Отровените момичета от Кардам извън опасност за живота

Очаква се резултатите от пробите от БАБХ да излязат днес
1 ное 2019 16:20,
17
Отровените момичета от Кардам извън опасност за живота
Снимка: Pixabay

Състоянието на двете сестри на починалото дете от генералтошевското село Кардам, които бяха приети във варненската УМБАЛ "Света Марина" вече е стабилно и животът им е вън от опасност, съобщиха от лечебното заведение.

По-голямото момиченце, което е на 11 години, е изведено от реанимацията. То беше в много тежко състояние с възпаление на сърдечния мускул, предава dir.bg.

Още по темата

"Вследствие на проведените интензивни диагностични, реанимационни и лечебни действия от лекарите в Първа детска клиника в болницата, състоянието и на двете деца е стабилно. Показателите на голямото момиче са се подобрили и животът му е вече вън от опасност", съобщи проф. д-р Виолета Йотова, началник направление "Педиатрия" в УМБАЛ „Света Марина“.

Все още не е ясна причината за смъртта на 9-годишото момче, както и какво е довело до състоянието на сестричките му. Прокуратурата в Генерал Тошево ръководи досъдебното производство по случая. Днес се очаква да излязат резултатите на Агенцията по храните от пробите от храните в училищния стол, дома и магазина, в който е пазарувало семейството.

При извършените огледи в дома на пострадалите не са открити лекарства, опаковки или някакви отровни вещества, които да насочат разследването. По данни на другите две деца от семейството, те не са имали достъп до такива вещества, обясниха от държавното обвинение.

Според майката Росица, децата й нямат достъп до почистващи препарати или лекарства, а в дома им е имало само сироп за кашлица и капки за нос. Жената обясни, че от една година е разведена и сама отглежда децата, с помощта на майка й и баща й.

"Те винаги са облечени, изкъпани, нахранени, ходят редовно на училище", категорична беше майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
123.нее от храната.арестуваха дядото .слагал отрова за гризачи и ....
16
1
 
3
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Именно....това са го причинили лекари, фелдшери....В никоя нормална европейска страна не се инжектира нито предписва медикамент против повръщане или диария. Това е имунна реакция на организма да може да се пребори с бактерия, вирус и др. Само ако е съпроводено от висока температура се предписва антибиотик. За хидратиране след повръщане се дават течности на малки дози. Кой и какво е инжектирал против повръщане?! Отговор няма да има.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе хора, това да се получи ендокартид (или някакъв вид -кардит) не е никак просто. Особено за човек без сърдечно или някакъв друг вид тежко заболяване. Тук изобщо няма какво да говорите за хигиената. Тук става въпрос за или а) някаква супер отровна храна (но останалите яли са ок) или 2) това което са сложили лекарите от спешното е сринало телата на децата и те са починали от това. Или някаква зловеща комбинация от двете. Разбира се как БАБХ ще свърши каквато и да е работа, не е ясно.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДокторМного е възможно. Но ако се предположи, че останалите пострадали, от едно семейство, значи с близка конституция оцеляват, не ми става ясно защо резултатът е такъв.А ако все пак някакво вещество е причната, то в кой век живеем? Сега има такива апарати и методики, разни свръхточни хроматографи и други джаджи (вижте само с какви чудесии разполага антидопинговият контрол!), че предположението за липсатана такова техника ме хвълря в униние.
13
1
 
5
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Само от факта,че останалите деца и възрастни членове на семейството са вън от опасност и само едно дете е починало и то след като му е поставена......инжекция с разни фармацевтични химии, кой знае какво...детето почива ...това е индикация за алергична реакция.
12
0
 
12
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Очаква се резултатите от пробите от БАБХ да излязат днес" - с какъв акъл ще давате на тея от БАБХ да вършат нещо? Тея на вързано кyчe ляб не могат да дадат!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-обичам кварталните нехигиенични магазинчета на някой псевдо-бизнесмен,който досега е копал картофи и изведнъж на него и жена му им идва гениалната идея да отворят хранителен магазин,в някой гараж.Хигиената в такива места е нулева но същото се отнася и за нечистоплътността на продавачите в така наречените мърлявинчета!А на всичкото отгоре и цените им са по-високи
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търгашите и родните "производители" ще те отровят за 5 лева и няма да им мигне окото.Така е при дивия капитализъм, всеки се спасява поединично.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 8Не прочетох че резултатите излизат днес.Извинявам се.Но е почти сигурно,че когато и да са взети отровите не е било в същия ден когато детето е починало.И когато мълвата се в разнесла веднага търговците са се освободили от стоката..
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак сега взимат проби,когато може би виновниците са се отървали от лошата стока
7
6
 
3
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Споменаваха се хапчета, отрови, развалени храни, а не е предполага за отровни гъби? Възможно е да са яли от тях и да се натровили.
6
4
 
12
 
! Отговори
родител преди 4 години
На всички ни е ясно защо крият че проблема е храната от магазина. Защото ако го кажат, народа ще ги линчува заради липсата на контрол върху производителите и магазините.
5
0
 
14
 
! Отговори
буламач преди 4 години
До До 3 БуламачНали? Не е отравяне, не е зараза, то просто си е пукнало щото му е дошло времето, а останалите и те се разболяли, щото така станало. Чудно какво крият.А един мармот ...
4
5
 
6
 
! Отговори
До 3 Буламач преди 4 години
Данните от токсикологичната експертиза post morgem на починалото момченце не сочат хранително отравяне, нито друго отравяне.
3
6
 
9
 
! Отговори
буламач преди 4 години
Очевидно е, че са отровени, вече се видя че не е зараза. Също така е очевидно че става дума за отравяне с храната която са яли, защото ги е хванало всичките. Очевидно е храната вкъщи, защото на стола в училището не са яли всичките заедно, а и щеше да има и други деца натровени. А вкъщи се каза че са яли някаква долнопробна наденица от магазина като за БГ потребителите. Е трудно ли е да се сети човек какво е станало?
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са изолирали токсини, бактерии, вируси.Остава Деган-ът.
1
4
 
13
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Що пишете "отровените "без да знаете дали е така.