"Дупки-касички" и мръсен въздух: Сигналите тази седмица в HelpBook

В столични квартали въздухът мирише на пушек още преди отоплителния сезон
25 окт 2019 13:05,
6

Снимка: HelpBook

Стартираме днешния обзор с избрани сигнали, получени в платформата на Helpbook.info.

За начало ще ви запознаем с любопитни въпроси, зададени към Регионалната инспекция по околната среда и водите. Ето какво пише в сигнала: "Моля да се извърши проверка на кулата в язовир Долна Диканя. Забелязах, че средната подпора е наклонена. Интересува ме има ли опасност и има ли повод да се притесняваме? Другото, с което искам да Ви занимая е ограниченият достъп до язовира. Явно консесионерът е решил, че хората нямат работа в близост до водата и е сложил метална порта с катинар. Аз не мисля, че това е редно. Очаквам Вашето компетентно мнение и по двата въпроса."

Наш потребител ни информира за състоянието на улица "Хубавка", която очевидно вече не е хубавка.

Служители на телекомуникационна фирма изровили няколко дупки, които просто зарили с изкопаното, оставяйки купчина от настилка и пръст. Изкопните дейности продължават с пълна сила, а в добавка няколко от паркираните автомобили на живущите се оказали блокирани от колата на "майсторите".

За "дупка-касичка" ни съобщиха и от район "Красна поляна", която трябва да е отговорна за поддържане на инфраструктурата в кв. Западен парк. Отремонтираният пътен участък продължава да се влошава, въпреки че все още не е минала и година от предишния ремонт.

Нашият потребител си задава въпроса дали някой умишлено си затваря очите, заради стимули и договорки под масата, тъй като ако има гаранция извършеният ремонт, тогава защо фирмата по поддръжка още не е оправила гаранционно некачественото изпълнение.

Завършваме днешния обзор със сигнал за влошеното качество на въздуха, който дишат живущите в столичен квартал: "Всяка сутрин от началото на месеца в кв. "Бели брези" и съседните на него се усеща миризма на пушек. Категорично, това няма общо с движещите се автомобили, тъй като не мирише на изгорели газове. Времето е топло и не мисля, че е от комините на къщи в района. Коментирах го и с други познати, които живеят наоколо и те също споделят, че не могат да си отворят прозорците. Моля, да се направи необходимото за установяване на причините и за предприемане на необходимите мерки", апелира нашият потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
жител преди 4 години
в жк Белите брези пушек и дим се стели денонощно от кръчмата Двете халби на ул. "Нишава" и ул. "Битоля".Даже нощно време се поддържа димяща пещ за пици,за през деня да не говорим. Но кръчмарят е "недосегаем" и район "Кр- Село" покриват нарушитебя. Ние дишаме и се тровиме. Това е положението. Крайно време е да се забрани ползването на дървени въглища и дърва в Столицата. Само газ и ток с филтри. Така е в Европа,но тук е Ориента.
5
4
 
5
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Живея в къща в Драгалевци, пада се по- височко. Отоплението е на термопомпа, 3 етажа са ми, вечер паля камината така за кеф на брендито и пурата. Верно целия пушек си слиза надолу към центъра. Ам да сте мислили кат сте ги купували тез коптори в Белите брези.
4
1
 
6
 
! Отговори
Do 3 преди 4 години
Колкото и да се опитваш да промениш нещата, нищо не можеш да направиш срещу мафията управляваща в България от 30 години. За съжаление единственият вариант е бягство от България.
3
3
 
2
 
! Отговори
May be преди 4 години
До sudoДа така е, но не трябва да се примиряваме, а да се опитваме да променим нещата.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то пуши почти навсякъде в полите на Витоша, хладно им е. За другите квартали не знам.
1
0
 
4
 
! Отговори
sudo преди 4 години
Тя цялата ни държава се превърна във една огромна черна дупка.