След трагедията в Приморско: Аквапаркът продължава работа

18-годишен младеж загина на пързалка в аквапарка
9 авг 2019 08:36,
51
След трагедията в Приморско: Аквапаркът продължава работа
Снимка: Bulgaria ON AIR

След смъртта на 18-годишния младеж в Приморско, аквапаркът продължава да работи и не е запечатан. Момчето загина на една от водните пързалки.

Още по темата

Момчето е от старозагорското село Кирилово и заедно с компания бил на почивка на морето.

Инцидентът е станал около 15:00 часа вчера в аквапарка в курортния град, когато двама 18-годишни младежи са се забавлявали по атракцията "Цунами". Според официалната информация единият се спускал с краката напред, а втория с главата, като се срещнали и сблъскали в улея.

Младежите веднага били транспортирани до Спешното отделение на Бургаската болница, но въпреки усилията на лекарите единият младеж починал.

Родителите му научили от негови приятели и веднага тръгнали от Стара Загора към Бургас.

"Знаем, че са се сблъскали глава с глава с негов приятел, казаха, че бил паднал от два метра височина, а той не е паднал, този, който е бил там, спасител, го награбил там и го изнесъл, може той да го е увредил, всичко е възможно", коментираха родителите Ружа и Галин пред БНТ.

Другото момче е прегледано и освободено за домашно лечение.

Няколко часа след трагедията входът на аквапарка беше отворен за посетителите на лятното кино, което се намира там. Никой от собствениците не се е появил.

Иззети са видеозаписи от камерите в аквапарка, разпитват се свидетели. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Комисар Рекс преди 4 години
Служителите работят по 10 часа на ден, шест дни в седмицата.
42
0
 
1
 
! Отговори
Комисар Рекс преди 4 години
Във всички аквапаркове 90% от служителите са деца по 18-22години. Тези деца нощем са на дискотека, а през деня спускачи. Тези деца идват пиани на работа, а някой дори са дрогирани. Собственика не ги маха, защото никой няма да дойде за 570 (430 лв. чисто) + около 300 на ръка. Тези деца нехаят напускат свойте постове и не им пука. За да се направи подобрят нещата трябва да се дават по-добри заплати и на високите заплати да се осигуряват служителите. И още нещо от кухнята на аквапаркове - хората
41
0
 
7
 
! Отговори
постр.спасител преди 4 години
Сега ще изкарат,спасителя виновен.А *** спасявай.Аз цъм на принципа всеки да се спасява поотделно
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако напишете във Фейсбук - Приморско аквапарк - има и пост на една жена от 2018-та, където хората си обсъждат от колко време не е безопасен и служителите, колко са некадърни и как спят на работа и грам не ги е грижа какво става по пързалките...
39
4
 
8
 
! Отговори
Старшинката, преди 4 години
В много бели държави няма казарми.Има контрол обаче. Вкл. и по аквапарковете. И отговорност на собствениците за подсигуряване на условия и персонал. А това няма нищо общо с казамрата. Само бледият войнишки ум с една бръчка в мозъка може всичко да докарва до казарма.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия хора по нашите пързалки наистина ли сами си решават дали и кога ще се спускат?За първи път чувам такова нещо да няма контрол от човек поне горе. Но то и не съм ходила по наши курорти. Като гледам - няма и да ида.
37
3
 
1
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
До ДаСлучил си на до ри родители-- благодари на Господ! Някои други нямат този късмет...
36
7
 
14
 
! Отговори
Старшинката преди 4 години
А ако бяхме нормална държава, 18-годишният щеше да прави сапунка на спалното в казармата, не да се лиготи в аквапарк.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в Турция на всяка пързалка имаше човек, който следи и не те пуска да се пързаляш, докато не се увери, че е безопасно. Защото те са инструктирани къде трябва да е стигнал предходния човек. А посетителите не знаят. У нас на такова нещо - никога няма да ида.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да не е абсолютно забранено да се спускаш с главата напред.За всеки нормален човек е ясно че това е адски рисковано.Ясно е че ще има ......... които точно това ще искат да направят,но задължение на Комплекса е това да не им бъде възможно по никакъв начин.При смъртен случай такъв комплекс трябва веднага да се затваря
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България не посещаваме такива атракциони. Обяснили сме на децата, че у нас няма контрол, не е безопасно, не се преглеждат и ремонтират редовно съоръженията и, най-важното, никой не следи за безопасността при ползването им. Затова си ходим в чужбина на почивки и посещаваме аквапаркове и подобни само там. Но там на всяка пързалка има по един младеж,от когото зависи кой кога тръгва да се спуска. Пред очите ми върнаха един немец с малко дете,защото беше забранено за деца под 14 години пързалката.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във Франция, Хърватия, Италия си беше така -всяко съоръжение - с човек. Може да има неграмотни, може да има хора, които не преценяват времето между спусканията. При опасни обекти се организира контрол и служителите на собственика отговарят за провеждането му.Да, по белия свят се глобяват собственици, които тарикатеят и пестят откъм персонал. Че ще им затворят и обектите. У нас само не е така. Не съм виждал друго тъй разградено място, като тук.
31
1
 
18
 
! Отговори
33, преди 4 години
Тук става въпрос за безхаберие на самите собственици на обекта. Те са длъжни да подсигурят безопасността му, да следят на всяко съоръжение кой и как се пуска и да контролират.Какви родители? Момчето е пълнолетно! В чужбина сме ходили по белия свят на аквапаркове - на всяка пързалка има по един служител, който казва кога можеш да тръгнеш. И спира малки и ниски, такива, за които даденото съоръжение не е подходящо.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяхме нормална държава,то всички подобни съоръжения щяха да имат хора, които да контролират кой може и на какъв интервал от време трябва да се спуска, по какъв начин и как.У нас е разграден двор. Никакъв контрол никъде няма. Защото тия хора ще трябва да са на заплати, а нашенският "бизнесмен" пести от всичко, вкл. от сигурността на хората. Сега собственикът, който не е провел контрол и организирал такъв, следва да се бръкне и да плати на близките. И наказателна отговорност носи също!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миналата година като ходихме в Приморско с 10 годишният ми син, майка ми ме предупреди, че е опасен Аквапарка и изобщо да не ходим с детето.
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АбсурдТова е аквапарк, а не зоопарк! Онзи ден малолетен без родителски надзор се самозатисна с гума на детска площадка. Колко постраха провесили се на футболни врати? Колко "светнаха" качили се на вагони да си правят селфита? Не можеш да го ошамариш, когато му казваш да спазва правилата, а той ти се лези защото знае, че с нищо не можеш да го накараш.
27
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има указания до ролбата. Българина смята, че като роди дете е герой. Няма задължения и държавата му е длъжна за всичко. Ходихме и в Ниш, и в Пирот, и в Сицилия. Такива диванета като нашите няма. Шумни, блъскащи се, трилитрови бутилки с бира, цигари и т.н. "Спасителя може да гое увредил". За да се спусне веднага след приятеля си надолу с главата при забрана за такова действие е бил увреден отдавна. Сега скърбим и търсим други виновни!
26
4
 
18
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Но какво значение има кой е собственика,и вина в тях не виждам,ако има наистина указание и инструкция за спускане и ако има персонал за контрол
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Къде пише, че трябва да има такъв служител?
24
4
 
16
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Собственици са тумпалите,двама братя,замъка също е тяхен