BG хотелиери: Летният сезон беше катастрофален!

Спадът на туристите по морето е бил с близо 30%
21 сеп 2019 15:00, Петя Славова
268

Според министър Николина Ангелкова спадът на туристите това лято по морето  и най-вече в Слънчев бряг ще бъде само 1% , докато хотелиерите казват, че на първа линия спадът  е 15 % и забележете на втора линия с близо 30%, съобщава Bulgaria ON AIR.

Затова пък от министерството на туризма отчетоха ръст на нощувките реализирани от българските туристи с цели15%. Хотелиери и туроператори определят сезонът като катастрофален.

Още по темата

Според ресорното министерство  спадът в курорта Слънчев бряг бил основно при организирания туризъм.  Спад на полетите отчита и летище Бургас.

Слаб сезон отчитат и концесионерите. Скъпите чадъри и шезлонги прогониха туристите от българското море. Затова те настояват за категоризация на плажовете за следващото лято.

За юни и юли приходите от международен туризъм са над един милиард и двеста милиона лева, което  е ръст от 1,7%, отчете Министерството на туризма.

Последният чартър от летище Бургас е на 8 октомври, тогава ще затворят и последните хотели в Слъвчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко по митничарски идва работата.Все реват, че са на загуба, ама никой не се отказва!И сега сериозно.Нали си имат няколко браншови организации- да се съберат, да отчетат грешките, да извадят няколко милиона да промотират туризма в България и в чужбина. Иначе 1,5 милиарда като вземат - катастрофален сезон, обаче като трябва да дават за да си рекламират собствения (частен) бизнес интерес, пак чакат държавата да вади пари да ги промотира!?!
198
0
 
19
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Аз не знам защо българи трябва да ходят по българските курорти? Немците защо ходят на канарските острови? Да ходят чужденците, ние пък ще ходим в чужбина. Това вече е елементарно, за повечето места и паспорт не ти трябва. Взимаш малко евро кеш (за Гърция повечко щото крият доходи), две-три карти и палиш колата. Това е.
197
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питате кои са ,,хотелиерите'' в България ли ? Хмм...,ами ще ви кажа.Това са тези които осъществиха ,,Приватизацията'' в бе-ге-то.Ако се интересувате къде са парите от раздържавяването,те това там всичкото хотел което ви виждат очите в цялата държава,са откраднатите пари от приватизирането от физическите лица.До един партийци,а после най-мъстити мафиоти.И сте ми седнали да ги жалите,че видите ли бизнесът не им вървял.Престъпници са до един,ама няма власт в държавата.
196
2
 
16
 
! Отговори
бях на слънчака преди 4 години
друг път няма да ме видите
195
7
 
41
 
! Отговори
ТЮРК преди 4 години
В БЪЛГАРИЯ БЕЖАНЦИ НЕ ИСКАТ ДА ИДВАТ,ТЕ МИ ГОВОРЯТ ЗА ТУРИСТИ.....НАЛИ НЕ ГИ ИСКАТЕ РУСНАЦИТЕ.....ТОВА ЛЯТО ВАРНА ПУСТЕЕШЕ БЕЗ РУСНАЦИТЕ.....А ЕРДОГАН ГИ ИСКА И С РУСИЯ Е ДОБРЕ И ЗАТОВА ВИЖТЕ ТУРИЗМА В ТУРЦИЯ-РЕКОРД 2019.....ХЕМ ЕВТИНО,ХЕМ УВАЖЕНИЕ КЪМ КЛИЕНТА,ХЕМ КАЧЕСТВО.....А В БГ-ПОТОМЦИ НА НЯКАКВИ ХУНО АСПАРУХОВИ-ДИВИ И КРАДЛИВИ И НЕВЕЖЛИВИ.....ИСТИНАТА БОЛИ,НАЛИ.....ХАЙДЕ СЕГА ДАВАЙТЕ МИНУСИ .....
194
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хотелиерите да вземат да отидат малко из държавите с нормален туризъм като туристи, че да видят как се прави туризъм и тогава да се пробват пак.
193
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Култа към личността Борисов е страшно нещо,всички *** ,мажат диктат ,чудя се що мърсим Ако той каже и 150% нагоре може да отчетем.
192
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Култа към личността Борисов е страшно нещо,всички *** ,мажат диктат ,чудя се що мърсим ЕС.
191
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Призимяяанее призимяване приземяване
190
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То емигрантите ни заобикалят от далеко , вие туристи търсите.
189
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоталитарната система е най - лоша. За съжаление днешна България е точно продукт на това. Никаква свобода на словото и ежедневна пропаганда, учеща хората на покорство, страх от държавата и култ към лидера.Това нещо е изменило манталитета ни и затова сега хората нямат смелост да се изправят срещу тази мафиокрация, въпреки, че виждат тежките последствия. Защото това не е демокрация.За да има демокрация трябва хората да участват в управлението.Дори Маркс го е казал - може би най - големият комунист
188
34
 
17
 
! Отговори
така е преди 4 години
Когато един ден българите осъзнаят вредата от русофилията, ще се отърсим от отровната им плесен.
187
18
 
23
 
! Отговори
Крис преди 4 години
Време е България да се ориентира към туристи по второ направление.Още Тодор Живков казваше че руските туристи носят само загуба.
186
2
 
22
 
! Отговори
Бог преди 4 години
Нали Качвахте Снимки Нали бяхте Много Добре Умрели Наркомани !!!
185
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми тя Ангелакова се учиот вожда - той не гледа, че не остана народ, ама вика "Откривам заводи всеки ден"! На лъжата краката са ку=си, направо сте инвалиди!
184
2
 
59
 
! Отговори
gogo преди 4 години
Тази година 30%, догодина - спад 50% им пожелавам на бетонотворците...
183
1
 
6
 
! Отговори
а защо преди 4 години
задаваш *** въпроси, някой е длъжен да ти отговаря ли?? И не си разбрал, че евреи идват.
182
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо по нашето черноморие не идват партньорите ни от сащ и израел ?
181
1
 
45
 
! Отговори
тото преди 4 години
До хотелиерите: То ние от 2 години ви разправяме, че с подобно обслужване сте за никъде, а сега сте ми седнали да констатирате някакви проценти.
180
3
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЗАПОЧНАЛИ СА ДА ЗАСТРОЯВАТ ПРАЗНОТО ПРОСТРАНСТВО МЕЖДУ СЛЪНЧЕВ БРЯГ И НЕСЕБЪР И ТО СЪС СРЕДНО ГОЛЕМИ ХОТЕЛИ!!! КОЕТО ПОКАЗВА, ЧЕ БРОЯ НА ХОТЕЛИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВА