Версии за трагедията в Кардам: Отравяне с тежки метали или остра инфекция?

Взети са проби, които са изпратени във ВМА. Чакат се резултатите
31 окт 2019 09:00, Петя Славова
77
Версии за трагедията в Кардам: Отравяне с тежки метали или остра инфекция?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Районната прокуратура в Генерал Тошево продължава разследването по случая с починалото 9-годишно дете от село Кардам. Все още не е известна причината за смъртта на детето, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Назначени са химическа и съдебно-медицинска експертиза. Взети са проби, които са изпратени във ВМА. Чакат се резултатите. Токсикологичният анализ не потвърди хранително отравяне. Назначена е съдебно-химическа експертиза.

В случая с починалото 9-годишно момченце от многодетното семейство, разследването, заради липсата на законов текст е за склоняване към самоубийство, уточнява БНТ.

Основната версия, по която работят институциите, е отравяне. Майката на децата заяви, че ако бъде доказано, че тя е отровила децата, ще си понесе отговорността.

Според предположенията на лекарите - подобен летален изход е възможен само в две ситуации - при насищане на организма с тежки метали или при остра инфекция.

Продължава да е тежко състоянието на 11-годишната сестра на починалото момче. Детето все още е в интензивното отделение на университетската болница "Св. Марина" във Варна. По-малкото момиченце е добре и е изведено от реанимация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
3
 
! Отговори
баба Дена преди 4 години
Децата са на достатъчна възраст,за да кажат какво са яли всички заедно....не са на по 2 или 3 г.я!?/
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Три инжекции Деган - това е всичко, което е получил Стефан от нашето здравеопазване. И... Светъл път в Отвъдното!
71
3
 
7
 
! Отговори
Сата Н преди 4 години
Даже без да знам какво е Деган, от едно прочитане на листовката ми стана ясно, че е строго специфичен за определени случаи препарат и въобще не бива да се ползва в извънболнична обстановка. Лекарят, който е слагал такова нещо на пациент без изследвания и без потвърдена диагноза, е чутовен ***. Трябва да го обесят като куче.
70
5
 
7
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Когато преди 30 години се случеше такава трагедия първо се търсеше причината.И дкато не станеше ясна никой нищо не казваше.Сега май е наобратно.Нкой не знае защо така се е случило,обаче всеки пише.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Degan-ът е токсичен са миокарда. Затова едната от сестричките е с миокардит(възпаление на миокарда).При деца трябва да се избягва инжектирането на Degan, по-безопасно е да се изпие ампулата след стомашна промивка или след пълно пoвpъщaнe и изпиване на чаша подсладена вода.От едното леко хранително натравяне е станала трагедия заради Degan-a. Така ли се шиба Degan на поразия? Те никакви лекари да не бяха викали изходът щеше благоприятен.Момченцето е станало на пaрцал след първата инжекция Degan.
68
9
 
2
 
! Отговори
РАЗСЛЕДВАЩ! преди 4 години
Сто процента са пипнали малария, хепатит Б или сифилис
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че ако всички са имали симптоми, е по-вероятно да е било нещо в храната, отколкото децата сами да са си го намерили. По-скоро или са си купили нещо евтино и натровено, или някой им го е дал (което вече е умишлено убийство) или са го намерили и е било напоено с отрова (което е може би неумишлено или по непредпазливост). Полицията трябва да се хване на работа, а не да пази лекарите, защото ако се появи нов случай, това ще е за оставка на министър.
66
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като знам какъв инженер съм ме е страх да отида на лекар ! - тази мъдрост е 100% валиднав България където 90 % от хората се занимават с неща които не разбират и не са им работа.Просто всеки оцелява както може ! - а даже пък някои се водят успели.
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възможно ли е трите хлапета да са попаднали на нещо за хапване напоено с отрова, което някой малoумен доброжелател е хвърлил за "уличните *** и всяко друго куче, което попадне на него - все е бонус"
64
1
 
12
 
! Отговори
@65 преди 4 години
Ти като да кажем печеш наденица на децата можеш ли да си сигурен, че вътре няма отрова? Никой не може. Предполага се, че БАБХ и производителите са достатъчно отговорни, но ако не са, всеки може да се окаже в такава ситуация. Слагат се някакви съмнителни меса - я чумави, я внос от Ирландия от преди 100 години, може да е паднала някоя отровена мишка вътре, може да е имало замърсен консервант, всичко се случва. Може да са я взели от *** и да е била полята с антифриз.
63
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точното изказване на майката : " Ако наистина се докаже, че аз съм виновна ще трябва да си поема вината . " Ако е сигурна, какво е дала да се яде, няма да прави това изказване.
62
1
 
12
 
! Отговори
до аанонимен преди 4 години
Става все по-заплетено : От тая храна са яли дядо, баба, майка, баща(?) и шест деца. Отровени в различна степен са три дечица. Ами, ако не е от храната ?!------------Нека да не смесваме задълженията на лекарите и следствието!Работата на лекарят е да спаси пациента.А, на криминолозите, следствието и прокуратурата е да установи и да потвърди или да отхвърли има ли е извършено престъпление.
61
2
 
17
 
! Отговори
До 36 Анонимен преди 4 години
"много хора, които изхвърлят храна в кофите я поливат с отровни препарати."И това ХОРА ли са или се мислят за такива??!
60
2
 
11
 
! Отговори
До 58 Анонимен преди 4 години
"Много странно изказване на майката :"Майката на децата заяви, че ако бъде доказано, че тя е отровила децата, ще си понесе отговорността"....Излиза, че знае какво е станало, но ако не се докаже....."Искала е да каже, че НЕ ги е отровила и такова нещо не може бъде доказано. Колкото могат да докажат, че аз съм бил на Луната. Много ви се "отдава" криминалното мислене!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Става все по-заплетено : От тая храна са яли дядо, баба, майка, баща(?) и шест деца. Отровени в различна степен са три дечица. Ами, ако не е от храната ?!
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравеопазването ни е под всякаква критика!!!Накратко:Спомнете си случаят с изнасиленото дете което беше душено но остана живо!Близките викат "Бърза помощ", лекарят идва и "констатира", че няма опастност за живота на детето.След няколко минути детето умира, а "лекарят" е оправдан!
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе майката може да го каже това, ако не е сигурна дали нещо от това което е сложила в храната не е отровно. Да не забравяме, че детенцето е починало, тя вероятно е в шок и се самообвинява, защото тя е сготвила. Но при положение, че всички са яли от храната, не вярвам да е искала да ги отрови всичките. Не че е невъзможно, но е малко вероятно. По-вероятното е някой да й е дал нещо (или да са го намерили), да го изяли и да се отровили. Пак не оневинява неадекватните лекари.
56
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много странно изказване на майката :"Майката на децата заяви, че ако бъде доказано, че тя е отровила децата, ще си понесе отговорността"....Излиза, че знае какво е станало, но ако не се докаже.....
55
11
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Мисля че имаме един сложен случай с *** "състав" - Най вероятно е счупен ЖИВАЧЕН ТЕРМОМЕТЪР - някъде в стаята--
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една уж зле намираща се Гърция- отивам в болница,зле съм,с грип,настинка. ТАМ лични доктори извън работно време няма. ЧАКАШ, но извършват ти преглед и ти правят веднага КРЪВНИ изсл.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! НИКОГО не връщат без това.