Туристическият ни продукт бил отличен, сезонът не е провален!

91 000 повече туристи са посетили България
8 авг 2019 11:16,
155
Туристическият ни продукт бил отличен, сезонът не е провален!
Снимка: pixaBay

Не можем да говорим за провал на сезона, 91 000 повече туристи са посетили България според Националната статистика, заяви Румен Драганов от Институт за анализи и оценки в туризма.

Още по темата

Има 3% спад в сравнение с миналата година, но на годишна база туристите би трябвало да са повече, отбеляза той.

Пикът е бил на 3 август, когато са били заети 88% от всички хотели на морето. За целият месец заетостта е 68%.

„28% хотели са обявили намаление между 15% и 30%”, разкри Драганов пред bTV, но посочи, че това е за нощувка в местата с по-ниски категории, хотелите с висока категория си държат цените. А разлика между цените по северното и южното ни Черноморие няма.

През май и юни са били отменени полети към България, което се дължи на кризата със самолетите на „Боинг”, но сега „Луфтханза” е увеличила броят на полетите си до нашата страна.

„Всички намират туристическия ни продукт за отличен. Вие може ли да си представите, че при 2 милиона няма изявено недоволство, заяви Драганов, след като се запозна с оплакването на туристка за буболечки в стаята в хотела ѝ във Варна.

По думите му българите си остават най-желаните и платежоспособни туристи.

„Май и юни бяха слаби заради хубавото време в Европа и лошото време в България. Много полети бяха отменени от Германия за България”, заяви хотелиерът Ростислава Димитрова.

Сезонът започна колебливо. Втората половина на юли мина много добре. Август се очаква да бъде по-добре от юли. Очаква се септември ще продължи”, каза дългогодишният хотелиер Георги Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сезонът не е провален той просто е намален на половина от лани. А на такива диктувани статистики никой вече не вярва.
70
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В хотела в който бях и лани на Слънчев бряг сме почти на половина в ресторанта за закуската. Това споделя персонала и се радва, че чисти много по-малко стаи като казват и без това заплата е унизителна както и лани.
69
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютни лъжи.Заведението ми на плаж на Слънчака е на 60% за същия период на миналата година. В края на годината го здавам на друг наивник.
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако искате да замажете нещо, какво правите - пускате Националната статистика, правите анализ и оценка. И - воала - всичко е точно. Ама се уморихме вече от Национални статистики и не вярваме, защото е видно, че всичко е МАЗАЛО.
67
0
 
29
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
С приказки от рода ''отличен продукт'' само ще се самозалъгвате докато отрасъла замира. Оценката за качеството на българския туризъм го дават собствените ви граждани, които всеки уикенд задръстват КПП- тата към Гърция. Тези оценки са харакири за този отрасъл, първата стъпка към оздравяването е признанието, че нещата не са наред, после идва лечението.
66
0
 
21
 
! Отговори
преображене преди 4 години
- края на лятото и началото на зимата настъпват! Свършено е с морето!
65
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направо се чудя как има хора които ходят още да си харчат парите по бетономорието или по - точно казано ***! Самите собственици но хотели не спят в хотелите си и не ядат храната си направете си сметка, само чакат да съберат паричките от найвниците и хващат към чужбина!
64
1
 
10
 
! Отговори
СБОТОМ ЛЯТО преди 4 години
Началото на края настъпва! Три дни да вали и ще се застуди! Всички ще се разотидот
63
1
 
21
 
! Отговори
царете на лъжата преди 4 години
тяхно е царството - черноморско блато!
62
0
 
40
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Плажът в Бургас е пълен с руски бабушки с внучетата си и малко българи от бедните дошли с влака с децата - Като цяло плажът е празен -почти навсякъде е пълен 1/5Бабушките имат апартаменти и пари на хотелиери не дават) Харчат пари основно за храна в магазините -дори и дрехи не си купуват защото тяхните са по хубави спрямо нашите китайски *** в Моловете-Следобяда се разхождат в морската градина и най много да си купят по един сладолед!
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мда,и догодина пакЗащото хоелите са на определни хора.
60
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собствениците(притежателите) на хотели, в повечето случаи са пълни простаци. Кой не верва да се убеди.
59
0
 
22
 
! Отговори
мда,и догодина пак преди 4 години
Това е като оправдание,че почти не плащат данъци ли?Слаб им бил сезона,за да крият приходи!За това хленчат по всички тв-та.Ами то и миналата година така реваха,и предната...Защо ресорното министерство не се заеме със задълженията си и изкраването на този бранш " на светло" вместо клюноносата да я снимат как ходи по плажовете/сигурно събира мидички/...
58
0
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
До Торбалан Хер Флик мисли нови данъци и нова чума по кокошките- засега измисли данъци на тези които берат лапад до пътищата и орехи- скоро ще има глоби и за горски плодове- Който яде малини ще си плаща! Имаше и един- данък кладенец- пак измислен от ГЕРБ- и също така за рибарите имаше колко риба са хванали какъв курс ще правят в морето и т.н Правителството е толкова неспособно и нещастно в икономическото развитие на БГ -че мисли само данъци -все пак още 8 самолета Ф16 ще купуваме )хаха
57
0
 
36
 
! Отговори
Хаа преди 4 години
Значи хем има 80000 повече, хем има спад 3%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Дъщеря ми беше на слънчака, снощи се върна. Тотален срив, мръсотия и гнус.На кого да вярвам?
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Грухчодай малко инфо за цени.
55
0
 
6
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Ами сложете Донче$$ да отговаря и за това !Той с толкова неща не се справи ,а сега гарантирано и товаще до**р*е ,но пък философски ще обясни колко милиона са усвоени.
54
0
 
16
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
Възможно е да е истина това което ни обясняват, но летния сезон, един месец ли продължава?! И да се хвалят и да плачат, всичко е за сметка на т.н. инвеститори в БГ курортите! Аз лично избягвам да ходя в тези гъсто населени "курорти" , така че могат да си се хвалят колкото си искат!
53
10
 
5
 
! Отговори
Грухчо преди 4 години
Бях на Созопол - навсякъде е пълно. Не може се паркира. На Поморие също. По платената зони само където ги дават скъпо няма хора. Според мен не е толкова зле.
52
0
 
15
 
! Отговори
Торбалан преди 4 години
Днес нищо не пише за хер Бацка?Къде се е покрил ,за да чака да отмине и тази буря?Или е мазал филии с мас от прасе с ачс?