2,24 промила алкохол в кръвта на шофьора, прегазил дете в Сливен

Бащата на шофьора твърди: Той не пие!
6 окт 2019 20:28,
52
2,24 промила алкохол в кръвта на шофьора, прегазил дете в Сливен
Снимка: архив Булфото

16-годишно момиче загина на място, след като пиян шофьор го удари на пешеходна пътека. Инцидентът е станал в 4 ч. сутринта на оживен булевард в Сливен.

Пробата на шофьора е показала 2,24 промила алкохол в кръвта. Той е арестуван за 72 часа.

Според прокуратурата след инцидента той е направил опит да избяга, според баща му обаче дори не разбрал, че е убил момичето.

Още по темата

Около 4 ч. сутринта група деца се прибират по бул. "Бургаско шосе". Пресичат на пешеходна пътека, когато ги връхлита колата.

Все още не е ясно при какви обстоятелства е станала трагедията и дали шофьорът е карал с превишена скорост. Ясно е обаче, че пробата показва сериозно количество алкохол в кръвта му.

Зад волана е 28-годишният Георги Мангов. Според прокуратурата след инцидента той е направил опит да избяга. Според баща му обаче той дори не разбрал, че е убил момичето и отишъл в заведение, където бил арестуван.

"Той не знаел за какво става дума, не можал да разбере за какво става дума, като отишъл в заведение с приятели, където се е срещнал, когато е влязъл, той не е съобщил за ситуацията", разказа бащата на Георги.

По информация от прокуратурата, децата не са от Сливен, но учат в града и живеят на квартира. Бащата на шофьора казва, че по случая има много неизвестни. Казва, че не е чувал синът му да пие.

"Ако е станало и има такава ситуация, скарване с приятел, подгонено дете и изведнъж е излязло, той просто е нямал време да реагира", каза бащата на Георги Милен Мангов.

Преди месец отново на същото място лек автомобил удари на пешеходна пътека момче и момиче, а хората се събраха на протест за легнали полицаи и светофар. Днес искат полицейски патрули.

"Не говоря за легнал полицай, говоря за действително полиция, която да следи за това нещо". Тук се движат в две или три колони, когато наближи пешеходецът, първите спират, а следващата кара с голяма скорост", казват свидетели.

По случая е образувано досъдебно производство. 28-годишният мъж работи като шофьор на бус в сливенска фирма.

На него му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт вследствие на ПТП, на пешеходна пътека, като водачът е употребил алкохол и избягал от местопроизшествието. Наказанието е от  3 до 15 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Георги дали е***? Положително е, ако съпоставим фалтите: 1. Случката е в Сливен. 2. Несвързаните приказки на бащата на извършителя. 3. Извърпителят е офейкал. 4. Бащата твърди, че "синът му не пиел", след като оня е бил фиркан до козирката. 5. Пълно е с хора от въпросния етнос, които карат като бесни пияни и без книжка и предизвикват подобен род произшествия (пресен пример - Пловдив). Ако ***не беше ***, можеше и да получи справедлива присъда, но като такъв - едва ли.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не ходи ВМРО да протестира в Сливен?
44
0
 
13
 
! Отговори
rtt преди 4 години
Пак изкарахте жертвата виновна, а на шофьора едва ли не да му простим. Това, че 16г. се разхожда в 4ч. сутринта може да е наказуемо, но е нищо съществено. Това може да заслужава глоба от 20лв, колкото да си хвърлиш фаса на улицата, но нито е обществено опасно, нито е някакво сериозно престъпление. Детето все пак е било достатъчно разумно да пресича на пешеходна пътека, а не където му хрумне. Какво щеше да помогне на детето, ако беше 2г. по-голямо? Точно нищо. Кажете нещо за шофьора, каращ с 2.2!
43
0
 
11
 
! Отговори
Specter преди 4 години
Наказанието за подобни пресъпления трябва да започват от 10 години нагоре. Сега ще му дадат 3 години и на 2-рата ще го пуснат заради добро поведение! И отново ще лашка ракии до припадак и ще търси жертви по пешеходните пътеки и тротоарите!
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ушев дреме на хранилките по Трапоклово и Злати Войвода и цъка ел. фишове.Контролът върху пътното движение се обърна на каса за пари.
41
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
До Хубава работа 41Защото е по-лесно да сложиш светофар на входа на София, на края на най-голямата магистрала в България, и наличието на 8 ленти за движение, в двете посоки! Два светофара един след друг и ограничение на скоростта.... За пасарелка не са и чували.*** нямат акъл! Не може да има само една пешеходна пътека на булевард с по 3 ленти за движение - подлез, надлез трябва.
40
0
 
13
 
! Отговори
D преди 4 години
Толкова е бил пиян, че даже не е разбрал какво се е случило. А това, че бащата не е знаел, че пие въобще не означава, че не пие. Те много родиртели незнаят, че децата им се дрогират, ама разбират чак като са на предсмъртно легло.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вината на водача е безпорна,но въпроса ми е какво прави група деца на оживен булевард в 4 сутринта, до кога скъпи родители ще си мислите че някой друг ви е длъжен да пази децата ви.... за мен освен шофьора и родителите на детето трябва да бъдат съдени.... в противен случай ще продължаваме да четем подобни статии. Жалко за детето !!!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По фамилията на извъшителя и изказа на бащата е ясно - електорат са.
37
1
 
2
 
! Отговори
Хубава работа преди 4 години
Прави са хората да искат по някакъв начин да се осигури безопасно преминаване. Трябва по- голям контрол на пътищата. Нали ни е приоритет да няма жертви на пътя, защо вместо да се мисли как да се дадат 120 млн за път някъде си или не знам какво си, не вземат да направят едно съоражение за безопасно преминаване, някакъв пешеходен мост? Всичко дето едни хора го говорят е ... пълна глупост.
36
1
 
2
 
! Отговори
бай фидан преди 4 години
слушав сутрината по бтв да имало на пешеходната пътека дежурен полицай та то в града има сто пешеходни пътеки не пътеки а трябва да се кара без употреба на алкохол и наркотици а и трябва да има сиво вещество в главите на тези младежи пътя не е техен и сега какво 3 години и на свобода какви са тези закони бог да го прости момичето
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе той, шофьорът е ясен, ама това момиче на 16 да не би да е бързало за първа смяна в близкият завод в 4 сутринта? То проверено ли е за алкохол и за там, едни други работи?
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Линч
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Тиквеното блато никой не отговаря за нищо.Ще си плати и ще го пуснат.А шкембето на Банкянския Тлъстак ще дебелее още повече.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-сигурното място за пресичане на една улица е точно посредата,оглеждаш се добре за коли,и прибягваш бързо.Пешеходните пътеки са като да си направиш сам ,,сепуко'',абсолютно смъртоносни капани.Проверете статистиката за ударени пешеходци,и ще АХнете от почуда,защото половината сакатлъци стават точно там.Таксиметерджиите никога не дават предимство на пешеходна пътека,особено в София.Ако минеш на пешеходна пътека пред такси,шофжорът слиза веднага и започва да те бие и да ти вика ,,селянин''.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Инцидентът е станал в 4 ч. сутринта на оживен булевард в Сливен.....,, В Сливен ????
30
1
 
3
 
! Отговори
Асен Мангов-Мангала преди 4 години
А бе братчед, ти ли си бе, ей се пиеница си остана.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За убийство на пътя пиян- 3 г!!! Как е възможно да има такива закони??? Слави е прав- няма такава държава. А скоро няма да има никакъв народ.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 22:00 с придружител, но 04:00 е преди 22:00, а не след. Значи закона не го забранява.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятай колко е бил поркан, щом даже не е разбрал какво се е случило