България става субтропична област заради климатичните промени

Проф. Христо Пимпирев пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 3 сеп 2019 11:04 | 2 сеп 2019 22:35, Анисия Иванова
53

Проф. Христо Пимпирев коментира, че всички урагани, които ни връхлитат, са в резултат на климатичните промени.

"Това се отнася за климатичната система на цялото земно кълбо. Ние българите не можем да мислим, че тези процеси са изолирани от нас", отбеляза професорът.

Той посочи, че всяка година има срещи на много високо ниво на световните лидери и те трябва да се разберат помежду си, че това означава бъдеще за планетата, но от думите му стана ясно, че все още няма единство.

"Факт е, че всяка година глобалната темппература е по-висока и ако не се вземат мерки до 50 години, можем да настигнем двата градуса, с които температурата не бива да се покачва", подчерта професор Христо Пимпирев пред Bulgaria ON AIR.

От думите му случаят с Амазония е много ясен, защото се изсичат горите за дървесина и се освобождават площи за селско стопанство, което носи препитание на населението, но това не бива да става по този начин, тъй като се замърсява атмосферата.

"Всеки един от нас трябва да се замисли как да опази околната среда, трябва да събираме боклука разделно, за да може да се обработва", каза още той.

Прогнозите са, че до 50-60 години България ще премине към една субтропична област, като това ще промени културите, които се отглеждат, както и животновъдството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професор ли е или ясновидец, защото не става много ясно от статията.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то и аз мога да изляза и да кажа че след 50-60 години ще стане еди какво си, и какво научно има в това бе професоре.И ако не стане какво, няма да си жив, и няма как да дойдат и да те питат, ама вие казахте, че еди какво си пък то не се случи.
10
5
 
14
 
! Отговори
До хехе №8 преди 4 години
Кой осигури на България всички тези безобразия, които изреждаш? За него искаш да гласуваш?!Кредита за жилището никой няма да ти опрости. 100% сигурна работа има, само ако по изкуствен начин се поддържат свободни работни места, но СССР фалира и няма кой да налива пари, за да съществуват заводите, работещи на загуба и създаващи калпава продукция.Свободни работни места има днес в Бг и не всички са за мизерна заплата. Но трябва да се работи, а през соца се плащаше и за нищо-не-правене.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много *** народ.комуниста ще ти вземе имуществото в името на народа,ще те набута да работиш за жълти стотинки, а братята роми ще ти се смеят на глупостта ти да работиш и ще си получават помощите.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С други думи тоя професор казва че всъщност е псевдо учен.
7
7
 
14
 
! Отговори
хехе преди 4 години
пука ми за демокрацията ако комунизма ми опрости кредита за жилището и ми осигури сигурна работа и вкара богатите мошенници в пандела плюсало измамници и ромски барони ше гласувам за комунистите с 2ръце
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 50-60 години, повечето четящи тези редове няма да са сред живите, така че нито има смисъл, нито има гаранции че ще стане...
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунистическия призрак не си е тръгвал от България,вервайте ми!
4
5
 
10
 
! Отговори
Комунист преди 4 години
Не бе, призрака на комунизма ще мине отново. Още малко дива демокрация и всички ще го видят.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесно ще станем като Испания,Гърция,Флорида,Калифорния и т.н.
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
важно е да не минава комунистическия пояс през България.
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А топлофикация отчита все по-ниски температури. Един от двамата лъже.