2,24 промила алкохол в кръвта на шофьора, прегазил дете в Сливен

Бащата на шофьора твърди: Той не пие!
6 окт 2019 20:28,
52
2,24 промила алкохол в кръвта на шофьора, прегазил дете в Сливен
Снимка: архив Булфото

16-годишно момиче загина на място, след като пиян шофьор го удари на пешеходна пътека. Инцидентът е станал в 4 ч. сутринта на оживен булевард в Сливен.

Пробата на шофьора е показала 2,24 промила алкохол в кръвта. Той е арестуван за 72 часа.

Според прокуратурата след инцидента той е направил опит да избяга, според баща му обаче дори не разбрал, че е убил момичето.

Още по темата

Около 4 ч. сутринта група деца се прибират по бул. "Бургаско шосе". Пресичат на пешеходна пътека, когато ги връхлита колата.

Все още не е ясно при какви обстоятелства е станала трагедията и дали шофьорът е карал с превишена скорост. Ясно е обаче, че пробата показва сериозно количество алкохол в кръвта му.

Зад волана е 28-годишният Георги Мангов. Според прокуратурата след инцидента той е направил опит да избяга. Според баща му обаче той дори не разбрал, че е убил момичето и отишъл в заведение, където бил арестуван.

"Той не знаел за какво става дума, не можал да разбере за какво става дума, като отишъл в заведение с приятели, където се е срещнал, когато е влязъл, той не е съобщил за ситуацията", разказа бащата на Георги.

По информация от прокуратурата, децата не са от Сливен, но учат в града и живеят на квартира. Бащата на шофьора казва, че по случая има много неизвестни. Казва, че не е чувал синът му да пие.

"Ако е станало и има такава ситуация, скарване с приятел, подгонено дете и изведнъж е излязло, той просто е нямал време да реагира", каза бащата на Георги Милен Мангов.

Преди месец отново на същото място лек автомобил удари на пешеходна пътека момче и момиче, а хората се събраха на протест за легнали полицаи и светофар. Днес искат полицейски патрули.

"Не говоря за легнал полицай, говоря за действително полиция, която да следи за това нещо". Тук се движат в две или три колони, когато наближи пешеходецът, първите спират, а следващата кара с голяма скорост", казват свидетели.

По случая е образувано досъдебно производство. 28-годишният мъж работи като шофьор на бус в сливенска фирма.

На него му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт вследствие на ПТП, на пешеходна пътека, като водачът е употребил алкохол и избягал от местопроизшествието. Наказанието е от  3 до 15 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
21
 
! Отговори
няма ред преди 4 години
Сигурно и тези 16 годишните са били с по 2 промила в 4 сутринта. Пропаднала държава.
25
2
 
23
 
! Отговори
разпасана работа преди 4 години
16 годишни "деца" в 4 сутринта по улиците. Родителите им къде са били?
24
1
 
21
 
! Отговори
Anon преди 4 години
В Щатите- $250к кръвнина, 20 години затвор като след 10 има право на преразглеждане. В България - 2 години условно. 2 години без книжка, 5000 лева кръвнина. И после защо не се прибираме...
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Забранено е със закон за вас закони съществуват ли?
22
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво значение има, че момичето било само на 16 и било 4 сутринта? Вие само на детски дискотеки ли сте ходили?! Ако беше на 18 нещо по-различно ли щеше да бъде?!Като съобщиха новината си помислих, че шофьора е швед, но като гледам бащата, май си е чист българин. Жалка работа....
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-виновна е пародията на държава и кривосъдието.
20
6
 
19
 
! Отговори
svetlio преди 4 години
Където и да са!Децата нямат право да излизат сами през ноща!
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има вечерен час за лица под 18 годишна възраст, но не се спазва масово(като повечето закони и наредби в тая територия), както и масово се купуват книжки и карат пияни защото знаят, че ще им се размине.
18
1
 
11
 
! Отговори
tamnio преди 4 години
До svetlioДа, родителите са в друго населено място.
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пие, но в 4 отива на заведение?!?! Браво, ТАТЕ!!!!!
16
7
 
16
 
! Отговори
svetlio преди 4 години
16 годишна в 4 сутринта без родители...?!
15
0
 
19
 
! Отговори
Данчо Вангата преди 4 години
''Зад волана е 28-годишният Георги Мангов''-Да позная ли от първия път как се казва дедото на Гошето?
14
1
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Аха подгонил го е някой в 4 сутринта, след дискотеката да я опъне. Тоя баща разцепи.
13
1
 
25
 
! Отговори
фалшименто преди 4 години
Тати е лъжец.Георги е пил в заведение до сутринта, потвърдиха хора от селото. Качва се на колата и заминава за Сливен с бясна скорост. Там на пешеходна пътека блъска и убива на място 16-годишно момиче.
12
0
 
17
 
! Отговори
Димо преди 4 години
В 4 часа сутринта, булеварда е бил оживен??? ***е бил пиян, това се подразбира. Кой измисли глупостта пешеходните пътеки да са вдигнат??? Вместо това преди тях трябва да има легнали полицаи или бабунки, тогава ще има време за реакция и пешеходеца и шофьора.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родителите са длъжни, ако не могат сами да придружат децата си на обществени места, да им осигурят пълнолетен придружител. Глобата е между 300 и 500 лв. при първо нарушение, а при повторно става между 500 и 1000 лв.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9Родителите ще бъдат глобявани, ако децата им вечер излизат сами. За малолетните до 14 г. се разрешава да бъдат на обществено място без придружител до 20 ч,. а непълнолетните между 14 и 18 години до 22 ч. Това гласят промени в Закона за закрила на детето, приети окончателно днес от Народното събрание. Ае у лево.
9
4
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До АнонименИзобщо не отхвърлям вината на този ***. За такива убийци трябва минимум 20 години. Но вечерен час трябва да има за подрастващите-10-12 часа вечерта.Ако ще остават будни до 4 часа сутринта , то поне да е защото учат , а не защото и те са тренирали черния си дроб.
8
3
 
11
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 4 години
Надявам се,че този изверг,попаднал в затвора,ще попадне на хора..и няма да излезе оттам жив.Нашето общество се препълва от такива,които не са достигнали до Homo Sapiens.Жалко за милионите години еволюция-ако това е резултата
7
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринОлиго..., да въведем вечерен час освен? За да могат да карат пияниците спокойно. Не е ясно дали си българин, но е ясно, че разсъждаваш като бавен.