Проблеми в София: Нередовно сметосъбиране, коли на тротоар, блокиран път

Реакция след сигнал за Слатина в HelpBook: Тротоарът ще се оправи!
9 ное 2019 07:45, Анисия Иванова
38

Снимка: Helpbook

Днешният обзор на пристигналите сигнали в Helpbook.info започваме с бързата реакция от страна на Столична община по повод оплакване от ремонт на тротоар в квартал "Гео Милев", район Слатина.

След предприемане на действия по подмяна на тротоарните плочки нашият потребител се оплака от некачественото изпълнение, въпреки двуседмичната липса на каквато и да било настилка. Според него при новите плочки липсва нивелация и рискът от спъване и травми е в пъти по-голям отколкото при старите плочи.

От Общината получихме писмо, в което ни уведомяват, че всичко това ще бъде предадено на фирмата изпълнител и незабавно ще се предприемат мерки по отстраняване на нередностите.

Получихме и пореден сигнал за паркиран автомобил, който затруднява придвижването на пешеходците и създава предпоставки за инциденти.

Ето какво пише в него: "Въпросният автомобил на 5 ноември беше паркиран на бул. "Христофор Колумб“, пред ресторант Александрия, директно на тротоара. От заведението са поставили ограждаща верига, която да възпрепятства паркирането пред него, а на оставащия тротоар редовно спират автомобили и престояват с часове. По този начин преминаването на пешеходците е силно затруднено, тъй като поради недостатъчната ширина на тротоара хората са принудени да заобикалят паркираните коли като слязат на пътното платно. Т-образното кръстовище е натоварено по всяко време на денонощието и по него преминават тежкотоварни коли и автобуси. Рискът от инцидент е голям. Моля, вземете мерки, например поставянето на колчета или нещо друго адекватно."

В друг сигнал оплакването е относно сметосъбирането в част от район "Обеля". Нашият потребител твърди, че боклукът редовно е събиран избирателно от служителите на почистващата фирма. "В близост до бл. 5 са поставени два контейнера за битови отпадъци. Сметосъбиращата компания изпразва само по един, като оставя отпадъците в другия. Това е предпоставка за развитие на гризачи в околоблоковото пространство", се твърди в сигнала. Има и изпратени снимки.

Проблеми с ежедневното преминаване на автомобили не липсва в ж.к. "Малинова долина". След започване на голям строеж улиците около него редовно са блокирани от бетоновози и други тежки машини. Освен от изключително затрудненото движение, потребителят се оплаква, че фирмата не е поставила никакви отклонителни или предупредителни знаци. Въпросът е такава ли ще остане ситуацията, докато не се изградят и шестте етажа на сградата?

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата ще ви даде възможност не само да предадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
12
 
! Отговори
Лисан преди 4 години
Основният проблем на София е Фандъкова.
11
11
 
8
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 4 години
Вафен СС е много прав за съжаление. Има много частни и хубави сгради с прилежащите им терени, между тях са голяма част от грозните и разбити обществени земя, сгради, комуникационна и транспортна система.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се вайкате, и да снимате и да пишете по сайтове, "файда" никаква. От личен опит!!!
9
10
 
6
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Waffen ,Няма как ти да вземаш повече от 600-700 лв на месец
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големия проблем на София са гостите от провинцията.
7
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Waffen ли Кво си ..София расте но не старее и града става по хубав и по хубав..Не мога да си представя да съм около човек ,като теб ..носещ негативна енергия и песимизъм .Кой знае колко си противен на маса ..само плюе и недоволства и разбира се знае всичко ..
6
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз живея в Лос Анджелис С изключение на колите по бордюрите и в Л.А се наблюдават същите проблеми както в София ..Мръсно ,пътищата не са цветущи ,на места градът изглежда като държава от третия свят ..Отвращават ме хора като тоя warren ..негативни коментари ,някви конспиративни теории ..Просто мемоарите на един се*янин който знае всичко а най вероятно от селото си не е излизал
5
4
 
20
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Представителна извадка,на това с какво качество и къде се извършват ремонтите е случващото се в ареала около Графа.Само никъде не се посочва реалната цена.Просто мантрата-вопъл,отправяне в началото на прехода към хипотетичните инвеститори,"елата в България,къде има високо-квалифицирана работна ръка,готова да работи при робски условия" нещо не сработи.Просто старите майстори добили квалификация по време на соца вече ги няма,а новите не могат.
4
8
 
25
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Може да се каже,че разрухата в столицата е тотална и всеобхватна.Средствата за ремонти са основно съсредоточени върху площ 1-2км2,където се извършват скъпи и некачествени ремонти,а като допълнителна екстра безкрайни.Другото място където се изливат средства е метрото,където голям процент от строителството е некачествено и се извършва с допълнителна цел усвояване на много средства със съмнителен резултат.Останалата част от града е в състояние на разруха
3
20
 
6
 
! Отговори
Inatut преди 4 години
Wafen-чо, научи българския правопис. Няма да ти е излишен. После разсъждавай..
2
6
 
20
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
В ж.к.Яворов/бивш Ленин/ също се паркират по тротоарите,На малкото места където не се паркира върху тях,плочките са здрави и равни въпреки,че са поставени преди повече от 60 години.Ама как са го направили.Ако случайно се разходите по тротоара срещу Галакси център ще попаднете на тротоар,на който плочките са поставени с различна височина,а 80% се ронят като сухари,все едно са направени от пясък.За хората с проблеми със зрението направо е невъзможно.Най-добре е да се използува БТР-60ПБ.
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямият проблем на София е че се намира в България,а това че е Столица,вече може и да прелее чашата.