Камион мина през прелез на червено, блъсна го влак

Заради инцидента е прекъснато движението между Левски и Троян
Обновена: 5 авг 2019 12:15 | 5 авг 2019 12:14, Красимир Ангелов
16
Камион мина през прелез на червено, блъсна го влак
Снимка: Булфото, архив

Камион премина през жп прелез въпреки предупредителната сигнализация и се блъсна с преминаващ влак. Инцидентът е станал в 10 часа тази сутрин в междугарието Дойранци-Левски, съобщават от НКЖИ.

В следствие на инцидента е прекъснато движението между двете гари.

Днес в 10.00 часа, на прелез в междугарието Дойранци-Левски, тежкотоварен автомобил преминава през съоръжението при редовно задействано автоматична прелезна сигнализация (светлинна и звукова сигнализация) и се сблъсква с пътнически влак, движещ се по направлението Ловеч - Левски. Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът от влаковата композиция.

Водачът на товарния автомобил е пострадал.

Заради катастрофата е нарушен графикът на движение на влаковете между Левски и Троян. За пътниците по това направление е осигурен превоз с автобуси.

Ръководствата на ДП "Национална компания "Железопътна инфраструктура" и "Холдинг БДЖ" ЕАД призовават водачите на пътни превозни средства да спазват правилата за движение по пътищата. Всяко неспазване на Закона за движение по пътищата и преминаване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на влак към прелеза, е риск за живота на водачите на превозните средства и техните спътници, подчертават от НКЖИ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя "шифиор" явно е бил най-умния *** мама и тате! Дано другите нямат книжки, че ....ПС. В борбата изненадващо е победил влака!
12
1
 
5
 
! Отговори
Браво Браво.... преди 4 години
Ами шофьора е истински комунист.
11
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Машинистът явно не си е свършил работата, щом шофьорът е жив.
10
2
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Хайде стига с тези катаджийски номера - не можело до всеки шофьор да има катаджия или на всеки метър да има катаджия. В нормалните държави техният аналог на КАТ е създал убеждението в шофьорите, че ако направят нарушение, то неизбежно ще бъдат санкционирани за него. В България е обратното - КАТ създаде убеждението в шофьорите, че изключително рядко санкционира за нарушение и на практика всеки шофьор може с години непрекъснато да извършва нарушения и няма да бъде санкциониран.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България и сега Е полицейска държава!
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на всеки прелез ли да сложат катаджия, че вие нямате съзнание?А ако все пак сложат, какво ще напишеш тогава - че България е полицейска държава?
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният случай на нарушаване на правилата за движение, защото няма контрол за спазването им.
6
9
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
А фаровете, фаровете били ли са включени? Влакът бил ли е с включени светлини? Камионът бил ли е с включени светлини? Защото това е много важно!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързал е човекът. Е... стигнал е!
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашето балканско племе явно няма оправяне без евтаназия!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами какво е очаквал да го блъсне-пачка пари ли?
2
2
 
11
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Не е Дойранци, а Дойренци. Поправете, ако обичате. За да дерайлира локомотива вероятно е бил леката " модерна " мотриса, а не от старите.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният, който си е казал "те пък ще ми кажат да не минавам, че и червен лампи са ми пуснали". А най-вероятно и бариери са свалили.