Билетите във Варна за градския транспорт вече са с валидност 1 час

Пътникът може да сменя различни превозни средства за това време
8 ное 2019 17:52, Анисия Иванова
26
Билетите във Варна за градския транспорт вече са с валидност 1 час
Архив: Булфото

Билетите във Варна за градския транспорт имат валидност 1 час. С него пътниците могат да продължат пътуването си до избраната от тях спирка, без да си купуват нов билет.

Хартиен билет, закупен от машината, намираща се в автобуса или тролейбуса, не е необходимо да се валидира, тъй като това става автоматично, обясни Биляна Якова, ръководител на проекта "Интегриран градски транспорт на Варна".

Задължително е при прекачване в друго превозно средство билетът да се валидира във валидиращите устройства, намиращи се в превозното средство.

За активен се счита билет, ако в момента на прекачване в автобус или тролей, не е изтекла неговата времева валидност от 1 час. С него пътниците могат да продължат пътуването си до избраната от тях спирка, без да си купуват нов билет.

При закупуване на хартиен билет от машина за продажба на билети, намиращи се на спирките, е необходимо валидиране във валидиращите устройства, намиращи се в превозното средство, посочи още Биляна Якова, цитирана от БТА.

При възникване на въпроси, гражданите, ползващи градския транспорт във Варна, могат да се обръщат към ОП "ТАСРУД" на телефон 0700 20 280 или tasrud@mail.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"За София трябва да е с валидност 2 часа и половина"Софиянци си имате метро, ползвайте си го, не ни занимавайте с глупостите си.
23
0
 
4
 
! Отговори
просто е преди 4 години
До Николов Какво ще се случи на 61-та минута, ако все още пътувате, но до спирката Ви остават 4-5 минути и сте прехвърлили 1 час поради задръстване?Затова се валидираш - да се види че си се качил преди да е изтекъл единият час
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еее, най-после нещо умно, не знаех че работи! Все съм се чудил, защо трябва градският транспорт да е по-скъп от колата, ако сменяш 2-3 линии. Сега да измислят и как да променят разписанието, в зависимост от броя чакащи? Тази и-нет страничка трафика също е много удобна, ама на някой автобуси нямат GPSи и хоп изтървавш го.
21
0
 
7
 
! Отговори
? преди 4 години
Не се казва нищо за цената. На същата цена юи е, или са я вдигнали?
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За София трябва да е с валидност 2 часа и половина, че с тези интервали пт по 20 минути между рейсовете, един час си само по спирките.
19
0
 
7
 
! Отговори
Пипи преди 4 години
Ало, фандъка, как ме чуваш? Приемам?А-а, не чуваш, а как слухтеше преди изборите?
18
4
 
8
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
От много години не се качвам на градски транспорт. Започнаха да ми таксуват и багажа, без да е кой знае колко голям. Много е мръсно и студено и общо взето е развъдник на вируси и болести. Вместо 2лв. за мен и багажът ми в градския транспорт, предпочитам да дам 4 лв. за такси и е много по-бързо, лесно, чисто и удобно. Такситата във Варна не са много скъпи. Градският транспорт във Варна печели повече отколкото заслужава! Това е моето мнение.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВие къде живеете и ползвате градски транспорт? В София НЯМА почасово таксуване.
16
6
 
4
 
! Отговори
Николов преди 4 години
- Какво ще се случи на 61-та минута, ако все още пътувате, но до спирката Ви остават 4-5 минути и сте прехвърлили 1 час поради задръстване?
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти във всички столици е така. София още не е дорасла.
14
2
 
4
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До nekojАКО ЩЕ ИМАШ повече от 2 пътувания е по-изгодно да си купиш целодневна карта за цялата градска мрежа.Струва 4 лв.
13
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми в София това ги има отдавна.Като освен билети за 60 Мин има такива и за 90 Мин.Тия са много изостанали.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Потник, дигай им данъците на тия га га узи
11
1
 
13
 
! Отговори
Хахахааааааааа преди 4 години
Сега ще пускат смарандясаните рейсове на 2 часа, че да не се прецакат:)))
10
3
 
7
 
! Отговори
чети преди 4 години
До 10Ти не четеш ли? Валидираш го и трябва да се изпише часът.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се прикачиш във втория автобус, веднага си валидираш билета на автомата вътре в автобуса. Излиза часа на прикачването. Така е в Италия, но за Варна не съм пробвал как е.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За активен се счита билет, ако в момента на прекачване в автобус или тролей, не е изтекла неговата времева валидност от 1 час. С него пътниците могат да продължат пътуването си до избраната от тях спирка, без да си купуват нов билет.И как ще докажеш на контрольора че си се качил на прикачващия автобус малко преди да изтече 1 час ако те на база след час и 10 минути?
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От над 10 години в Атина, билетчето ти важи за 1час и 30 мин, като важи за автобуси, тролеи, метро и трамвай, и всички те са държавни. Ходя си у Филибето от дъж на вятър, а там всяка една линия е от частен превозвач. Значи на всяко слизане и качване по левче - ей това е Боковата мафия и върви с пълна пара... . А бутките по спирките в цяла България, ги държи един и същ бандит.
6
1
 
28
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
В Белин времето в което са валидни билетите е 2 часа. Можеш да отидеш и се върнеш когато имаш бърза работа без проблем, дори да смениш 3 -4 превозни средства. В София - и за половинчасова работа ти трябват поне 2 билетчета (ако трябва да сменяш транспорта - 4 или 6!!!) Благодарим ти Самоковке!!!
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази система бе въведена преди година в Сливен с времетраене 90 мин.