Екарисажът в Шумен затворен заради икономически интереси?

Вече проверяват заклани ли са домашни прасета в Северна България
12
Екарисажът в Шумен затворен заради икономически интереси?
Снимка: архив, БулФото

Управителят на екарисажа в Шумен Мирослав Александров смята, че обслужването на икономически интереси е довело до принудителното затваряне на съоръжението.

Още по темата
След година и половина престой от вчера екарисажът е отворен и има готовност да работи.

Европейските регламенти определят изгарянето на животински трупове в мобилни инсинератори като най-ефективен метод за борба с епидемии. На второ място са екарисажите и едва на трето - загробването, каза Александров пред БНР.

Екарисажът в Шумен, който е най-големият у нас, е запазил капацитета си и очаква държавата да му възложи ангажимент по изгарянето на животински трупове, каза още той, но припомни, че за предишни години БАБХ все още му дължи 8 млн. лева.

Междувременно днес Агенцията по храните започва проверки в населените места в Северна България, които попадат в 20-километровата зона около индустриалните свинекомплекси. Вчера изтече срокът, в който стопаните можеха доброволно да умъртвят домашните си прасета.

За Южна България срокът е утре. Кметовете в Пазарджишко обаче вече излязоха с обща декларация, в която заявяват, че няма да допуснат принудително умъртвяване на домашните прасета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
БАБХ все още му дължи 8 млн.лева за изминали години. ...Тук е заровено кучето. Докато не платят на човека , никаква работа на екарисажа.Да се научат да плащат.
7
0
 
13
 
! Отговори
Ъ преди 4 години
Кажете им имената на тези с интересите?
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Слави??Слжиха му "хамута" вече на твоят Слави.Ще е тих като мушичка......Кукловодите са ви приготвили поредната "врътка".Махат Боко и слагат Слави.После пак 10 години ШЛЯВЕНЕ.А след това Нов Слави и пак така.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новина от БНТ !!"Стопаните в Тръстеник заколиха прасетата си ""Заколиха" ??!?!?!?!?!Абе от къде по дяволите ги намират такива "избий кол" да ги назначават за журналисти????Що за див прУвинциалист е писалият материала............
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България имаше 13 екарисажа
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сто процента за да се облажи пак някоя фирмичка на ГЕРБ, която няма никаква техника и само прибира парите, а после дава поръчката на подизпълнители, които не фигурират в официалната документация.
2
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Защо отново е поставен въпросителен знак след твърдение?
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави идва с мобилния си инсинератор за да заколи 240 прасета.