Заради чумата в Сливенско: Над 5 200 прасета умъртвени доброволно

Предстоят проверки в 66 обекта от типа "заден двор"
14 авг 2019 22:00, Красимир Ангелов
12
Заради чумата в Сливенско: Над 5 200 прасета умъртвени доброволно
Снимка: Pixabay

В Сливенска област до момента са били умъртвени доброволно 5281 прасета в 46 от общо 74 населени места в 20-километровите зони на промишлените свинеферми.

Данните са изнесени от директорът на ОДБХ д-р Пламен Пенчев на заседание на областната епизоотична комисия, съобщиха от областната администрация.

Още по темата
Предстоят проверки в 66 обекта от типа "заден двор", където е продължило отглеждането на общо 269 домашни свине и са издадени предписания за изпълнение на разпоредените указания. От община Сливен започват проверки във вилните зони на града, за да се установи броят на домашните прасета, които се отглеждат там.

Регионалната дирекция по горите е изградила в горските площи 25 селективни капана за улов на диви прасета. Предстои създаването на още 11.

Областното пътно управление продължава дезинфекцията на местата за смет, като обработката се извършва един път седмично около главните пътища и два пъти - край магистрала "Тракия".

ОД на МВР извършва проверки, свързани с контрола срещу нерегламентираното транспортиране на месо и нелегалното отглеждане на прасета, като досега сериозни нарушения не са открити.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Сливенчума по свинете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Селянин със заден дв преди 4 години
След като съществуването на т.н. "промишлен" животновъден обект налага рестрикции и 20 километрови зони, закономерно е да се проведе месен референдум за съществуването на такъв обект! Призовавам Слави да организира провеждането на такива референдуми по места и при положителен резултат за затваряне на свинеугоителен комплекс- глоби от общината до спукване! Гарантирам му че хиляди ще гласуват за него!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чума няма, но интересно колко месо ще вкарва Борисов та да разчиства толкова пазарЯвно комисиона за самолетите е голям.Вече няма народ и да протестира, претопиха ни.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващото-никакви кокошки и курници в задния двор,никаква домашна ракия и вино,брюкселските вегани разпоредиха така,както бяха разпоредили за кривите краставици,няма ги по супермаркетите на Кауфланд и Лидъл!
3
1
 
4
 
! Отговори
Гений преди 4 години
Избивай прасетата, за да спасиш прасетата!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анатема на СДС преди 4 години
А заради СДС-Чумата 2 милиона българи от мизерия умряха и още толкова през терминал две избегаха.
1
3
 
0
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Ама са я овладяли, нали? Което вероятно е спасило живота на останалите чернокожи.