България става субтропична област заради климатичните промени

Проф. Христо Пимпирев пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 3 сеп 2019 11:04 | 2 сеп 2019 22:35, Анисия Иванова
53

Проф. Христо Пимпирев коментира, че всички урагани, които ни връхлитат, са в резултат на климатичните промени.

"Това се отнася за климатичната система на цялото земно кълбо. Ние българите не можем да мислим, че тези процеси са изолирани от нас", отбеляза професорът.

Той посочи, че всяка година има срещи на много високо ниво на световните лидери и те трябва да се разберат помежду си, че това означава бъдеще за планетата, но от думите му стана ясно, че все още няма единство.

"Факт е, че всяка година глобалната темппература е по-висока и ако не се вземат мерки до 50 години, можем да настигнем двата градуса, с които температурата не бива да се покачва", подчерта професор Христо Пимпирев пред Bulgaria ON AIR.

От думите му случаят с Амазония е много ясен, защото се изсичат горите за дървесина и се освобождават площи за селско стопанство, което носи препитание на населението, но това не бива да става по този начин, тъй като се замърсява атмосферата.

"Всеки един от нас трябва да се замисли как да опази околната среда, трябва да събираме боклука разделно, за да може да се обработва", каза още той.

Прогнозите са, че до 50-60 години България ще премине към една субтропична област, като това ще промени културите, които се отглеждат, както и животновъдството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И без коментарите на професора е видно,че настъпват промени в климата,така,че не го обвинявайте в шаманство и спиртомания.Прав е!Всяко лято София и въобще западната част на страната се дави в дъждове,а на изток е суша и тези явления се задълбочават с всяка изминала година.
51
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пак се е нашмокал!
50
2
 
2
 
! Отговори
е ми преди 4 години
Без Пимпиря ни мой.
49
0
 
1
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 4 години
тъкмо да садим банане!
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият лед който се топи е този в чашката на професора.
47
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професоре изложи се, забрави да намесиш Ванга, да разкажеш някоя измислена история как преди 40 години само и лично на теб ти е казала че твоята мисия е алармираш света за "голямото топене".
46
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имайте предвид това, че дори побърканата " антифа" в Щатите вече не твърди, че имало " глобално затопляне"! Сега модерният " бранд" за " зелените" т.а.л.и.б.а.н.и. е " клаймът чейндж". Обаче НаШия проф. от де да знае горкия, кара си по " отъпканата" пътека, че ставаме бананово- портокалова СЪВЕТСКА республика... Айде да живее Бан!
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професора е известен с любовта си към чашката, в което аз лично не виждам нищо лошо, но все пак трябва да го имаме в предвид когато говори.
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно вече е модерно гадателите да се наричат"професори".
43
7
 
13
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Много са забавни коментарите, които се изсипват тук под подобни статии. Байчовци, които живеят доста мизерен живот, изведнъж опровергават климатолози и учени, които са учили и изследвали с години тези явления. Но показателен е коментарът на кратуната, която твърди, че щом не се е потил над 40 градусс значи ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ няма. Кратуната определя глобалното по собствения си гЬъз!Ето с такива прости кратуни, които никой учен не щат и да слушат, тази територия тъне в простащина и мръсотия.
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ние българите не можем да мислим, че тези процеси са изолирани от нас", така, значи другите могат но ние не, явно на нас се пада честа да спасявам планетата, само така горното изречено от"професора" има някакъв смисъл, другото е да е влязал в студиото след 3-та ракия.
41
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как така имало глобално затопляне, а пък това лято нямаше нито веднъж измерена температура над 40 градуса в България?Не се спираха от движение и тежките камиони по пътищата както е ставало в други години при големи жеги.Миналото лято също беше хладно. А температурният рекорд за България е измерен през 1916г.
40
3
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Голям прас! Ще заселим Антарктида и Гренландия, и пак нямадасме капо. ;)
39
2
 
11
 
! Отговори
man преди 4 години
Не разбирам защо да сме със субтропичен климат е лошо?
38
7
 
5
 
! Отговори
доцент Карчев преди 4 години
Тоя шашав ли е, ДВА градуса?!
37
5
 
0
 
! Отговори
Анон преди 4 години
Игпрена- изгорена
36
11
 
15
 
! Отговори
Анон преди 4 години
Хаха амазония- ама този не е бил там нали.... аз съм бил. Една зона която е била изсечена и игпрена след това след 5 години е пак непроходима. Рам всичко расте по- бързо от колкото може да се изсече... аман от популистки истерии...
35
7
 
10
 
! Отговори
Мюмюн преди 4 години
Аз пари за лук нямам вие за глобалното затопляне мислите.
34
7
 
17
 
! Отговори
Лолитта преди 4 години
Нема лошо , аз ще правя развъдник за камили. Полезни животни - дават мляко, вълна, месо. Може и кенгури да развъдя.
33
9
 
9
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Професори, експерти, генерали, топ ченгета, ай-тита, специалисти, гении... пък бай Иван вече е в Германия и си движи ръката нагоре-надолу. Дори в Концлагера вече има достатъчно германски фирми, с които да работиш спокойно. Всъщност и с китайците се работи екстра. Всичко е точно братче, няма грешка! Недай Боже се излъжеш да отидеш при *** (професора), ще съжаляваш, ама много ще те яд! Няма начин да не те прецака нещо. Светът се движи напред по-бързо от всякога, а Ганчеца е още в 17-ти век.