Пожарът в завод "Дунарит" е овлядан, има само тлеене

Ситуацията се наблюдава от въздуха с дронове
27 сеп 2019 14:48, Анисия Иванова
3
Пожарът в завод "Дунарит" е овлядан, има само тлеене
Снимка: БТА

Ситуацията в цех за тротил във военния завод "Дунарит", където избухна пожар преди обед, е овладяна. "Следим я, в момента има тлеене" каза областният управител на област Русе Галин Григоров пред "Фокус".

"Щабът е на линия, всичко е овладяно. Всички работници на "Дунарит" са евакуирани. Предупредени са околните населени места. Децата в училището в Николово също са евакуирани. Ограничен е достъпът на всякакви превозни средства и лица, които нямат пряка връзка с пожарообезопасяването като достъп до района", каза той.

Още по темата

По думите му към момента нещата са спокойни, ако не се случи нещо допълнително или утежни обстановката нещата ще бъдат наред. По думите му в момента в "Дунарит" няма пожар, а само тлеене.

"Когато се запалят взривни вещества няма възможност да бъде гасено с нормалните средства като пяна и вода. В момента държим под контрол както с наблюдение, така и с дронове и термокамери. Следим нещата в момента", уточни Григоров.

Областният управител увери, че кризисният щаб е на място.

"На място сме всички институции, които са ангажирани с дейността, както и пожарната безопасност, така и община, полиция, РИОСВ са на линия. Поставили са мобилна станция за всеки случай в Николово. Нещата се държат под контрол", изтъкна още Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО 1.Ама много си ***,да знаеш.
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския опит за саботаж удари на камък. Кремълските некадърници пак са на колене! Да живее България!