от подобен род се пренасят върху целия бранш. Проблемът донякъде се дължи на изключително ниската култура по Черноморието", посочи той.

Още по темата
Според Николов се случва често даден турист да бъде настанен в стая, различна от тази, която е резервирана. В подобни случаи, ако резервацията е директна, трябва да предявим претенции към самия хотелиер.

"Концепцията на родния туризъм се основава на евтин алкохол, хазарт и т.н. За мен най-големият дефицит е именно в разликата при отношението спрямо примерно това, което виждаме в Гърция и Турция - обноските са на първо място. У нас си имаме проблема на "намръщения сервитьор", заяви още Богомил Николов в ефира на Bulgaria ON AIR.

И докато туристите по морето намаляват тази година, проблеми има и в столицата.

В "Активни потребители" редовно се получават и сигнали за некоректни таксита. Най-честите примери са в района на летището, пилоните на НДК в София. Те използвали така наречените помпи и удвоявали, дори утроявали сметките.

"Коректните превозвачи и ДАИ не вземат мерки. Клиентите не са толкова силни да се справят. Най-малкото, че срещу тях често пъти стои бабаит с анцуг", заяви още събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам хората готови да си прахосат парите на Бетономорието, вместо да отидат на нормална почивка в чужбина?! Не е само хотела, не е само храната, не е само плажът или морето. Трябва да се гледа цялата почивка с всичките й характеристики.
98
4
 
22
 
! Отговори
Лили преди 4 години
Преди 2 години бях на Албена. Много добре беше . ,зелено , приятно, чист хотел и хубава храна.
97
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Качеството на почивката е важно. В България за десето качество почивка, плащаш на цени като за първо качество в Испания например.
96
0
 
12
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 4 години
АЛЕКСАНДРЕ, пропуснал си още нещо много важно - ВИСОКИТЕ ЦЕНИ!!!
95
10
 
7
 
! Отговори
жижи преди 4 години
20 години поред черноморският туризъм чупеше рекорди. Сега една година малко забавяне и вече голяма драма. А пак няма места за паркиране...
94
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сеирджийска тема,в сеирджийски вестник!
93
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас! А бе недейте да пишете като сте надрусани от сутринта! Морето ни е превъзходно! За какви глупости пишете? За културни турци,гърци,араби,а за простаци българи??? Плащат ви за мръсотия! Не ви е срам!
92
19
 
11
 
! Отговори
44444 преди 4 години
По морето в момента е фул, както всяка година. Според мен тази кампания с "малкото туристи" е фейк, за да не декларират нощувки и оборот.
91
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1.лан.нарско море2.високи цени3.отвратителна храна4.и персонал от типове "Бай ганьовски"5.шум през нощта
90
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към момента 50% от хотелиерите са от Синята мафия, започнала като СДС, 30% са от мафията на ГЕРБ, а останалите 20% са други мафии, вкл. ДПС и БСП, но не само те.
89
7
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 години
А не бе трябва да оставим всякаква *** да рита персонАла като оная шведска ***
88
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията в България реши да печели от турзима, като лесен начин за укриване на доходи и изпиране на незаконни пари, но то не от всеки демократ става хотелиер. Презастрояване, мръсотия и лошо отношение към клиентите са основното, но има и още.
87
3
 
27
 
! Отговори
пффф преди 4 години
българските мутро-хотелиери успяха да прогонят не особено взискателните български туристи.Че даже спуснаха отгоре "помощ" от страна на митниците ,та митничарите пречеха на българите ,които бяха тръгнали на почивка в Гърция. И това не помогна.Българските хотелиери (до един назначени от ДПС/БСП/ГЕРБ) са НЕКАДЪРНИ!!!Никой не ще вече на българското море и ски курорти.
86
1
 
25
 
! Отговори
Елементарен преди 4 години
маркетинг. На Българското море се създаде един изключително евтин като себестойност и некачествен туристически продукт. Той може да бъде захранван с клиенти само от спекулативни измамници, които лъжат туристите, като обещават ниски цени и красива природа. Но в крайна сметка нито цените за туристите са ниски, нито има достъп до природа. Ценообразуването е както на онзи концесионер със шалтетата. Предлагат се нощувки ол инклузив за 30 лв, но чадър на плажа 70 лв. Евтин алкохол, обаче менте и т.н.
85
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дебеловратите български бизнесмени-демократи в по-голямата си част бяха бивши престъпници пуснати от затворите от демократите, за да плашат хората и народа да не смее да се защити от грабежа на демократите. Сега дебеловратите демократи имат и наследници, които по потомствена линия поддържат властта на мафията в България.
84
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските предприемачи са бивши комунисти и бивши мутри на които им подариха собствеността. Те са си т.ъ.пи по природа. Има и една малка част дето са успели да си спечелят парите с ум и добър бизнес нюх. Те не се занимават с хотели.
83
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лежим на плажа на курорт Слънчев ден. Чадър 10 лева, шезлонг 10 лева. Паркинг 6 лева. Тоест за двама плажа излиза 36 лева. От плажния бар на хотела на 10 метра от нас трещи гръцка музика. Изглежда си мислят че като пуснат гръцка музика и туристите ще се почустват все едно че са в Гърция. Наскоро бяхме в Тасос. Шезлонгите и чадърите са безплатни. Сервират на плажа кавото искаш. Носят ни безплатна диня. Ако поръчате за над 30 евро може да ползвате големи луксозни бели кожени лежанки.
82
0
 
22
 
! Отговори
Лора преди 4 години
До Анонимен 81Аз само питам как визите не им пречат на руснаците да ходят в Лондон например. Пълно е с руснаци.
81
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой май делеше България на западнала,незападнала и не знам си каква.И много се кефеше,че цели региони изчезнаха от картата.А самите морски отворковци се надуваха като пуяци и наричха другите селяци,прошляци и не знам си какви още.Е,морски прошлячета,добре дошли в Западналата България.Нали знаете,че когато плодът загние на едно място,малко след това гние целият.А и може би сте чували,че отвисоко се пада най-болезнено.
80
2
 
60
 
! Отговори
Димо преди 4 години
Собственика на хотела в Гърция си махна личната кола,за да паркираме с децата.Това тук никога не може да се случи.С паркингите е пълна катастрофа,а и плащаш за тях,като там това липсва в 99% от местата!!!За прясната им храна и кристално чистото им море и дума за сравнение не може да има.Тук фекалиите се изливат до теб и винаги без изключение сме се разболявали от бактериите...в Гърция почти 10 години един път дете не ми се е разболяло!