Криза с осветлението в Горна Оряховица – фирмата изпълнител се покри

Испанската компания е спряла плащанията за поддръжка
13 авг 2019 11:27,
16
Криза с осветлението в Горна Оряховица – фирмата изпълнител се покри
Снимка: архив "Булфото"

Голяма част от община Горна Оряховица остана без улично осветление, след като радиоуправлението на системата изключи. Фирмата, която е изградила системата по договор с Министерството на икономиката, е неоткриваема за местната власт, съобщава БНР.

Още по темата

Бум на катастрофите, а пътищата без знаци и осветление

За да се възстанови уличното осветление, в община Горна Оряховица се връщат към старата система с часовници. Проблемът е, че голяма част от стотиците табла са повредени от вандалски прояви и ще отнеме време и пари да бъдат ремонтирани.

„Модерната система за радиоуправление, която беше изградена преди две години от испанска фирма по договор с Министерството на икономиката, не работи, а фирмата е неоткриваема, коментира кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев:

„Преди няколко седмици разбрахме, че фирмата е спряла с плащането на СИМ картите, които контролират уличното осветление в общината“.

Системата е монопол на частната фирма. За проблема местната власт в Горна Оряховица е изпратила писмо до Министерството на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Да позная ли, около коя партия гравитира фирмата? Така е и със саниращите фирми, и с асфалтиращите, и с редящите плочките по улици и площади....Видими резултати. А вие-не коментирайте, а натискайте на работа, защото трябват пари за паспорти на колите, за автосервиз, и какво ли не.....И кротко, да не вземете да протестирате и разваляте рахатлъка на властта, че Баце ще вдигне кръвно пак.....
13
1
 
5
 
! Отговори
нашта фирма преди 4 години
таз година ще направя аз , 100 , 200 , 300 милиона . после ще те водя мила аз , 100 , 200 , 300 в Барселонааааа .
12
0
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Да ще се справя. Виж ми ника :)Аз живея офгрид, не плащам ток и вода и бензин не зареждам.Имам познанията и знам как се правят нещата. Давам и безплатни съвети стига да има кой да слуша. Всеки може сам да си осигури ток+топло до края на живота си срещу 20 палки еднократно.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако данък сожук е платен, всичко е точно.
10
0
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
И ето това е резултата от "нашата" фирма :)
9
0
 
8
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До 7: За такива като теб мога да отговоря,че с парите и парите които ще се платят например за Хемус, може цялата магистрала да се направи подземна :)А ти явно не си разбрал нищо. ПОРЪЧКИТЕ ВИНАГИ СЕ ПЕЧЕЛЯТ ОТ "НАШИ" ФИРМИ !
8
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Solar PowerАко кмета ти даде да напрфавиш осветлението във вашето село ще се справиш ли?Или просто си един форумен всезнайко, ама в живота нищо.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Solar PowerКои сте тия ВИЕ които знаете как се избират фирмите?Фирмите които се избират за общински обществени пооръчки, се избират от общинския съвет и кмета, които са МЕСТНИ хора.Никой от София не е отишъл в горна Оряховица и не им е казал - изберете испанска или руска фирма.Местни хора, избрани на избори правят избора на фирма.Друг е въпроса, дали в село Сусулево примерно има някой годен да смени крушка, пък камо ли нещо по-сериозно.
6
0
 
13
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Дали са едни грешни пари, какво дистанционно управление и СИМ карти, нужен е само един фото датчик за осветеност, нагласен правилно.
5
1
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Нали знаем как се избират фирмите всички :)А това е поредния случай който потвърждава теорията ми.Хубаво би било поне 50% от данъците да остават за местната община, а още по добре е тези 50% всеки като си попълва декларацията да каже как да се използват. Например за детски градини, за дом за бездомните кучета и т.н. Това е пряка демокрация. Ние все още сме в пост соц ера .....
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РусияТи хич не си умен.Като повечето русофили.Инвеститор знаеш ли какво значи?Инвеститорът в случая е община горна Оряховица.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Solar PowerНикой не е забранил на местни фирми да участват в обществените поръчки.Ама все пак трябва да предложат добра цена и условия.
2
1
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Защото местните общини трябва да ползват МЕСТНИ фирми а не такива от Германия или София ! Парите трябва да остават по МЕСТА а не всичко да се събира на "кюп" в София и там богоудобно за Борко да се разпределят. Обричате държавата да се премести изцяло да живее в София.
1
3
 
3
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Западен инвеститор.